صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسیدگی به ۱۹ هزار پرونده مسن و معوق طی هفت ماهه گذشته در دادگستری استان یزد

۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸:۵۱
کد خبر: ۶۳۵۵۳۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رییس کل دادگستری استان یزد با اشاره به رسیدگی ۱۹ هزار پرونده مسن و معوق در مدت ۷ ماه گفت: کاهش روند دادرسی در مجموعه قضا نیازمند کار جهادی تمامی مجموعه‌های وابسته است.

 - غلامعلی دهشیری در نشست هم اندیشی با کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز قوه قضائیه در حوزه‌های ثبتی، اراضی، حسابداری و حسابرسی، سرعت بخشیدن به روند رسیدگی به پرونده‌ها توام با دقت را از اولویت‌های دستگاه قضا در دوران تحول دانست و گفت: در همین راستا ظرف مدت چهار ماه به ۱۰ هزار پرونده معوق و مسن رسیدگی و از موجودی پرونده‌ها کسر شد.

رییس کل دادگستری یزد افزود: پس از ابلاغ ریاست قوه قضائیه، مبنی بر رسیدگی به پرونده‌های معوق و مسن ظرف مدت سه ماه در یک کار جهادی به بیش از نه هزار پرونده رسیدگی و حکم صادر شده است.

دهشیری تصریح کرد: رسیدگی بالغ بر ۱۹ هزار پرونده مسن و معوق در مدت ۷ ماه یک کار جهادی در جهت کاهش اطاله دادرسی و افزایش رضایتمندی مردم نسبت به دستگاه قضا بوده است.

وی با بیان اینکه قطعا در این مسیر همکاری خوبی توسط همه عوامل صورت گرفته است اظهارداشت: عملکرد ۴ مجموعه وکلا، کارشناسان، ضابطان قضائی و استعلام از ادارات به صورت مستقیم بر کم و کیف فعالیت دستگاه قضا اثرگذار است.

دهشیری با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت فناوری اطلاعات گفت: در جهت کاهش زمان استعلامات از ادارات بهره گیری از ظرفیت فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت که در کاهش روند رسیدگی بسیار موثر بوده است.

رییس دادگستری یزد با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ درصد پرونده‌ها به نظر کارشناس ارجاع داده می‌شود، افزود: جهت کاهش روند دادرسی نیازمند کار جهادی از سوی کارشناسان در تسریع ارائه نظر هستیم.

وی اظهار داشت: کارشناسان یاری کننده قاضی در تشخیص بهتر موضوع و در نهایت کمک کننده در صدور حکم هستند لذا نظر کارشناسی آن‌ها در احیای حق و اجرای عدالت بسیار موثر است.

دهشیری با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون با نظارتی که صورت گرفته است ۵۱ کارشناس در صدور نظر خود تاخیر داشته اند گفت:تمام تلاش‌های دستگاه قضا استان در صورت عدم همراهی کارشناسان ابتر خواهد ماند.

این مقام قضایی احیای حق و اجرای عدالت را اصلی‌ترین رسالت دستگاه قضا دانست و گفت: سرعت توام با دقت در ارائه نظر کارشناسی، یاری کننده دستگاه قضا در احیای حق و کاهش نارضایتی حاصل از اطاله دادرسی و جسارت متجاوزان به حقوق مردم است.

رییس کل دادگستری یزد افزود: قطعا نباید سرعت، فدای کیفیت شود و این همان موضوعی است که دستگاه قضا استان از طریق برگزاری سلسله نشست‌های نخبگانی با اقشار مختلف و جلسات علمی دنبال می‌کند.

شایان ذکر است در این نشست کارشناسان نیز به بیان دغدغه‌ها و مسائل کاری خود پرداختند.

سعیدرضا پارسائیان در نشست هم اندیشی با کارشناسان رسمی دادگستری در حوزه‌های ثبتی، اراضی، حسابداری و حسابرسی با اشاره به برگزاری مرتب جلسات کمیته رفع اطاله دادرسی گفت: پس از برگزاری جلسات مختلف و پیگیری‌های صورت گرفته وضعیت نسبت به سال گذشته خیلی بهتر شده است، اما با وضعیت مطلوب فاصله داریم.

معاون برنامه ریزی دادگستری کل استان یزد با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های کارشناسان بحث دستمزد بوده است، اظهار داشت: قطعا در این حوزه باید به دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی مرکز پایبند باشیم.

وی در تبیین چالش‌های حوزه کارشناسان اظهارداشت: عدم توجه کارشناسان به موضوع و دستور مقام قضائی، ارائه نظر کارشناسی و کیفی نبودن نظر کارشناسی از جمله چالش‌های این حوزه است.

پارسائیان بر لزوم تقویت نظارت درونی بر مجموعه کارشناسان تاکید کرد و گفت: اجرای سیاست‌های کلی قوه قضاییه که رفع اطاله دادرسی و تسریع در روند دادرسی با رعایت دقت است در گروه همراهی همه عوامل مرتبط با دستگاه قضا به ویژه کارشناسان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *