فقدان نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در سفرهای گردشگری
حوزه گردشگری در کشورمان یکی از بخشهای نوپا بود که با وجود کرونا آسیب زیادی متوجه آن شد و بسیاری از فعالان این حوزه با شیوع این بیماری با ضرر و زیانهای بسیاری متحمل شدند.
چندماهی است که با شیوع کرونا در کشورمان همه مشاغل به خصوص حوزه گردشگری آسیب دیدهاند و راه گریزی برای جبران آن نیست.
وضعیتی که در ابتدای با تعطیلی چندماه وضعیت مناسبی را در افق دید همه نشان میداد، اما با گذشت زمان و عادی شدن شرایط این وضعیت مجددا رو به نابسامانی رفت و اکنون به گفته کارشناسان وضعیت مبتلایان به این بیماری و فوت شدگان ناشی از آن تقریبا در شرایط ابتدایی ورود این بیماری به کشور قرار گرفته است.
در این شرایط که زدن ماسک برای همه مردم در تجمعات، ناوگان حمل و نقل عمومی و حتی ادارات اجباری شده است، اما شاهدیم که برخی هشدارها را جدی نگرفته و همچنان با تورهای مسافرتی به سفر میروند.
سفری که شاید به اخرین سفر عمر آنان مبدل شود و با به خطر افتادن جان خود، زندگی خانواده و دوستانشان را نیز به خطر بیندازند.
درست همین چند وقت پیش بود که علیرضا زالی علت ابتلای ۶۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا را سفرهای غیرضروری افراد خواند و بر این مساله هشدار داد که مردم تا جای امکان سفرهای تفریحی خود را به تویق بیندازند.
با این وجود مردم به این هشدار توجه نکرده و همچنان برنامههای عمومی خود را کمافی سابق ادامه داده و توجهی به این مسائل نکردند، در این شرایط کادر درمانی که از ابتدای اسفندماه سال گذشته در حال رسیدگی به وضعیت بیماران متبلا به کرونایی هستند، اصلا از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و بدون هیچ گونه استراحت و تعطیلی به فعالیت خود مشغول هستند.
در این شرایط اینکه افراد از سفرهای تفریحی خود دل بکنند و کمی هوای کادر درمان مراکز درمانی و بیمارستانها را داشته باشند، کمترین توقعی است که از شهروندان توقع میرود و بهتر است همه توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
شاید تا همین یکی دو ماه گذشته گمان میشد که تنها افراد دارای بیماری زمینهای و مسن سالان به کرونا دچار میشوند، اما تحقیقات جدید نشان داده است که نه تنها ابتلا به بیماری زمینهای در بیمار شدن افراد تاثیری ندارد بلکه میانگین سنی ۳۰ تا ۵۵ سال از جمله ردههای سنی بودند که در این مدت اخیر به کرونا دچار شدهاند و متاسفانه برخی از آنان جان خود را از دست دادهاند.
اگرچه ابتلا به بیماری کرونا در حال افزایش است و بسیاری از شهرها در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند، با این وجود تذکری به برگزاری تورهای گردشگری داده نمیشود و متاسفانه شاهدیم این تورها بدون نظارت در حال اجرا هستند.
موضوعی که در این خصوص شاید سادهانگاری مردم را نسبت به عدم انجام پروتکلهای کرونایی دربرداشته است، مطرح شدن این موضوع است که محیطهای باز امکان تجمع ویروس کمتر است و مردم میتوانند کمتر نگران آن باشند. این فرضیه اگرچه درست است و مردم در این شرایط کمتر به ویروس متبلا میشوند، اما حضور افراد به صورت گروهی و دسته جمعی خود میتواند زمینه ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
در این شرایط یکی از موضوعاتی که این مساله را تشدید کرده است، فقدان نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در اجرای سفرهای گردشگری است که ضرورت دارد نهادهای متولی نسبت به این مساله توجه بیشتری را داشته باشند.
در این شرایط یکی از کارهایی که به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری میتوان انجام داد این است که افراد از وسیله نقلیه شخصی خود برای سفر استفاده کنند تا اینکه بخواهند برای ارزان شدن هزینه سفر خود از تورهایی استفاده کنند که زمینه ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد.
اما اگر بنا به هردلیلی قادر به سفر با وسیله شخصی خود نیستید و ناچارید که از اتوبوسهای بین شهری استفاده کنید، بد نیست بدانید که افراد باید در فاصله ایمن در اتوبوس جانمایی شوند و ارائه هر نوع نوشیدنی و خوراکی به مسافران فقط بصورت بسته بندی مجاز است.
یکی از مواردی که میتواند در سفر کردن با اتوبوسهای بین شهری ریسک ابتلا به کرونا را کاهش دهد روشن بودن تهویه است که اگر خلاف این موارد را دیدید، حتما میتوانید نسبت به این مساله به راننده آن هشدار دهید.
با این وجود به هیچ عنوان تا حای امکان به هیچ عنوان در رستورانهای بین راهی غذا مصرف نکنید و در صورت ناچار بودن حتما پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنید.
نباید این مساله را از یاد برد که هیچ کدام از آنهایی که امروز کرونا گرفتهاند یا خانواده خود را از به خاطر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند، همگی به قوی بودن سیستم ایمنی بدن خود ایمان داشتهاند و شاید فکرش را هم نمیکردند که کرونا در دقیقه ۹۰ شادی سفر را به کام آنان زهر کند.
در کنار این مساله باید بر این موضوع تاکید کرد که هیچ گاه برای سفر رفتن و تفریح کردن دیر نمیشود، اما از یاد نبرید که اگر امروز هشدارهای پزشکی را جدی نگیرید، شاید فردایی را هم در اختیار نداشته باشید که بخواهید برای آن تصمیم بگیرید.
ماسک زدن، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شستشوی مرتب دستها با آب و صابون نسبت به تحمل سختیهای حضور در بیمارستان یا از دست دادن عزیزانمان قطعا کارهای سادهتری هستند که میتوان از آنها برای جلوگیری از سختیهای بعدی آن استفاده کرد.
در پایان باز هم بر این مساله باید متذکر شد که حضور شما در مناطق روباز گردشگری بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و بدون ماسک آن هم در جمع گروهی خطری به مراتب کمتر از حضور در تجمعات شلوغ ندارد و ممکن است این سفر سادهتر از آن که فکرش را بکنید، به آخرین سفر خودتان، دوستان و یا خانوادهتان مبدل شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *