صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تزار دموکرات

۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶:۰۳
کد خبر: ۶۳۵۱۸۱
دسته بندی‌: سیاست
رفراندوم تغییر قانون اساسی روسیه با رأی اکثریتی مردم این کشور به تصویب رسید. این رفراندوم شامل تغییر در برخی متمم‌ها و بندهای قانون اساسی از جمله مسائل سیاسی بود.

- سایت تحلیلی طنین در مطلبی با عنوان «تزار دموکرات» نوشت رفراندوم تغییر قانون اساسی روسیه با رای اکثریتی مردم این کشور به تصویب رسید. این رفراندوم شامل تغییر در برخی متمم‌ها و بند‌های قانون اساسی از جمله مسائل سیاسی بود. اما آنچه درباره این همه پرسی مهم است شرایط موجود برای انتخاب مجدد پوتین برای انتخابات آینده ریاست جمهوری است.


هدف اصلی از همه پرسی برگزارشده، تمدید دوره‌های مجاز شرکت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه از دو دوره به چهار دوره است. هر دوره ریاست جمهوری در روسیه شش ساله است و یک فرد می‌تواند حداکثر برای دو دوره پیاپی به‌عنوان رئیس جمهوری فعالیت کند. دوره دوم ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد. پوتین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸، در دو دوره چهار ساله رئیس جمهور روسیه بود و پس از یک وقفه چهار ساله که به‌عنوان نخست وزیری روسیه معرفی شد از سال ۲۰۱۲ تاکنون نیز به‌عنوان ریاست جمهوری روسیه شناخته می‌شود.

 


رأی مثبت مردم روسیه به این رفراندوم در واقع مهر تاییدی بر انتخاب مجدد پوتین برای انتخابات ۲۰۲۴ است. اما رای مثبت مردم روسیه به همه پرسی و در واقع انتخاب مجدد پوتین حاوی چند نکته است:


۱. سیاست‌های پوتین در عرصه بین المللی یک نگاه مثبت و قابل اتکا در میان مردم این کشور ایجاد کرده است. درواقع پوتین یک گفتمان عمل گرایی ایجاد کرده که مردم این کشور براساس این گفتمان به او گرایش پیدا کرده اند.


۲. با رای مثبت به همه پرسی و انتخاب مجدد پوتین به ریاست جمهوری آینده روسیه، شرایط منطقه‌ای و بین المللی از هم اکنون برای بازیگران روشن است. مهم‌ترین بازیگری که باید اصول و راهبرد‌های خود را بازنگری کند، آمریکا است.


۳. در رابطه با مسائل منطقه‌ای باید گفت راهبرد روسیه تا سال ۲۰۳۶ همین رویه و رویکرد است و تغییر چندانی در آن ایجاد نخواهد شد. زیرا روسیه نشان داده که بازیگری است که حافظ حفظ وضع موجود است تا تغییر آن. در کنار این مسئله یک احتمال دیگر نیز وجود دارد که پوتین با توجه به فرصت به وجود آمده با فراغ بال بیشتری نسبت به شرایط منطقه‌ای فعالیت کند و در چنین شرایطی در بعضی مسائل و بحران‌ها احتمالا حالت تهاجمی به خود بگیرد. هرچند این مسئله با توجه به رویکرد عقلانیت محوری روسیه بعید به نظر می‌رسد.


برچسب ها: پوتین رفراندوم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *