صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بنای تاریخی گیو در پایتخت مرمت شد/ نورپردازی این ساختمان با هدف جلوه در شب

۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۳:۴۱
کد خبر: ۶۳۴۶۷
خبرگزاری میزان: معاون خدمات شهری شهرداری تهران از اتمام عملیات مرمت و نورپردازی بنای تاریخی«گیو» در پایتخت خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی ، مجتبی عبدالهی با اعلام خبر اتمام نورپردازی بنای تاریخی «گیو» از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران اظهار کرد: نورپردازی این عمارت توسط چراغ های فنی و نواری LED انجام شده است و در آن از رنگ های سفید خنثی و سفید گرم به کار رفته است.

وی با بیان اینکه بنا و ساختمان تاریخی «گیو» از بناهای شاخص و آثار تاریخی تهران است، ادامه داد:این بنا در محور انقلاب و محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد کشاورزی است که با نورپردازی جلوه بیشتری پیدا می کند.

معاون خدمات شهری شهردار تهران با اشاره به اینکه نورپردازی این بنا متناسب با بافت و رنگ اجزای مختلف آن صورت گرفته است، بیان کرد: ساختمان «گیو»به دلیل سبک معماری خاص، استفاده از پتانسیل معماری ایرانی_ اسلامی در تقسیم پنجره ها، ترکیب رنگ ارسی ها و گچبری های زیبا، قابلیت بسیاری برای ایفای نقش نشانه ای و هویتی در شب دارد لذا با نورپردازی جلوه بیشتری پیدا می کند.

عبدالهی در ادامه با بیان این که بنا و ساختمان تاریخی«گیو» در خیابان انقلاب قرار دارد، تصریح کرد: ساختمان گیو قبل از احداث خیابان انقلاب به شکل یک کوشک مرکزی بوده و در سال های 1310 تا 1320 با ایجاد این خیابان در جدیدی به سمت خیابان اصلی باز شده که حدود 3 متر با ورودی شمالی خانه فاصله دارد. عرصه کل بنا در حدود 2 هزار متر مربع است و ساختمان با مساحتی در حدود یک هزار و 200 متر مربع در دو طبقه با یک زیرزمین احداث شده است.

وی در ادامه در مورد عملیات مرمتی انجام گرفته در این بنا گفت: ایجاد کانال دفع رطوبت، تقویت خرپای چوبی، تعویض شیروانی فرسوده، تقویت سقف ها، انجام تمام اقدامات سفت کاری، تزیینات و نازک کاری نمای بیرون و قسمت داخلی ساختمان از جمله این اقدامات بوده است.

گفتنی است این بنا در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *