صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مرگ‌های دسته جمعی حیوانات چه رازی دارد؟

۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱:۲۳
کد خبر: ۶۳۴۶۶۸
مرگ دسته جمعی حیوانات یکی از پدیده‌های عجیب است که در دهه‌های اخیر در نقاط مختلف دنیا اتفاق افتاده و همگان را در برابر این سوال قرار داده که چرا گاهی حیوانات دسته جمعی می‌میرند و چه رازی در پس آن نهفته است.

- روزنامه خراسان نوشت: امروزه با گسترش تکنولوژی همه پدیده‌ها و وقایع طبیعی، بهتر از قبل پوشش داده می‌شود و زیر ذره بین نگاه جوینده و کنجکاو انسان‌ها قرار می‌گیرد.

یکی از این پدیده‌های عجیب، مرگ دسته جمعی حیوانات است که در دهه‌های اخیر ثبت شده و همگان را در برابر این سوال قرار داده که چرا گاهی حیوانات دسته جمعی می‌میرند و چه رازی در پس آن نهفته است، تا کنون پاسخ قطعی، واضح وقانع کننده‌ای در این باره به دست نیامده است.

به تازگی هم یک داستان غم‌انگیز در کشور بوتسوانا واقع در قاره آفریقا در حال روی دادن است که بازتاب زیادی در فضای مجازی داشته است. به تازگی نزدیک به ۳۰۰ فیل جان خود را از دست داده اند که هنوز مرگشان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. امروز سعی کرده ایم ضمن بررسی این فاجعه، نمونه‌هایی از مرگ دسته جمعی و اسرار آمیز حیوانات را بنویسیم که در این مطلب می‌خوانید.

مرگ صد‌ها فیل

مرگ کاملا بی‌سابقه صد‌ها فیل در بوتسوانا که به تازگی اتفاق افتاده همچنان در پرده‌ای از ابهام قرار دارد. البته صحبت از کشتار این فیل‌ها توسط شکارچیان در همان ابتدا منتفی اعلام شد، چون بر اساس شواهد و تصاویری که از لاشه این فیل‌ها وجود دارد مشخص است که عاج این فیل‌ها بریده نشده. همچنین مطرح شد که ممکن است برخی از مناطقی را که این فیل‌ها تغذیه می‌کردند به سیانور آلوده کرده باشند که این فرضیه هم به دلیل این که در محیط تغذیه فیل‌ها حیوانات زیاد دیگری وجود دارند، ولی تنها لاشه فیل‌ها در این منطقه پیدا شده، منتفی است.

دکتر مک کن از موسسه خیریه نجات پارک ملی با توجه به نحوه مردن فیل‌ها که با صورت به زمین می‌خورند یا فیل‌هایی که روی یک دایره دور می‌زنند این احتمال را داده است که ممکن است فیل‌ها دچار حمله عصبی شده باشند. با این حال نمونه‌هایی از لاشه‌های یادشده برای انجام برخی آزمایش‌ها به آزمایشگاه‌های کشور‌های زیمبابوه، آفریقای جنوبی و کانادا برده شده است. این در حالی است که تعدادی از فیل‌های زنده، بی‌حال، تحلیل رفته و از نظر شکل ظاهری غیرمعمول به نظر می‌رسند.

باران پرندگان مرده در آمریکا

مردم شهر بیبی در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا سال ۲۰۱۱ را با مرگ جمعی پرندگان آغاز کردند. صبح روز اول ژانویه، دست کم ۵ هزار پرنده بی جان خیابان‌های شهر بیبی در ایالت آرکانزاس را پوشاندند.

سرپرست جمع آوری این پرندگان از خیابان‌ها می‌گوید: «از ساعت ۷ صبح جمع آوری اجساد پرندگان از خیابان‌ها آغاز شده است واز محوطه‌های دیگر هم جمع آوری شده اند. این کار برای شمارش صورت می‌گیرد.»

تعدادی از این اجساد که در منطقه‌ای به شعاع یک کیلومتر یافت شده، به آزمایشگاه منتقل شده است، ولی دلیل مرگ ناگهانی و جمعی پرندگان هنوز مشخص نیست. برخی آتش بازی شب سال نو را علت این رویداد می‌دانند.

انفجار وزغ‌ها

در سال ۲۰۰۵ یک اتفاق عجیب در آلمان افتاد. تعداد زیادی از وزغ‌ها از درون منفجر شده بودند و امعاء و احشای آن‌ها تا فاصله چند متری پرتاب شده بود.

دانشمندان و متخصصان علوم جانوری در این باره گفته‌اند که حداقل هزار وزغ ناگهان بدن خود را به قدری منبسط کردند که منفجر شدند و قلب آن‌ها تا ارتفاع یک متر به بیرون پرتاب شد. با بروز این پدیده دریاچه کوچک «آدونا» در هامبورگ آلمان «تالاب مرگ» خوانده شد. هیچ کس دلیل این اتفاق عجیب را نمی‌داند.

مرگ گوسفند‌ها

در سال ۲۰۰۵ گزارش شد که حدود ۱۵۰۰ گوسفند در ترکیه برای این که بمیرند از صخره‌ای پایین پریدند. چوپانان حیرت زده ترکیه که برای صبحانه خوردن گله را در حال چرا رها کرده بودند، مرگ گوسفند‌ها را به چشم خود دیدند که روی هم افتاده بودند.

برخی معتقدند این اتفاق به دلیل اشتباه اولین گوسفند رخ داده و بقیه گوسفندان کورکورانه از او تبعیت کرده اند، اما بسیاری از کارشناسان این فرضیه را مردود دانسته و هنوز دلیل این اتفاق را پیدا نکرده اند.

خودکشی گروهی نهنگ‌ها

در بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ بیش از ۵۰۰ نهنگ در چهار مرحله خود را به سواحل استرالیا رساندند و به خودکشی اقدام کردند. در سال ۲۰۰۸، ۶۰ نهنگ خلبان در جزیره تاسمانی خودکشی کردند. یک هفته بعد، ۱۵۰ نهنگ خلبان دیگر نیز به همان روش مردند. در مارس ۲۰۰۹ نیز ۱۹۴ نهنگ دیگر در ساحل مردند. در این مورد بیش از ۱۰۰ داوطلب برای نجات نهنگ‌ها تلاش کردند و موفق شدند ۵۴ نمونه را نجات دهند. علت این حرکت و خودکشی گروهی نهنگ‌ها هنوز مشخص نیست و دانشمندان محیط زیست پاسخی برای آن و راه حلی برای جلوگیری از این اتفاق پیدا نکرده اند.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *