صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی: ارائه خدمات در ادارات منوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی شود

۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۹:۴۹
کد خبر: ۶۳۴۴۳۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رییس جمهور با بیان اینکه کرونا پدیده‌ای چند وجهی است، گفت: ارائه خدمات در ادارات منوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی شود.
-  حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا با بیان اینکه کرونا یک پدیده چند وجهی است، گفت: کرونا تنها موضوعی بهداشتی یا درمانی نیست بلکه موضوعی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی است و بسیاری از مسائل در این پدیده در هم تنیده‌اند.
 
وی افزود: کرونا پدیده‌ای است که مانند آن را در طول یک قرن گذشته شاهد نبوده‌ایم و امروز جوامع مختلف در سایه این پدیده خطرناکی که به وجود آمده است، با مسائل متعددی رو به رو شده‌اند.

روحانی بیان کرد: رشد اقتصادی دنیا به طور متوسط در سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۹ بوده است و در سال ۲۰۲۰ با این ویروس رو به رو شدیم رشد اقتصادی جهانی منهای سه شده است و این نشان می‌دهد که این ویروس چه تحول بزرگی را به صورت منفی در اقتصاد دنیا بوجود آورده است حال این شرایط در کشور‌های پیشرفته بدتر است.

رییس جمهور افزود: در کشور‌های پیشرفته در سال ۲۰۱۹ رشد اقتصادی ۱.۷ بوده و در سال ۲۰۲۰ پیش بینی این است که منهای ۶.۱ باشد؛ لذا می‌بینیم چه شرایطی از لحاظ اقتصادی در دنیا به وجود آورده است.

وی اظهار کرد: صادرات در دنیا به طور متوسط در سال ۲۰۱۹، ۱.۲ در حال افزایش بوده است، اما در سال ۲۰۲۰ منهای ۱۲.۸ بوده است یعنی در حدود ۱۳ د رصد صادرات کاهش یافته است. از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نیروی کار ۸۱ درصد آن تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفتند.

رییس جمهوربا بیان اینکه برای مقابله هدفمند با ویروس کرونا شیوه‌های مختلفی در دنیا و ایران در پیش گرفته شد، افزود: در ایران اولین اقدام این بود که سیستم سلامت‌ را تقویت کنیم تا این سیستم توانایی داشته باشد افراد بیمار را مورد آزمایش قرار دهد و اگر لازم است آن‌ها را بستری کند و این کار به خوبی در کشور مان صورت گرفت.

وی گفت: کاری که سیستم بهداشت و درمان کشور ما در مقابله با کرونا انجام داده است کاملا قابل مقایسه با دنیاست. ما همه نیرو‌های مسلح مان را آماده کرده بودیم تا بیمارستان‌هایشان را آماده کنند الحمدالله سیستم بهداشت ودرمان چنان موفق عمل کرد که خیلی نیازی به استفاده از امکاناتی که نیرو‌های مسلح آماده کرده بودند، نشد.

روحانی افزود: وزارت بهداشت و درمان در طول مدت مقابله با کرونا، تخت‌های بیمارستانی خود را اضافه می‌کرد چنانچه تا پایان سال کنونی ۸ هزار تخت بیمارستانی اضافه خواهد شد.

رییس جمهور گفت: در طول این مدت که مشغول مقابله با بیماری کرونا بودیم، یک هزار و ۵۰۰ مورد تخت ویژه  و نیز  ونتیلاتور و امکانات دیگر اضافه شده است ؛چنانچه هر ماه به طور متوسط دو خط دارو اضافه می‌شود.  توانمندی کشور ما این است که روی پای خود ایستاده است.

وی یادآور شد: شرکت‌های دانش بنیان، وزارت بهداشت و درمان کار، شرکت‌های داروسازی و دانشگاه‌های ما کار بزرگی را در مقابله با کرونا به طور همزمان در این مدت انجام داده‌اند.

روحانی گفت: سیستم درمانی کشور کار بسیاری بزرگی را در مقابله با کرونا انجام داده است. فداکاری‌هایی که پزشکان، پرستاران و سایر کادر پزشکی انجام داده اند در جای خود قابل تقدیر است و همه ما در برابر آن‌ها تواضع می‌کنیم و شکر گزار هستیم.

رییس جمهور بیان داشت: موضوع مهم دیگری که از روز اول مورد تاکید بود این که ما باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم لذا از روز اول خدمت مرد م عزیز گفتیم این ویروس مهمان ناخوانده کوتاه مدت نیست و اینگونه نیست که یک ماه شیوع داشته باشد و تمام شود یا اینکه در فصل گرما تمام شود.

وی بیان کرد: این ویروس یک ویروس ناشناخته است همانطور که علایم آن دائم تغییر می‌کند یک روز علائم آن تب و سرفه است و یک روز حس چشایی را مورد هدف قرار می‌دهد و روز دیگر زمینه‌های گوارشی دارد.  روزی کرونا افراد کهنسال را مبتلا می‌کرد، اما هم اکنون جوانتر‌ها را نیز مبتلا می‌کند لذا این ویروس ناشناخته است.

رییس جمهور گفت: از روز اول با مردم عهد کرده بودیم که زندگی آن‌ها باید توام با سلامت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ودرمانی همراه باشد از همان روز‌های اولیه گفتیم مراکز تولیدی باید تولیدات خود را داشته باشند و تعطیل نشوند حتی در ایام تعطیلات عید بخش‌های تولیدی همه فعال بودند.

وی گفت: تمام واحد‌های تولیدی و فروشگاهی که محصولات بهداشتی ودرمانی ارائه می‌کردند نیز از زمان شیوع کرونا هیچ گاه تعطیل نشدند و به طریق اولی فعال بودند، اما یک مدتی بقیه را تعطیل کردیم و گفتیم غیر از این اصناف بقیه مغازه‌ها و صنوف، پاساژو بازار‌ها تعطیل شوند.

روحانی گفت: حتی اگر مردم سفر می‌خواهند بروند باید کنترل شوند و قرنطینه صورت گیرد حتی سفر را برای مدتی تعطیل کردیم، اما مرحله بعد آمدیم با مردم یک قراری گذاشتیم و گفتیم گشایش‌ها آغاز می‌شود به شرط اینکه همه مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمک کنند. همچنین گفتیم هر چه گشایش‌ها بیشتر شود باید رعایت دستور العمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی بیشتر شود.
 
وی یادآورشد: کرونا مانند هر بیماری دیگر یک بیماری است و هر فردی ممکن است به هر دلیلی به آن مبتلا شود وقتی مبتلا شد وظیفه شرعی است که برای حفظ جان مردم به اطرافیان خود و به خانواده و محل کار خود اعلام کند و خود را به مدت ۱۴ روز یا بیشتر قرنطینه کند.  این که یک فرد مبتلا، بیماری خود را اعلام نمی‌کند در جامعه ما به یک معضل فرهنگی تبدیل شده است.
رییس جمهور عنوان کرد: کمیته امنیتی و اجتماعی و کمیته بهداشتی ابلاغ کنند که اگر کسی می‌خواهد وارد یک اداره شود، باید از ماسک استفاده کند و اگر نکرد به او خدمت ندهند و این باید ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه  اگر کارمندی در اداره‌ای می‌آید که شلوغ است و اگر بدون‌ماسک آمد باید غایب بزنند و او را برگردانند، اضافه کرد: لااقل نسبت به ادارات دولتی و جا‌هایی که متعلق به دولت است یا شبه دولتی است مثل بانک‌ها و شهرداری‌ها این‌ها را الزام کنیم و قدم به قدم پیش بیاییم و خدمات الزامی شود.

روحانی با اشاره به اینکه ارائه خدمات مترو و اتوبوس منوط به استفاده از ماسک است و در این راه هم ضابطین قوه قضاییه و هم خود قوه قضاییه در جایی که لازم است کمک کنند تا بتوانیم این مقطع را با کمک هم عبور کنیم، گفت: جا‌هایی هم هست که اتحادیه‌ها و اصناف مسئول هستند و آن‌ها باید بیایند در بازار و پاساژ‌ها کمک کنند.

وی تأکید کرد: دستورالعمل اصلی مسئله فاصله‌گذاری، مسئله ماسک و نرفتن در اجتماعاتی مثل مراسم عزا و عروسی در مناطق سرپوشیده است و این‌ها جزو مواردی است که مسئولین محترم اصرار و تاکید می‌کنند.
 
روحانی با بیان اینکه  مخفی کردن بیماری کرونا نوعی تجاوز به حقوق دیگران است،گفت: وقتی فرد مبتلا، بیماری خود را به خانواده و دوستان و همکاران و افراد در سطح جامعه و خیابان اعلام نمی‌کند و ماسک هم نمی زند، تجاوز به حقوق دیگران می‌کند.

رییس جمهور با بیان اینکه فرد بیمار و مبتلا به کرونا اولا نباید بیرون بیاید، خاطرنشان کرد: فرد بیمار اگر در سطح جامعه حاضر شد باید ماسک بزند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند. همچنین باید به اطرافیان بگوید که به وی نزدیک نشوند، این شیوه باید به عنوان فرهنگ در جامعه جا بیفتد.


رییس جمهور با بیان اینکه یکی از راه‌های موثر در مقابله با کرونا استفاده از ماسک است گفت: از فردا ۱۵ تیرماه استفاده از ماسک در مکان های سرپوشیده جمعی الزامی است. رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم حضور در اجتماعات، برای مقابله با کرونا ضروری است، اجرای دستورالعمل های بهداشتی نیازمند ضمانت اجرا است . ارائه خدمات در همه بخش ها به‌ویژه بخش های دولتی، منوط به رعایت پروتکل های بهداشتی شود.

انتهای پیام//

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *