بازخوانی یک گپ و گفت؛ یادگاری از مرحوم «سیروس گرجستانی»
- سیروس گرجستانی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی بود که در ۲۵ اسفند ۱۳۲۳ در بندر انزلی متولد شد. مرحوم گرجستانی در سریال ها و مجموعه های مختلف تلویزیونی و سینما به ایفای نقش پرداخته بود.
سياوش گرجستانى فرزند بازیگر پیشکسوت کشورمان در گفت و گو با خبرگزاری ميزان گفت: پدرم «سيروس گرجستانى» صبح امروز (12 تیر ماه) بدون داشتن هيچ گونه زمينه بيمارى بر اثر سكته قلبى در منزل درگذشت.
وى پيرامون اينكه آيا گرجستانى داراى بيمارى كرونا بوده يا خير اظهار كرد: پدر كاملا حالش خوب بود و كرونا مبتلا نشده بود.
نگاهی به زندگی سیروس گرجستانی
سیروس گرجستانی با نام اصلی علی اکبر محمودزاده گرجستانی متولد ۱۳۲۳ در بندر انزلی و بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است. او دارای مدرک درجه ۲ هنری از وزارت فرهنگ و هنر و دارای چهار دختر و یک پسر است.
گرجستانی فعالیت در تئاتر را در سال ۱۳۴۹ و فعالیت در تلویزیون را در سال ۱۳۵۸ شروع کرد و پس از آن به استخدام وزارت فرهنگ و هنر سابق و ارشاد کنونی درآمد.
گرجستانی همچنین در عرصه ورزش هم فعالیت داشت و به مدت ۱۰ الی ۱۲ سال در تیم فوتبال شاهین بود.
از فیلم های سینمایی که این بازیگر در آن حضور داشته می توان به «پا تو کفش من نکن»، «ناردون»، «بله برون»، «سیزده گربه روی شیروانی« و از سریال ها نیز «آنام»، «نوار زرد»، «کلاه پهلوی»، «سه دونگ سه دونگ»، «زن بابا»، «خوش نشین ها» و «مامور بدرقه» اشاره کرد.
در سال 95 مصاحبه ای با سیروس گرجستانی، که بازیگر نقش «اباقطام» در سریال تلویزیونی «امام علی (ع) » بود داشته است که در ادامه از نظر می گذرد.
بازیگر نقش «اباقطام» بازیگری تواتمند بود
سیروس گرجستانی پیرامون ایفای نقش «اباقطام»بیان کرد: زمانی که برای ایفای نقش «اباقطام» از سوی داوود میرباقری انتخاب شدم، توانستم با این شخصیت به خوبی ارتباط برقرار کنم.
وی با اشاره به ویژگی ایفای نقش در قالب شخصیتهای مختلف در سریالهای تاریخی ابراز کرد: در سریال «امام علی (ع)» شخصیتهایی وجود داشتند که در مورد بسیاری از آنها در تاریخ مطالبی آمده است و برای بازی آنها به راحتی میشود تحقیق کرد، اما در خصوص برخی از شخصیتهای تاریخی هیچ اطلاعاتی وجود ندارد و بازی در قالب آنها بسیار سخت است چرا که بازیگر باید خودش نقش را خلق کند.
گرجستانی تصریح کرد: مالک اشتر از جمله شخصیتهایی است که اطلاعات بسیاری درباره او در تاریخ وجود دارد و کافی است که فرد با کسب اطلاعات و با بهره گیری از تکنیکهایی خاص، درجهت ایفای آن نقش گام بردارد، اما در مورد نقشی مانند «اباقطام» اطلاعات چندانی وجود ندارد و بنده برای ایفای آن چندان پیشینهای نداشتم.
ایفاگر نقش «اباقطام» در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: با توجه به اینکه در مورد شخصیت «اباقطام» اطلاعات چندانی وجود نداشت، ایفای آن نقش برای من سخت بود، اما در مقابل، ایفای نقشی مانند نقش که در سریال شهریار داشتم برای من آسانتر از آن نقش تاریخی بود.
این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون کشورمان همچنین افزود: زمانی که نقش «اباقطام» در سریال امام علی (ع) را بازی میکردم سعی کردم با قرار گرفتن در آن فضا با شرایط آن دوران همزاد پنداری کنم.
وی همچنین یادآور شد: نحوه ساخت سریالها در زمانی که آثاری همچون امام علی (ع) ساخته شد با زمان فعلی تفاوت بسیاری دارد و آدمهای حاضر در آثار نمایشی آن زمان هم با آدمهای امروز متفاوت هستند.
گرجستانی با اشاره به تغییرات در زمینههای دیگر گفت: تلویزیون هم از زمان ساخت سریال امام علی (ع) تا الان تفاوتهای بسیاری پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تصویربرداری سریال امام علی (ع) ۱۸ ماه طول کشید در حالی که اگر الان برای ساخت چنین اثری تصمیم بگیرند دست کم ۶ سال زمان میبرد. کار با کارگردان سریال امام علی (ع) برای من جذاب بود و به همین دلیل پیشنهاد حضور در این اثر تاریخی را پذیرفتم.