صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سازش در ۵۰ درصد از پرونده‌های ورودی به شورا‌های حل اختلاف آذربایجان غربی/ رضایت اولیای دم در ۱۸ فقره قتل عمدی جلب شده است

۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۸:۲۸
کد خبر: ۶۳۳۸۹۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رییس شورا‌های حل اختلاف استان آذربایجان‌غربی گفت: سال گذشته جهت استفاده از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف ۸۰ درصد از پرونده‌های کیفری و حدود ۴۰ درصد از پرونده‌های حقوقی دادگستری استان جهت ایجاد سازش به شورا‌ها ارجاع شده است که بالغ بر ۵۰ درصد این پرونده‌ها با صلح و سازش مختومه شده است.

هادی صمدی در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به بخشنامه ۲۸ مرداد ماه سال ۹۸ ریاست قوه قضاییه به دادگستری‌های سراسر کشور بیان کرد: کلیه پرونده‌هایی که از قابلیت گذشت و مصالحه برخوردار می‌باشند، قبل از اینکه در محاکم یا دادسرا‌ها مطرح شوند به شورا‌های حل اختلاف ارسال می‌گردد و اقدامات صلحی جهت ایجاد آشتی در شعب شورا انجام و در صورت عدم سازش پرونده به دادگستری جهت ادامه رسیدگی اعاده می‌گردد.

رییس شورا‌های حل اختلاف استان آذربایجان‌غربی خاطر نشان کرد: در سال گذشته جهت استفاده از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف ۸۰ درصد از پرونده‌های کیفری و حدود ۴۰ درصد از پرونده‌های حقوقی دادگستری استان جهت ایجاد سازش به شورا‌ها ارجاع شده است که با میانجیگری عزیزان تلاشگر شورا‌های حل اختلاف در استان بالغ بر ۵۰ درصد این پرونده‌ها با صلح و سازش مختومه شده است.

وی در ادامه سخنان خود از راه اندازی شورای حل اختلاف ویژه رسانه و مطبوعات خبر داد و افزود: اگر مردم از یک رسانه اعم از رسانه مجازی یا واقعی شکایتی داشته باشند این شکایت در این شعبه شورای حل اختلاف که در خانه مطبوعات مستقر هست قابل رسیدگی و حل و فصل می‌باشد.

صمدی یادآور شد: در زمینه مسائل شهرداری، نظام پزشکی، بسیجیان، زندانیان، بیمه و اقلیت‌های دینی شورای حل اختلاف جهت رسیدگی تخصصی شعب ویژه‌ای را دایر نموده است و چنانچه ادارات و سایر ارگان‌ها نیاز به تشکیل شعب ویژه داشته باشند شورا‌های حل اختلاف استان از آمادگی لازم جهت دایر نمودن شعب صلحی در آن زمینه‌ها برخوردار است.

رییس شورا‌های حل اختلاف استان آذربایجان‌غربی در ادامه با تشریح کارکرد نظام داوری و میانجیگری در حل اختلافات گفت: آئین نامه‌های مربوط به این موسسات در مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در شرف تدوین و ابلاغ است و تا زمان ابلاغ دستورالعمل مربوطه از سوی مرکز امور شورا‌ها موسسات میانجیگری و داوری در ادارات ثبت سراسر استان به ثبت نمی‌رسد.

وی با تشریح دستاورد‌های شورا‌های حل اختلاف استان بیان کرد: تعداد ۲۱۸ هزار و ۹۷۰ فقره پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان در سال گذشته وارده شده است که علاوه بر مختومه کردن این تعداد پرونده ۱۶۸۲ فقره نیز از موجودی سابق شورا‌ها کاسته شده و تعداد ۵۴ هزار و ۴۷۹ فقره پرونده را با مصالحه طرفین مختومه نمایند.

صمدی با اشاره به اینکه حدود ۴۶ درصد از پرونده‌های دادگستری استان در سال ۹۸ توسط شورا‌های حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفته است، اظهار کرد: طی این مدت ۳۲/۶ درصد از این پرونده‌ها با همت اعضای شورا‌های حل اختلاف منتهی به سازش شده است.

این مقام قضایی اضافه کرد: در سالی که گذشت اعضای شعب شورای حل اختلاف صلحی مستقر در زندان‌های استان با همکاری هیات‌های ویژه استیذان قصاص توانستند علاوه بر آزادی ۱۷۷ نفر زندانی، رضایت اولیای دم را در ۱۸ فقره پرونده قتل عمد در حوزه‌های قضایی ارومیه، میاندوآب و خوی جلب نموده و با عفو و گذشت خانواده‌های مقتولین زمینه رهایی محکومین را از مجازات قصاص فراهم آورند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *