صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روز‌های شلوغ وکلا با وزرا/ خانه ملت؛ کانون رایزنی‌ها برای بهبود معیشت مردم

۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۳۳۸۷۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
بیش از یک ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم سپری شد، مجلسی که از نخستین روزهای فعالیتش کانون مذاکرات اقتصادی برای حل مشکلات معیشتی مردم شده است.

- بیش از یک ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم سپری می‌گذرد. این مجلس در حالی خود را برای پرداختن به مهمترین مسئله کشور که همانا معیشت و اقتصاد است آماده می‌کند که محمدباقر قالیباف رییس مجلس در نخستین نطق خود در مجلس گفت مجلس یازدهم بنای تقابل و مچگیری ندارد اما در پیگیری منافع و حقوق مردم هم مسامحه نخواهد کرد.

قالیباف همچنین در نطق روز یکشنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۹عنوان کرد که مجلس یازدهم به معیشت طبقات ضعیف و تحقق عدالت تاکید دارد و بار‌های بر زمین مانده انقلاب اسلامی را از زمین بر می‌دارد. او همچنین گفت نداشتن تصویر درست از واقعیت‌های موجود، باعث اشتباه در تصمیم و اجرا می‌شود.

نقطه سرخط؛ علنی و غیر علنی
این مجلس در ادامه، برنامه مدونی درباره رصد وضعیت اقتصادی و معیشتی تعریف کرد تا تصویر درستی از واقعیات اقتصادی به واسطه گزارش وزرا به مجلس ارائه شود و نقطه نظرات نمایندگان در همین ابتدای امر به دولت مخابره شود. جلساتی که گاه علنی و گاه غیر علنی برگزار شد و با این حال در همه موارد اقتصاد سرفصل مطالبات بود.


اقتصاد در ملث
مجلس یازدهم در جلسه علنی روز سه‌شنبه (۱۳ خرداد) از رییس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بانک مرکزی و رئیس مرکز آمار ایران دعوت کرد تا شاخص‌های کلان اقتصادی را بررسی کند. در این جلسه عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی و محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نطق کردند.

در ادامه این جلسه ۱۵ نماینده مجلس به ذکر نکاتی اقتصادی پرداختند نکاتی که بهبود وضعیت معیشتی در سرلوحه آن قرار داشت. همچنین در این جلسه نمایندگان به وضعیت حقوق بازنشستگان، نا به سامانی‌های حوزه مسکن، وضعیت ارز، وضع مالیات بر زمین‌ها و خانه‌های خالی انتقاد کردند.

دژپسند در  مجلس
اما طولی نکشید که پای وزیر اقتصاد هم به مجلس یازدهم باز شد و فرهاد دژپسند میهمان پنجمین جلسه علنی مجلس یازدهم شد. در این جلسه وزیر اقتصاد گزارشی در مورد وضعیت مسائل اقتصادی کشور ارائه کرد. البته در کنار گزارش وزیر اقتصاد گزارش عملکرد روسای سازمان‌های امور مالیاتی، بورس و گمرک از سازمان خود به صحن مجلس ارائه شد.

همچنین در این جلسه رییس اتاق بازرگانی، رییس اتاق تعاون ایران، رییس اتاق اصناف ایران، درباره عملکرد خود به نمایندگان مجلس گزارش دادند. این جلسه با تمام حواشی خود گویای یک نکته بود آنهم اینکه نمایندگان به هیچ وجه از اظهارات مردان اقتصادی دولت قانع نشدند.

راه و نیرو
اما این پایان کار نبود و نمایندگان در جلسه چهارشنبه (۲۱ خرداد) از رضا اردکانیان، وزیر نیرو و محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی دعوت کردند تا گزارش درباره عملکرد وزراتخانه خود به نمایندگان ارائه کنند. در ابتدای جلسه اردکانیان گزارش‌هایی در خصوص تولید و صادرات انرژی ارائه کرد. بعد از آن ۵ نماینده نکات خود را به گوش وزیر نیرو رساندند و وزیر نیرو به تذکرات نمایندگان پاسخ داد. در ادامه این جلسه و در جریان بررسی مسائل حوزه راه و شهرسازی، محمد اسلامی به مسائل این حوزه پرداخت و بعد از آن ۵ نماینده به سخنان او پاسخ داده و تذکرات خود را قرائت کردند.

فرهنگ و آموزش
همچنین نمایندگان مجلس در روز یکشنبه ۲۵ خرداد میزبان وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش بودند. گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مسائل فرهنگی کشور، گزارش رییس سازمان تبلیغات اسلامی درباره چالش‌های فرهنگی کشور و گزارش وزیر آموزش و پرورش در مورد مسائل آموزشی و مشکلات فرهنگیان نیز از دیگر دستور کار‌های این جلسه بود. پس از صحبت‌های وزیر ارشاد،نیز تعدادی از نمایندگان خطاب به او تذکراتی را دادند.

ارتباطات و جهادکشاورزی
اما روز یکم تیر ماه، مجلس یازدهم از دو وزیر دیگر دعوت به عمل آورد.کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی  در این جلسه درباره وضعیت تولیدات کشاورزی، دامی و اهداف پیش‌رو در سال «جهش تولید» و محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مشکلات فضای مجازی، اپراتور‌های کشور و اقدامات انجام شده گزارشاتی به نمایندگان ارائه کردند. پس از گزارش وزیر جهاد کشاورزی، ۱۰ نماینده مجلس یازدهم، تذکرات خود را مطرح کردند.

دفاع و کشور
سوم تیر ماه، مجلس مهمان دو وزیر دیگر بود. وزیر دفاع و وزیر کشور. جلسه وزیر دفاع پشت در‌های بسته و جلسه وزیر کشور به صورت علنی برگزار شد. نمایندگان در این جلسه از وضعیت عزل و نصب‌های سیاسی وزارت کشور، تقسیمات استانی، شرایط ستاد‌های مدیریت بحران، حاشیه‌نشینی و قاچاق به وزیر کشور انتقاد کردند.

غیر علنی‌ها
این در حالی است که مجلس یازدهم از ابتدای آغاز به کار خود سه جلسه غیرعلنی هم برگزار کرد؛ جلسه سه‌شنبه ۲۰ خرداد نمایندگان با وزیر نفت و وزیر اطلاعات پشت در‌های بسته برگزار شد.

مجلس یازدهمین دومین جلسه غیرعلنی خود را در روز سه‌شنبه  ۲۷ خرداد  تشکیل داد. در این جلسه مسائل منطقه‌ای با حضور سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سومین جلسه غیرعلنی مجلس با دعوت از وزیر دفاع کلید خورد. امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح پشت در‌های بسته مجلس وضعیت دفاعی کشور را برای نمایندگان تشریح کرد.
 
ظریف و صالحی
با همه این اوصاف، مجلس در ادامه دعوت از وزرا، پای ظریف را هم به مجلس باز کرد.
 
در همین زمینه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به خبرنگار میزان گفت: نظر به اهمیت و ضرورت اطلاع مجموعه نمایندگان مجلس از مباحث مرتبط با وزارت امور خارجه، مقرر شد تا ظریف، وزیر امورخارجه روز یکشنبه در صحن علنی مجلس گزارشی به نمایندگان ارائه کند.
 
وی بیان داشت: همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز یکشنبه هفته آینده - ۱۵ تیرماه - میزبان علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی خواهد بود. صالحی به دعوت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارشی از روند فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی و مباحث مرتبط با همکاری‌های ما با آژانس به نمایندگان ارائه خواهد کرد.
 
 
نخستین بیانیه
اما مجلس یازدهم که با تاکید بر بهبود وضعیت معیشتی پای به میدان گذاشت در نخستین بیانیه  اذعان داشت که «رسیدگی به معیشت طبقات ضعیف فوری‌ترین مساله امروز ماست.» نکته جالب این است که این بیانیه به امضای تمامی نمایندگان مجلس یازدهم رسید.
 
تعطیلات گرم
با همه این اوصاف مجلس یازدهم در حالی در یک ماه گذشته محل ترافیک وزرای دولت بوده که حتی تصمصم دارد تعطیلات تابستانه را کاهش کند.
 
در همین زمینه حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی به خبرنگار میزان از تهیه طرح کاهش تعطیلات تابستانه مجلس خبر داد. وی تاکید کرد که پیرو این طرح قرار است تعطیلات تابستانه مجلس از یک ماه به دو هفته کاهش یابد.
 
 بُعد نظارتی مجلس قوی‌تر می‌شود
اما در کنار این سلسله موضوعات اقتصادی مجلس یازدهم در امر نظارت هم فعال بود. در همین زمینه سخنگوی کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس به خبرنگار میزان گفت:  در مباحث نظارتی مجلس ضعف‌هایی وجود دارد که باید اصلاح شود و قطعاً بُعد نظارتی مجلس از قبل قوی‌تر خواهد شد.
 
وصولی‌ها
اما با گذشت یک ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم اولین طرح در مجلس با محوریت فرزندآوری اعلام وصول شد. دومین طرحی که در خانه ملت اعلام وصول شد مربوط به شفافیت بود. یک عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان جلسه سه‌شنبه  ۱۳ خرداد از اعلام وصول طرحساماندهی سهام عدالت و طرح شفافیت آرای نمایندگان خبر داد.

سومین طرحی که تقدیم هیئت رییسه مجلس شد، مربوط به ⁧ «جهش تولید دانش بنیان» بود که توسط سید محسن دهنوی تقدیم مجلس شد.

همچنین در سوم تیر ماه  ۱۴ طرح به صورت عادی در مجلس اعلام وصول شد؛ که مجموعه طرح‌های اعلام وصول شده در یک ماه اخیر مجلس نشان از توجه به امور اقتصادی و معیشتی و تقویت بعد نظارتی مجلس دارد.
 
با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید که مجلس یازدهم در دومین ماه از فعالیت خود قرار است به چه نحوی مشکلات اقتصادی و معیشتی را حل و فصل کرده و به مقوله مهم نظارت اهتمام بورزد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *