صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دخالت در عزل و نصب‌ها در شأن مجلس نیست/ هزینه انتصاب مدیران سیاسی بیشتر از اختلاس است/ ماجرای بازدید مرحوم هاشمی‌رفسنجانی از کارخانه ژاپنی/ قدردانی از رییس دستگاه قضا

۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۳۳۴۴۹
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه دخالت در عزل و نصب‌ها در شأن مجلس نیست گفت: اگر نمایندگان بخواهند این کار را انجام بدهند با دو شرط ایرادی ندارد، اول اینکه فرد منتخب آن‌ها قوی‌تر از فرد معزول باشد و دوم اینکه فردی را که انتخاب می‌کنند نباید از اقرباء یا آشنایان یا اشخاصی باشد که در ستاد آن‌ها فعال بوده‌اند.
آیت‌الله سید حسن عاملی در یک گفت‌وگوی مشروح با میزان، با اشاره به جایگاه مجلس شورای اسلامی در سرنوشت کشور و انقلاب اظهار کرد: مجلس آرمانی مجلسی است که در آن نمایندگان ضمن داشتن ملکات عفت، مناعت، حریت و عزت در قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای آن سربلند باشند. اگر مجلس می‌خواهد در رأس امور و عصاره ملت باشد باید در این دو وظیفه خطیر متمرکز شود.
 
 
آیت‌الله عاملی با بیان اینکه نظارت بر حسن اجرای قانون از قانون‌گذاری مهم‌تر است، افزود: بسیاری از کشورها، دولت‌ها و تمدن‌ها در مرحله اجرای قانون زمین خورده‌اند. همچنان که خداوند متعال در نصب مجری آرمانی فرموده است: «الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الاسلام دینا».
 
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه قانون بصورت کلی دستور عدالت و صیانت از حقوق عمومی و بیت‌المال را صادر می‌کند، اظهار داشت: این درایت، کیاست و حریت مجری است که هم مصادیق کلیات و راهکار‌های رسیدن به آن‌ها را تعیین می‌کند و هم با اتخاذ راهکار‌های علمی، تجربی و تصویب قوانین پایین دستی سیستمی را تعبیه می‌کند که مثل دستگاه لرزه‌نگار کوچک‌ترین ارتعاشات مالی، تمکن‌ها و تمول‌های پنهان را ثبت می‌کند و از این طریق بهداشت عظیم قضایی و قضازدایی حاصل می‌شود.
 
وی با تاکید بر لزوم طراحی یک نظام صیانت توسط دولت و مجلس گفت: مجلس باید در این خصوص وارد عمل شود و کشور ما از جهت قانون آرمانی و اجرای آرمانی در جایگاه مناسب شأن ملت ما قرار بگیرد.
 
دخالت در عزل و نصب‌ها در شأن مجلس نیست
آیت‌الله عاملی با بیان اینکه دخالت در عزل و نصب‌ها در شأن مجلس نیست گفت: اگر نمایندگان بخواهند این کار را انجام بدهند با دو شرط ایرادی ندارد، اول اینکه فرد منتخب آن‌ها قوی‌تر از فرد معزول باشد و دوم اینکه فردی را که انتخاب می‌کنند نباید از اقرباء یا آشنایان یا اشخاصی باشد که در ستاد آن‌ها فعال بوده‌اند.
 
وی گفت: اگر این دو شرط رعایت نشود به این معناست که نماینده می‌خواهد دِین خود را از جیب مردم پرداخت کند، امام صادق(ع) فرمود: «برای من مساوی است که خائن را بکار گیرم یا ناشی و غیر کار بلد را و بلکه در بعضی روایات آمده که تقدم مفضول با وجود فاضل خیانت به خدا و رسول خدا و مسلمان‌هاست.
 
امام جمعه اردبیل در بخش دوم سخنان خود در تبیین ماهیت رابطه فرهنگ و اقتصاد گفت: فرهنگ به منزله ریل و اقتصاد به منزله قطار است و طبعا بدون ریل حرکت قطار متصور نیست.
 
اکثر معضلات اقتصادی کشور ریشه فرهنگی دارد
وی ضمن ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر در کشور ما فرهنگ مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، اظهار کرد: اکثر معضلات اقتصادی کشور اعم از رشوه، اختلاس، رانت‌خواری، دزدی، نداشتن احساس جمعی، نبود وجدان کاری، سوء مدیریت درمنابع انسانی و ... ریشه فرهنگی دارد.
 
آیت‌الله عاملی ادامه داد: جمع شدن هزاران سکه و میلیارد‌ها دلار در خانه‌ها، نتیجه خرابی و ویرانی فرهنگ است. خروج میلیارد‌ها دلار از کشور توسط مردم برای خرید خانه در کشور‌های خارجی ریشه فرهنگی دارد و اقتصاد را فلج می‌کند.
 
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل به شرح حدیثی از امام صادق (ع) پرداخت و گفت: به فرموده این امام همام «در روز قیامت بدترین و شدیدترین درد و عذاب، درد و عذاب مال راکد است» حبس سکه و دلار در خانه‌ها، حبس پول در بانک‌ها، در املاک، در دلالی‌ها و ... همه مصداق مال راکد و مصداق «. ان الذین یکنزون الذهب والفضه ...» است.
 
وی با اشاره به اینکه اموال راکد هیچ وقت موجب قوام جامعه نیست، بیان کرد: خداوند از مال به عنوان قوام یاد کرده و همچنان از بیت‌الله الحرام نیز به عنوان قوام یاد کرده است، یعنی کژی‌های جامعه باید با این موارد اصلاح شود. همه این جمود‌های مالی ریشه فرهنگی دارد و اقتصاد را ویران می‌کند.
 
 
آحاد ملت قبل از اینکه به فکر خود باشند باید به فکر پیشرفت ملت و کشور خود باشند
عضو مجلس خبرگان با تاکید بر اینکه احساس‌ جمعی در ملت اساس پیشرفت‌های اقتصادی است، گفت: یعنی آحاد ملت قبل از اینکه به فکر خود باشند باید به فکر پیشرفت ملت و کشور خود باشند؛ به عنوان مثال اگر به هتل رفت نگوید «این دستمال کاغذی مال هتل است» بلکه بگوید «ثروت کشور من است»، اگر در کارخانه‌ای کار می‌کند نگوید «کارخانه مال کارفرماست بلکه بگوید «مال کشورمن است»، وقتی از کارگر نمونه ژاپنی سوال می‌کنند چرا این قدر طرح ابتکاری ارائه کردی؟ می‌گوید «برای اینکه اقتصاد کشور من از اروپا عقب نماند» این همان احساس جمعی است.
 
آیت‌الله عاملی در تشریح احساس جمعی به ذکر مثالی دیگر پرداخت و افزود: بعد از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، ژاپن از صفر شروع کرد. در فیلمی که از نوع تلاش کارگران آن زمان ژاپن پخش شده دیده می‌شود؛ کارگر ژاپنی روزی ۱۸ ساعت کار می‌کند فقط برای اینکه ژاپن دوباره برخیزد. در فیلم دیده می‌شود کارگر ژاپنی از فرط خستگی تا سوار سرویس حمل‌ونقل می‌شود داخل اتوبوس می‌خوابد.
 
امام جمعه اردبیل داشتن احساس جمعی را از جنبه دیگری مورد تاکید قرار داد و گفت: اینجانب راننده‌ای داشتم که از ژاپن برگشته بود. از وی پرسیدم چرا برگشتی در حالی که خیلی از ایرانی‌ها می‌خواهند در ژاپن کار کنند؟ جواب داد: اگر می‌ماندم تلف می‌شدم. گفتم چطور؟ گفت: من در آنجا کارگر بودم یک لحظه نمی‌توانستم در کارخانه استراحت کنم به محض توقف، کارگر‌ها اعتراض می‌کردند که چرا دست از کار کشیدی؟ بعضی از مطلعین نقل کردند که دو کارگر ایرانی در یک مجموعه صنعتی در ژاپن مشغول به کار بودند؛ یکی تنبلی می‌کرد و یک کارگر ژاپنی کم کاری‌های او را ثبت می‌کرد. ماه‌ها گذشت و ما اثری از تنبیه ندیدیم. از همان کارگر ژاپنی پرسیدم برای چه گزارش تهیه می‌کردی؟ گفت: برای اینکه کم کاری‌های او را خودم جبران کنم تا ژاپن عقب نماند.
 
وی ادامه داد: زمانی یک جوان کم سن و سال تبریزی‌ درمنی از من سوال کرد که آیا می‌توانم تقلید خودم را به آیت‌الله مکارم برگردانم؟ (آن زمان آیت‌الله مکارم اجازه می‌داد که قربانی در ایران ذبح شود) گفتم چرا؟ گفت: از روزی که پایم به سرزمین وحی رسیده ریالی به سعودی‌ها نداده‌ام و حالا می‌بینم برای ذبح قربانی مجبورم به آن‌ها پول بدهم از این رو تصمیم گرفته‌ام ازآقای مکارم تقلید کنم تا پول قربانی در جبیب ملتم بماند.
 
 
نبود وجدان کاری اقتصاد را به چاه ویل می‌برد واین یک معضل فرهنگی است
نماینده مجلس خبرگان ضمن اشاره به اینکه نبود وجدان کاری اقتصاد را به چاه ویل می‌برد و این یک معضل فرهنگی است؛ استخدام را فروختن عمر دانست و اظهار کرد: لذا اجیر شدن مکروه است جز در ضرورت؛ به همین دلیل وقت کارمند و کارگر متعلق به خودش نیست و حق ندارد در مال دیگری تصرف کند والا مشغول ذمه است. در شهر ما چند کارگر ترکیه‌ای در کارگاه مبل‌سازی شش ماه کار کردند. هنگام خداحافظی از کارفرما طلب حلیت کردند؛ کارفرما گفت: من در این مدت هیچ سیئه‌ای از شما ندیدم. گفتند: ما هر روز از وقت شما چند دقیقه کم می‌کردیم و نماز می‌خواندیم! زمانی آقای [مرحوم علی‌اکبر]هاشمی‌رفسنجانی از یک کارخانه در ژاپن بازدید کرد، اما هیچ کارگری به او اعتناء نکرد وقتی از علت پرسید گفتند: اگر کارگر‌ها هرکدام یک لحظه شما را تماشا کنند ما در مجموع میلیون‌ها ضرر می‌کنیم!
هرکس می‌خواهد برای چهار نفر رییس باشد باید عقل چهل نفر را داشته باشد
وی در بخش دیگری از سخنان خود مدیریت منابع انسانی را از ارکان بسیار مهم در اقتصاد موفق دانست و گفت: کشور ما از این جهت ضربه جبران ناپذیری خورده است اینکه «فلانی در ستاد ما کار کرده یا در انتخابات آینده به درد ما می‌خورد پس باید هوای او را داشته باشیم و به او پست بدهیم ملت و کشور را بیچاره می‌کند». رسول خدا (ص) فرمودند: هرکس می‌خواهد برای چهار نفر رییس باشد باید عقل چهل نفر را داشته باشد و هر کس می‌خواهد برای چهل نفر ریاست کند باید عقل چهارصدنفر را داشته باشد؛ این همان مفهوم ولایت فقیه است. تاج‌الدین الهلالی عالم اندیشمند مصری تبعید شده به استرالیا می‌گوید: من اوضاع عالم اسلام را مطالعه کردم درد آن ولایة السفیه است و داروی آن ولایة الفقیه!
 
نصب مدیران سیاسی در کشور ما هزینه بسیار بالاتر از اختلاس‌ها به کشور تحمیل کرده است
آیت‌الله عاملی ضمن بیان نقل قولی از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «گناه یک مدیر این است کار بزرگی که می‌توانست در طول مدیریت خود انجام دهد انجام ندهد و فرصت از دست برود» ادامه داد: اگر منابع انسانی مدیریت نشود این فاجعه یعنی از دست رفتن فرصت‌ها حتمی است نصب مدیران سیاسی در کشور ما هزینه بسیار بالاتر از اختلاس‌ها به کشور تحمیل کرده است و ما نمی‌دانیم از کجا سنگ می‌خوریم!
 
امام جمعه اردبیل تاکید کرد: تا این امور فرهنگی اصلاح نشود انبار ما موش دارد و جمع کردن گندم فائده‌ای ندارد؛ بنابراین باید در وهله اول بصورت علمی روی فرهنگ متمرکز شویم و در تعالی فرهنگ سرمایه‌گذاری کنیم، بعد از آن معضلات اقتصادی براحتی حل می‌شود و رژیم امریکا با تحریم نمی‌تواند کاری بکند. حضرت امام (ره) می‌فرمود: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» حرف حقی بود، اما مراد ایشان این بود که آمریکا بعد از تأمین زیرساخت‌ها نمی‌تواند کاری بکند.
 
تجلیل از اقدامات شایسته رییس قوه قضاییه
وی با تحسین و تجلیل از اقدامات شایسته رییس قوه قضاییه گفت: عدالت طلبی‌ها بسیار ارزشمند است، اما مهم‌تر از آن اصلاح سیستم‌هاست، در وهله اول سیستم باید اصلاح شود تا احتیاجی به دستگاه قضا نباشد و چندین میلیون پرونده در دادگاه‌ها جمع نشود.
 
 
آیت‌الله عاملی در بخش دیگری از گفت‌وگو با میزان، با اشاره به مغفول ماندن سیاست‌های کلی نظام درباره افزایش جمعیت و راهکار‌های برون رفت از آن اظهار کرد: کاهش آمار جمعیت برای کشور تبعات سختی دارد ساده‌ترین آن ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی است چرا که اگر قشر جوان نباشد پولی به این صندوق‌ها واریز نمی‌شود.
امام جمعه اردبیل گفت: در حال حاضر کارگر و کارمندان هستند که با اشتغال در سمت‌های مختلف پول به این صندوق واریز می‌کنند و اگر جمعیت پیر شود تأمین اجتماعی موظف است که به آن‌ها پول پرداخت کند.
 
وی با اشاره به اینکه جمعیت جوان در هر کشوری شاخص قدرت به شمار می‌رود افزود: جوانان با روحیه جوانی در تمام عرصه‌های اجتماعی، علمی، فن‌آوری، حماسی، فرهنگی، اقتصادی، تولیدی و... دارای شور و نشاط هستند در حالی که در جمعیت پیر غالباً نشاط و ابداعی وجود ندارد و فقط مصرف کننده است.
 
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با اشاره به تاثیر مشکلات اقتصادی در نرخ جمعیت کشور گفت: با وجود تنگنا‌های اقتصادی و تاثیر آن بر رفاه و تربیت، جوانان به سادگی زیر بار مسئولیت فرزندآوری بیشتر نمی‌روند. در حالی که معضل اقتصادی در بسیاری از کشور‌ها وجود دارد، اما برای فرزندآوری راه حل پیدا کرده‌اند.
 
آیت‌الله عاملی بیان کرد: یک راه‌حل ساده تصویب تشویقات مادی برای فرزندآوری است. اگر یک دهم پولی که قرار است برای تبعات پیری جمعیت در آینده اختصاص بدهیم به پیشگیری از فاجعه صرف شود می‌تواند گره‌گشا باشد. البته توجه شود که قشر مرفه جامعه با این تشویقات قانع نمی‌شوند.
 
امام جمعه اردبیل بیان کرد: اقشار جامعه براحتی از برنامه تصویب تشویقات مادی برای فرزندآوری استقبال می‌کنند و در عرض چندسال رشد جمعیت مثبت می‌شود.
 
وی ضمن اظهار تاسف از اینکه این راهکار علمی حداقل بصورت آزمایشی هم اجراء نشده است در پایان اظهار کرد: من خود شخصاً شاهد اجرای آن در بعضی از کشور‌ها مثل روسیه بوده‌ام. حداقل در دادن سوبسید‌ها که در دنیا در رتبه اول هستیم باید بصورت هدفمندعمل شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *