تلاش آمریکا برای جلب موافقت کشورها درباره تحریم تسلیحاتی ایران
آمریکا و بحرین در پی سفر برایان هوک به «منامه» بیانیه ای مشترک صادر و خواهان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شدند.
وب سایت وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای نوشت: آمریکا و بحرین پس از رایزنی هوک با ولیعهد و وزیر خارجه بحرین در مورد ایران، بیانیهای مشترک منتشر کردند.
بیانیه مذکور با طرح ادعاهای واهی در مورد اقدامهای بی ثبات کننده در منطقه، مدعی شده است که آمریکا متعهد به تامین امنیت بحرین و مشارکت گسترده برای مقابله با آنچه تجاوز ایران خوانده شد، است.
آمریکا و بحرین در ادامه این بیانیه با اشاره به ادعای بی اساس درباره ایران، از شورای امنیت سازمان ملل خواستند تا تحریم تسلیحاتی ایران را پیش از انقضا، تمدید کند.
انقضای تحریم تسلیحاتی ایران براساس توافق هستهای در مهرماه سال جاری، سبب شده تا آمریکا تلاشهای متعددی را برای تمدید مجدد این تحریمها به کار بندد. آمریکا علاوه بر ارائه پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای امنیت با هدف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که از همان ابتدای امر با مخالفت صریح روسیه و چین، دو عضو دارای حق وتوی شورای امنیت مواجه شد، تور آسیایی هوک به غرب آسیا را با هدف متقاعد کردن کشورهای منطقه با این قطعنامه ترتیب داد.
هوک در جریان این تور تاکنون به کشورهای امارات، عربستان و بحرین سفر کرده است.
در همین حال «خالد بن سلمان»، معاون وزیر دفاع عربستان، که در دیدار با هوک اظهاراتی ضد ایرانی مطرح و تهران را به انجام اقدامهای بی ثبات کننده و تخریبی در منطقه متهم کرده بود، روز گذشته مدعی شد: «عربستان در کنار آمریکا برای ایجاد امنیت و صلح در منطقه و جهان تلاش میکند؛ دلیل استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در عربستان، حفظ امنیت منطقه است.»
وی همچنین از آمریکا برای اعزام نظامیان و سامانههای موشکی اش به منطقه به منظور حفظ امنیت منطقهای و مقابله با تهدیدهای مشترک تشکر کرد.
هوک در پایان دیدار با مقامهای سعودی، در کنفرانسی خبری ضمن تکرار ادعای بی اساس اخیر عربستان درباره ایران، مدعی شد: «لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران فقط سبب جسارت بیشتر ایران برای دامن زدن به بی ثباتی در منطقه میشود و شورای امنیت باید به حرف کشورهای منطقه در مورد ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گوش دهد.»
در عین حال «عادل الجبیر»، وزیر مشاور عربستان در امور خارجی نیز در کنفرانسی مطبوعاتی خواهان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *