فهرست خدمات شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید
- طبق گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی روز دوشنبه در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال جدید و پس از شیوع کرونا، با قدردانی از تلاشهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی و دیگر دستگاهها مانند وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش برای ارائه خدمات بسیار ارزنده به مردم و جامعه در ایام مواجهه کشور با شیوع کرونا، اظهار کرد: استفاده از فضای مجازی در بخشهای مختلف از جمله طرح غربالگری و امور آموزشی مدارس و دانشگاهها کمک بزرگی به اجرای فاصلهگذاری اجتماعی و مقابله موثر با کرونا کرده است.
رییس جمهور گفت: با الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات، مانند پرداخت قبوض آب، برق و گاز و بیمه درمانی در وقت وهزینه زندگی مردم بهرهوری خوبی انجام شده است.
روحانی افزود: با توجه به ادامه شیوع کرونا، لازم است وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات با بهرهگیری از تجربیات و دستاورد تدریس دروس در صدا و سیما و فضای مجازی برنامه خود را برای سال تحصیلی جدید تدوین کنند تا در صورت لزوم مورد بهرهبرداری قرار گیرد و اگر مصوبهای برای اصلاح و ارتقاء شبکههای آموزشی کشور نیاز است مرکز ملی فضای مجازی آن را بررسی و به شورای عالی ارایه خواهد داد.
رییس جمهور با بیان اینکه فاصلهگذاری اجتماعی باید به عنوان یک اصل مهم مورد توجه همگان قرار گیرد، خاطرنشان کرد: بخشهای مختلف و مهمی مانند اقتصاد و خدمات باید حتیالامکان از طریق دولت الکترونیک دنبال شود؛ برای توسعه شبکهها به منظور دسترسی و استفاده همگان، مسوولیت سنگینی بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که باید با همکاری دستگاههای خدماتی سریعتر انجام شود.
روحانی افزود: ایجاد و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات امن و ارزان همواره مورد تاکید دولت بوده و باید در این راستا تلاش کنیم.
رییس جمهور همچنین با تجلیل از خدمات و نقش ارزنده لاریجانی رییس سابق مجلس شورای اسلامی در جلسات شورای عالی فضای مجازی، به محمدباقر قالیباف رییس مجلس یازدهم که برای اولین بار در این جلسه حضور یافته بود، خوشآمد گفت.
در این جلسه معماری، اجزا و فهرست خدمات شبکه ملی اطلاعات نهایی شد و به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید.
بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی اجزای شبکه ملی اطلاعات شامل شبکههای هسته، تجمیع و دسترسی، مراکز تبادل ترافیک، شبکههای توزیع محتوا، شبکههای اختصاصی، مراکز داده عمومی، قطبهای مراکز داده و مرکز مدیریت و رصد است.