صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سکوت برخی از حاکمان اسلامی راه تحقق معامله قرن را هموار کرد

۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۹:۰۱
کد خبر: ۶۳۳۱۰۵
یک کارشناس امور حقوق بین الملل در پاکستان ماهیت معامله قرن به مدیریت دونالد ترامپ، را در راستای تحقق رویای اسرائیل بزرگتر در قلب خاورمیانه دانست و گفت: سکوت برخی از حاکمان اسلامی به ویژه ناکارآمدی ائتلاف به اصطلاح نظامی ۴۱ کشور اسلامی (به سرکردگی عربستان) راه را برای ترامپ و نتانیاهو هموار کرد.

- «سعد رسول» حقوقدان ارشد پاکستانی روز دوشنبه در مقاله‌ای با عنوان معاله قرن چیست که در روزنامه انگلیسی زبان «نیشن» منتشر شد، افزود: معامله قرن در حقیقت برای تحقق وعده‌های آزادی که به مردم فلسطین داده شده بود، شکست خورده و دیپلماسی آمریکایی‌ها برای حل به اصطلاح این مسئله را نیز به عقب راند.

وی گفت: معامله قرن ترامپ مربوط به الحاق سرزمین‌های اشغالی توسط اسرائیل است که قرار است ۱۱ تیرماه (اول ژوئیه) اجرا شود اما هدف اصلی آن تحقق رویای صهیونیست‌ها برای اسرائیل بزرگتر در قلب خاورمیانه است و ترامپ با این نقشه، امنیت مورد نیاز اسرائیل را تضمین می‌کند.

سعد رسول افزود: امروز برخی از کشورهای اسلامی در منطقه که حاکمان ضعیف و ناکارآمدی دارند، تن به سازش با نظم نوین جهانی که توسط قدرت‌های غربی اداره می‌شود، دادند و تلاش‌های بیهوده و ناامیدانه‌ای برای بازپس گیری بیت المقدس انجام دادند که هیچ کدام نتیجه‌ای درپی نداشت.

وی اظهار داشت: دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ برنامه‌های خود برای انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس آغاز کرد در عین حال بیانیه ترامپ در این خصوص با محکومیت جهانی روبرو شد.

این کارشناس پاکستانی افزود: واکنش ضعیف جهان اسلام ترامپ را جسورتر کرد و وی پس از ماجرای انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، طرح معامله قرن را دنبال کرد. در عین حال جامعه جهانی به رغم فشارهای مستمر کاخ سفید حاضر به تسلیم شدن دربرابر ادعای اسرائیل برای الحاق کل سرزمین‌های اشغالی نیست.

وی عملکرد برخی از حاکمان اسلامی از جمله ناتوانی بانیان ائتلاف خودساخته نظامی ۴۱ کشور (به سرکردگی عربستان) را زیر سوال برد و گفت: واکنش غیرموثر این حاکمان در برابر معامله قرن نتوانست جلوی پیامدهای آن را بگیرد.

گفتنی است دولت سعودی روز ۲۴ آذرماه ۱۳۹۴ در اقدامی عجیب، با انتشار فهرستی متشکل از ۴۱ کشور مسلمان و بدون هماهنگی و کسب اجازه از بسیاری از این کشورها، اعلام کرد که این کشورها عضو 'ائتلاف اسلامی مبارزه با تروریسم به رهبری عربستان' هستند. پاکستان در ابتدا از اینکه بدون هماهنگی با این کشور در فهرست ائتلاف سعودی قرار گرفته انتقاد کرد اما پس از مدتی حاضر به حضور مشروط در این ائتلاف به اصطلاح اسلامی شد.

سعد رسول گفت: حتی در درون دولت ترامپ کسانی هستند که تمایلی برای اجرای معامله قرن ندارند.

این حقوقدان پاکستانی بر مقاومت جهان اسلام در برابر صهیونیست‌ها و جلوگیری از اجرای معامله قرن تاکید کرد و گفت: تاریخ کسانی را که در این وضعیت اضطراری سکوت کرده و یا ادعای بی‌طرفی کنند، هرگز فراموش نخواهد کرد.

ترامپ سرانجام روز سه‌شنبه ۸ بهمن ماه ۱۳۹۸ همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید حاضر شد و با رونمایی از «معامله قرن» اعلام کرد که این طرح، شهر قدس را پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی می‌داند و به جای آن پیشنهاد تشکیل پایتخت فلسطین را در یکی از روستاهای نزدیک قدس اشغالی مطرح می‌کند.

معامله قرن همچنین شهرک‌های صهیونیستنشین در کرانه باختری و بخش‌های دیگر این منطقه را به سرزمین‌های اشغالی الحاق می‌کند و حق بازگشت آوارگان به سرزمین مادری خود را سلب و بر اسکان دایم آنان در کشورهایی مانند اردن، سوریه و لبنان تاکید می‌کند.

این طرح ضد فلسطینی بلافاصله با مخالفت‌های شدید کشورهای عربی، اسلامی، سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی از جمله اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای جهان روبه رو شد.

/انتهای پیام/

ایرنا

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *