- سید عباس موسوی امروز در نشست خبری هفتگی که به دلیل شیوع بیماری کرونا با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد، به هفته «افشا و بازخوانی حقوق بشر آمریکایی» اشاره کرد و گفت: از ۶ تا ۱۲ تیر هفته حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شد که البته جنایات این کشور مختص این هفته نیست.
وی در ادامه به سفر محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امورخارجه جمھوری اسلامی افغانستان به تهران اشارهه کرد و افزود: سرپرست وزارت خارجه افغانستان به ایران سفر کرد و رایزنیهای خوبی صورت گرفت که از جمله دستاوردهای آن نزدیک شدن به امصا سند راهبردی دو کشور است.
موسوی همچنین در این نشست اظهار داشت: محمدجواد ظریف در دو ویدئو کنفرانس با یوسف بن علوی و وزیر خارجه چین داشت. فردا هم ظریف در نشست شورای امنیت در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ سخنرانی خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و احتمال به کار انداختن مکانیسم ماشه گفت: آمریکا نه حق و نه توان چنین کاری را ندارد. آمریکاییها با نقض قطع نامه ۲۲۳۱ در جایگاهی نیستند برجام را از بین ببرند. ما با رایزنیهایی که داشتیم سایر اعضا مخالف لین رویه هستند. برای همین پیش بینی شکست دیگری را برای آمریکا داریم.
دولت رومانی درباره غلامرضا منصوری شفاف سازی کند
وی درباره آخرین پیگیریها در مورد فوت
غلامرضا منصوری گفت: هنوز این مسئله دارای ابهامات است. علی رغم پیگیریهای ما دولت رومانی شفاف سازی نکرده است. وزارت خارجه و قوه قضاییه پیگیر این موضوع هستیم، اما تاکنون جز اخبار رسانهای متاسفانه دریافت نکردیم. ما کماکان منتظر روشن شدن این مسئله هستیم. من اینجا تقاصا می کنم از دولت رومانی که با توجه به حساسیت و پیچیدگی این پرونده در اسرع وقت ما را در جریان آن قرار دهند.
توافق با چین افتخار آمیز و در راستای منافع ملی است
موسوی درباره
تصویب پیش نویس توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت: این موضوع جدید نیست در سفر رییس جمهور چین به تهران توافق شد که همکاریها راهبردی است و سندی هم امضا شد یکی از بندهای آن هم داشتن سند راهبردی بود. در سفر سال گذشنه ظریف به پکن پیش نویس آن به مقامات چینی ارایه شد. من تمام گانه زنیها در این خصوص را رد میکنم و هیچ کدام از گمانههای مطرح شده واقعیت ندارد.
اگر سند توافق با چین نهایی شود میشود آن را منتشر کرد و چیز پنهانی وجود ندارد
وی اظهار داشت: ما تلاش داریم روابطمان را با کشورهایی که مناسبات دوستانه دارند دراز مدت تعریف کنیم. چنانکه با سایر کشورهایی که روابط دوستانه داریم مایل به امضا چنین اسنادی هستیم و برخی سندها هم در حال تهیه است. اگر سند توافق با چین نهایی شود میشود آن را منتشر کرد و چیز پنهانی وجود ندارد. طبیعی است که دشمنان روابط ایران و چین مایل باشند دست به فضا سازی بزنند. این سند افتخار آمیز و در راستای منافع ملی است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص رویکرد اروپا در بحث
تمدید تحریمهای تسلیحاتی عنوان کرد: ما نشان دادیم چه با تحریم و چه بی تحریم در خصوث توانمندی های دفاعی به وبژه موشکی شوخی نداریم و همه میشرفتها به رغم تحریمهای ظالمانه بود. برهمین اساس دوستان اروپایی در بحث تمدید تحریمهای تسلیحاتی کار عبثی میکنند و ادامه این تحریمها خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است و تبعاتی دارد و اروپا باید عواقب آن را بپذیرند. نوع تعامل اروپا و امریکا به ما ارتباطی ندارد.
روابط ایران و ونزوئلا ربطی به آمریکا ندارد
وی درباره چشم انداز مناسبات ایران و ونزوئلا گفت: روابط ایران با این کشور عادی و رسمی است و ارتباطی به سایرین ندارد. اقداماتی هم که اخیر صورت گرفت مسئله خارق العادهای نبود. طبیعی است که این روابط خوشایند برخی قدرتها از جمله آمریکا نیست. ما فکر میکنیم این مسائل به آنها ربطی ندارد و اراده ما این است که این مناسبات ادامه یابد. سفری هم در پیش است که اگر نهایی شود انجام خواهد شد؛ بنابراین موضوع نگران کنندهای نیست.
هشدار به اروپا
موسوی درباره واکنش ایران به اجرای مکانیسم ماشه و اشاره روحانی مبنی بر اجرای پاراگراف آخر نامه ایران به اروپا در صورت عملیاتی شدن این سازوکار اظهار کرد: مخاطب سخنان رئیس جمهوری کشورمان اروپا و اعضای برجام است و آنها پیام را گرفتند که واکنش ما چه خواهد بود. دو سه واکنش پیش بینی شده که در صورت لزوم انجام میشود. اما امیدوارم کار به آنجا نرسد.
وی درباره همزمانی
اقدام ترکیه و ایران علیه تروریستها در شمال عراق تصریح کرد: من بحث هماهنگی را اطلاع ندارم، ولی طبیعی است جمهوری اسلامی ایران از مرزهای خود دفاع کند. ما با مقامات عراقی از نزدیک در ارتباط هستیم و این همزمانی هم اتفاقی بوده است.
احتمال سفر الکاظمی به ایران
سخنگوی وزارت خارجه در مورد احتمال سفر الکاظمی به ایران گفت: ما از سفر مقامات کشورهای دوست استقبال میکنیم. چندین پیشنهاد سفر مقامات همسایه وجود دارد که هنوز نهایی نشده است.
بنای دخالت در امور داخلی کشوری نداریم
وی در خصوص حملات اخیر به مقر نیروهای حشدالشعبی در عراق خاطر نشان کرد: مسائلی که در عراق رخ میدهد به خود عراقیها مربوط است و جمهوری اسلامی ایران بنا ندارد در امور داخلی کشوری مداخله کند. ما اطمینان داریم دولت و ملت عراق در این زمینه و سایر مسایل از پس آنها بر خواهند آمد.
هشدار به اروپا درباره عواقب پناه دادن به گروهک تروریستی منافقین
موسوی در مورد راهکار ایران برای تقویت روابط با آلبانی با هدف تمرکز بر تحرکات گروهک تروریستی منافقین گفت: ما این گروه پیر و فرتوت را در حدی نمیدانیم که توان سیاسی برای هزینه کنیم. تقریبا طومار این گروه در دوران جنگ و پس از جنگ در هم پیجیده شد. در حال حاضر این گروهک جز فرافکنی در شبکههای اجتماعی اثرگذاری ندارد و مسئله مهمی برای ما نیست. اما به اروپاییها درباره خطرات و عواقب پناه دادن به این گروه هشدار دادهایم.
تحریم دارو هستیمسخنگوی وزارت خارجه درباره پیگیری
تحریم دارویی کشورمان گفت: ادعای آمریکاست که دارو جز کالای تحریمی نیست، اما به دلیل تحریم مبادلات بانکی و تهدید شرکتهای دارویی عملا راه ورود دارو را بسته اند. اما هم پیگیری حقوقی کردیم و موصوع به مراجع بین المللی احاله شده و رای هم گرفتیم. با این حال شرایط تحریم ادامه دارد و متاسفانه موانعی برای ورود دارو هست. ما روی سخنمان با کشورها و شرکتهای اروپایی است که بحث حقوق بشر برایشان اهمیت دارد، اما به دلیل تحریم آمریکا اجازه ورود داروهای موردنیازمان را نمیدهند.
موسوی درباره پیگیری آزادسازی آلاینده از ارمنستان به رودخانه ارس خاطر نشان کرد: این رودخانه از رودهای مرزی و مهم ماست که به لحاظ زیست محیطی، امنیتی و اقتصادی اهمیت دارد. کشورهای همجوار درباره حفظ محیط زیست ارس جلساتی دارند که من درباره آخرین مسایل آن اطلاعی ندارم که البته آن را پیگیری میکنم.
مواضع اروپا مذبذبانه است
موسوی درباره پیشنهاد اروپا مبنی بر مذاکره با ایران عنوان کرد: ما مواضعی که اخیران اروپا میگیرند را نمیپسندیم. مواضع آنها مذبذبانه است. در عینی که عضو برجام هستند، اما اقداماتی میکنند که مخالف روح و متن برجام است. فکر میکنم در ذهنشان این است که کار بینابینی بین ایران و آمریکا انجام دهند تا به اصطلاح خودشان برجام را نجات دهند. اما تنها راه نجات برجام اجرای این توافق است. ضمن اینکه اروپاییها آمریکاییها را میشناسند که این کشور اروپا را ابزار خود کرده است.
آخرین وضعیت پرونده اسدالله اسدی
سخنگوی وزارت خارجه درباره پیگیری پرونده
اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده کشورمان در بلژیک اظهار داشت: این پرونده توسط وکلا در حال پیگیری است. پرونده مذکور ویژگی و پیچیدگیهای خاصی دارد و قرار است جمهوری اسلامی ایران و شخص وزیر خارجه اقدامات خود در این مسایل را علنی کند؛ بنابراین هر جا مصلحت باشد ما در همان حد اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی درباره طرح مجلس در خصوص
توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی گفت: وزارت خارجه هیچ مشکلی با طرح و لوایحی که تبدیل قانون شود ندارد. نظرات کارشناسی ما هم به محلس منتقل شده است و اگر این طرح تصویب شود ما مجری آن خواهیم بود.