صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تصمیمات جدید منجر به کنترل بازار اجاره بها می‌شود؟

۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۵:۰۲
کد خبر: ۶۳۲۹۴۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
براساس دستور رییس جمهور از امروز افزایش بیش از ۲۵ درصدی نرخ اجاره بها در تهران ممنوع می‌شود.

با صعودی شدن قیمت مسکن و تاثیر آن بر بازار اجاره بها دولت از اتخاذ تصمیماتی برای کنترل بازار اجاره بها خبر داد و سرانجام طرح محدودیت نرخ افزایش اجاره بها روز گذشته از سوی رییس جمهور مطرح شد.

به دستور رییس جمهور از امروز محدودیت در افزایش نرخ اجاره بها اجرایی می‌شود و براساس آن اضافه شدن اجاره بها در تهران ۲۵ درصد و در کلانشهر‌ها ۲۰ درصد خواهد بود.

براساس این مصوبه اضافه شدن اجاره‌بها در تهران بیش از ۲۵ درصد، در کلانشهر‌ها بیش از ۲۰ درصد و در سایر شهر‌ها بیش از ۱۵ درصد ممنوع است.

محمد اسلامی نیز اعلام کرد بر اساس این مصوبه همه قرارداد‌ها در دوره کرونا و تا سه ماه بعد از آن تمدید می‌شود.

به گفته وزیر راه و شهرسازی اگر در این مدت مالک، واحد مسکونی خود را به فروش رسانده باشد مستأجر مکلف است در مدت دو ماه منزل را تخلیه کند.

وی تاکید کرد: براساس این مصوبه افراد ملزم به ثبت و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و گرفتن کد رهگیری هستند و وزارت صمت مکلف به راه اندازی این سامانه اتصال آن به وزارت راه و شهرسازی است.

این محدودیت در حالی از فردا اجرایی می‌شود که بازار اجاره بها به دلیل افزایش قیمت مسکن مدتی است که آشفته شده و نرخ‌های غیر معقولی از سوی مالکان به مستاجران پیشنهاد می‌شود.

در این میان با رشد بی رویه نرخ اجاره مستاجر یا با نرخ‌های اعلامی موافقت می‌کند یا مکان دیگری را برای اجاره انتخاب می‌کند که آن هم دردسر‌های خود را دارد.

نرخ اجاره بها دستوری کنترل نمی شود

در همین راستا احمدرضا سرحدی در گفت‌وگو با میزان درباره محدودیت اجاره بها و اجرای آن گفت: این صحبت‌ها بسیار خوش بینانه است و باید دید چقدر قابلیت اجرایی دارد.

کارشناس بازار مسکن در خصوص اجرای طرح محدودیت در نرخ اجاره بها گفت: این موضوع بیشتر به صورت دستوری مطرح شده و خارج از عرف اقتصادی است.

وی افزود: در گذشته نیز طرح‌های دستوری در راستای کنترل بازار مطرح شد که نتیجه مطلوبی نیز در جامعه نداشت.

سرحدی تاکید کرد: زمانی که مسئولان بخواهند مسائل اقتصادی را به صورت دستوری حل کنند باعث می‌شود افراد راه‌های گریز را پیدا کنند و به نحوی از موضوع رد شوند.

کارشناس بازار مسکن گفت: این موضوع منجر به تنظیم دو اجاره نامه خصوصی و رسمی بین مالک و مستاجر می‌شود و ممکن است سر سال مشکلاتی را برای طرفین ایجاد کند.

وی تصریح کرد: باید به فکر چاره اساسی در بازار اجاره بها بود به طوریکه عرضه و تقاضا با هم همخوانی پیدا کند و لازم است این مورد در برنامه‌های میان مدت و بلند مدت گنجانده شود.

سرحدی درباره برنامه‌های مطرح شده گفت: این برنامه‌ها برای کنترل بازار اجاره بها و مسکن در ظاهر ایرادی ندارد، ولی جزئیات طرح‌ها باید روشن شود.

به گفته این کارشناس بازار مسکن برخی از طرح‌ها در کنترل بازار مسکن مشکلات را به طور ریشه‌ای در میان مدت و بلند مدت رفع می‌کند و در کوتاه مدت تاثیری در بازار نخواهد داشت.

براساس جدید‌ترین آمار منتشره از سوی دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی قیمت هر متر مربع آپارتمان در خرداد ۹۹ با رشد ۲ میلیون تومانی روبرو شد و این موضوع بازار اجاره را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

این طور که آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد شاخص کرایه مسکن اجاره‌ای در شهر تهران در خرداد ۹۹ با افزایش ۲۷.۶ درصدی و در کل مناطق شهری با رشد ۳۰.۷ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل روبرو بوده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *