هشدار دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره فعالیت بورس
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما میخواهیم الگویی جدید از اداره جامعه را در دنیا پرچم داری کنیم و نشان دهیم که اسلام هر جا وارد میشود به آبادانی و سعادتمندی بیشتر بشر منتج میشود. کارهایی که شما انجام میدهید را نوعی مبارزه و جهاد و در مسیر تحقق آرمانهای الهی میبینم.
رضایی با اشاره به سیر تاریخی در جامعه ایران گفت: در روند تاریخی کشور ما تا زمانی که به یک حاکمیت ایرانی، اسلامی و پیشرفته دست پیدا کنیم، تاریخ غم انگیزی را شاهد بوده ایم. تقریبا زودتر از ژاپن و برخی کشورهای اروپایی، توجه اندیشمندان ما و دلسوزان ما، به موضوع پیشرفت و ساماندهی زندگی مردم، جلب شد، اما به جای اینکه تجارب ودانش تاریخ ۱۵۰ ساله توسعه داشته باشیم، همیشه تا قبل از انقلاب اسلامی در مقاطع ده ساله و بیست ساله به سر میبردیم. همه چیز از جمله مسئله مالکیت در حالت ابتدایی میماند و تغییرات غیرکارشناسانه و نوعی گسست اجتماعی و اقتصادی در کشور وجود داشت.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: خوشبختانه از پیروزی انقلاب اسلامی به این طرف آرام آرام به صورت بنیادی و ریشهای به مسائل پرداخته میشود. در برخی حوزهها این نابسامانی دیده میشود و در برخی حوزهها مثل امنیت و دفاع و سیاست خارجی و داخلی، پیشرفت بیشتری داشته ایم. اما در مسائل اقتصادی و فرهنگی، تلاطم و نوسانات ما زیاد بوده است. هر دولتی که روی کار میآید، مسیر گذشته را رها م کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به رویکرد سیاستگذاری کلان در کشور گفت: سیاستهای کلی که مقام معظم رهبری در اختیار مجمع گذاشته است در حقیقت هدفش این است که فعالیتهای کشور بر اساس آن نظام پیدا کند. این نظام یافتگی به میزان انطباق فعالیت دولتها با سیاستها کلی وابسته است. مثلا در موضوع مالکیت و بانک یا تولید، نوآوریهای جدید یا فضای مجازی، اگر دولتها بر اساس برداشتهای و دیدگاههای خودشان بخواهند کشور را اداره کنند، شکافی بین سیاستهای کلی و دولتها پدید میآید.
رضایی گفت: ما باید کاری کنیم که مجمع تشخیص مصلحت با نهادهایی مثل شما، ارتباط نزدیک تری پیدا کند تا نتایج زحمات شما، در چارچوب سیاستهای کلی کشور قرار گیرد و حسن این کار این است که ما از طریق بخشهای غیر دولتی، اندیشکدهها و نخبگان کشور، اهرمی پیدا خواهیم کرد که نوساناتی که در دولتها و مجالس روی میدهد را چاره اندیشی کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از سه سال پیش توجه بیشتری به اندیشکدههای مستقل از دولت و مجلس را در دستور کار قرار داده ایم و امیدواریم که این رویکرد اصلاحات پایدار در تصمیم گیری و اجرا را شاهد باشیم. ما از همکاری با شما استقبال میکنیم و پیشهاد میکنیم در راهکارهای مطرح شده توسط شما، موضوع سیاستهای کلی را مد نظر بگیرید و کاری را که به سیاستهای کلی نزدیکتر است را تقویت کنید و راه حل مسائل را در امتداد سیاستهای کلی پیدا کنید.
رضایی گفت: از تغییراتی که با افزایش اختیاراتم، از دو سه سال پیش در مجمع اعمال کرده ایم این است که پیوند دبیرخانه مجمع را با مراکز پژوهشی و اندیشکدهای مستقل بیشتر کرده ایم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی مسائل در وضع جاری کشور گفت: میبینید که بعضی تصمیمات نادرست در دولت یا مجلس، پیامدهای خسارت باری را به کشور تحمیل کرده اند و جبران این خسارتها چند سال به طول میانجامد. همین اوضاعی که در زمینه پول پیش آمده و بانک مرکزی از سال قبل انجام میدهد یا در موضوع فعالیتهای بورس، ممکن است خساراتی به وجود آید که پنج تا ده سال حل و فصل آن به درازا خواهد کشید. اشکال تعارض منافع را در این موضوعات میبینیم. دولت عمرش کوتاه است و میخواهد مشکلات خود را حل کند و نظام در درازمدت باید با پیامدهای تصمیمات دولتها سر و کار دارد. این تعارض منافع از طریق کارهای پژوهشی و فعالیتهای اندیشکدهای و ارتباط با مراکزی مثل مجمع، امکان پذیرنیست.