صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات لیبی؛ ادامه درگیری‌ها و بیانیه مشترک کشور‌های اروپایی

۰۶ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۴:۱۵
کد خبر: ۶۳۲۳۴۰
همزمان با ادامه درگیری‌ها در لیبی، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با انتشار بیانیه مشترکی خواستار توقف درگیری‌ها در این کشور شدند.

- فرانسه، انگلیس و آلمان با انتشار بیانیه مشترکی خواستار توقف درگیری‌ها در لیبی شدند.

در این بیانیه از تمامی طرف‌های خارجی درگیر در بحران لیبی خواسته شده تا از مداخله در این جنگ خودداری کنند.

این بیانیه مشترک در حالی منتشر می‌شود که فرانسه اگرچه به صورت رسمی اعلام موضع نکرده، اما با حمایت پشت پرده از خلیفه حفتر، در تحولات این کشور نقش دارد.

در همین حال حضور ترکیه در لیبی موجب تنش میان این کشور با اعضای ناتو شده و اخیرا نیز پاریس و آنکارا اتهامات بسیاری را علیه یکدیگر در ارتباط با بحران لیبی مطرح کرده اند.

فرانسه مدعی است که ترکیه برای یک ناو متعلق به ناتو در دریای مدیترانه ایجاد مزاحمت کرده است؛ این ادعا به تنش لفظی میان ۲ کشور منجر شده و مقامات ترکیه ادعای فرانسه را رد کرده اند.

در جدیدترین واکنش به این ادعای فرانسه، «حلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه می‌گوید که این کشور هیچگونه فعالیت غیرقانونی در دریای مدیترانه ندارد.

آکار طی اظهاراتی تاکید کرده که کشتی‌های ترکیه در مدیترانه هیچگونه مزاحمتی برای ناو ناتو ایجاد نکرده اند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و در پی خیزش مردمی در لیبی که به سرنگونی معمر قذافی منجر شد، تاکنون شاهد ادوار مختلف جنگ داخلی بوده است.

این کشور از سال ۲۰۱۴ بستری برای درگیری نظامی و سیاسی دو مدعی اصلی قدرت یعنی دولت وفاق ملی در غرب و ارتش ملی لیبی در شرق شده است.

جنگ داخلی در لیبی از اوایل سال ۲۰۱۹ در پی تصمیم خلیفه حفتر برای تصرف شهر طرابلس وارد فاز جدیدی شد.

تاکنون تدابیری برای پایان دادن به بحران لیبی اتخاذ شده که از جمله این تدابیر، مذاکرات برلین و همچنین ابتکار عمل مسکو و آنکارا برای پایان دادن به درگیری‌ها بوده است؛ اخیرا نیز مصر ابتکار عملی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه داده است.

اما تاکنون هیچ یک از این اقدامات در حل بحران لیبی موثر نبوده است؛ از سویی طرف‌های درگیر در لیبی از پذیرفتن شرایط آتش بس و پایان دادن به درگیری‌ها خودداری می‌کنند و از سوی دیگر کشور‌هایی که در این لیبی حضور دارند تمایل چندانی برای پایان دادن به درگیری و خروج از این کشور ندارند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *