صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چشم انداز الحاق کرانه باختری تیره‌تر از همیشه؛ حمایت ترامپ، مخالفت داخلی در اسرائیل

۰۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۹:۱۷
کد خبر: ۶۳۲۰۸۳
طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی به دلیل بروز اختلاف نظرهای عمده در کابینه رژیم صهیونیستی از یک سو و در روابط تل آویو و واشنگتن از سوی دیگر، با چالشی بزرگ مواجه شده است.
طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی براساس توافق «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز»، نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در روز‌های اخیر به چالشی بزرگ برای کابینه رژیم صهیونیستی مبدل شده است.

الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی براساس توافق نتانیاهو و گانتز بر مبنای طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن» پیشنهادی آمریکا، به موضوعی جنجالی هم در کابینه رژیم صهیونیستی و هم در روابط «تل آویو» و «واشنگتن» تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه‎های «کان، آی ۲۴ نیوز و تایمز آو اسرائیل»، «کلین کانوی»، مشاور ارشد «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد «ترامپ به زودی بیانیه مهمی را در مورد الحاق کرانه باختری منتشر می‌کند.

وی مدعی شد «ترامپ قصد دارد عامل صلح در خاورمیانه باشد.»

«کانوی» در پاسخ به سوالی در مورد انتقال رسمی سفارت آمریکا از «تل آویو» به قدس اشغالی که در سال ۲۰۱۷ اعلام شد، ضمن بی تاثیر دانستن نگرانی ترامپ از واکنش کشور‌های عرب و فلسطینیان، این ادعا‌ها را تاکتیک ارعابی خواند که در واقعیت رخ نمی‌دهد.

در حالی که نتانیاهو قول داده روند الحاق را از اول جولای (۱۱ تیر) آغاز کند، مقام‌های دولت ترامپ این هفته برای تصویب برنامه مذکور تصمیم گیری می‌کند.

مذاکرات تعیین موضع دولت آمریکا درباره طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی در کاخ سفید از روز سه شنبه با حضور «جرد کوشنر»، داماد و مشاور ارشد ترامپ و از طراحان معامله قرن، «رابرت اوبراین»، مشاور امنیت ملی، «آوی برکوویتز»، نماینده آمریکا در امور غرب آسیا، «دیوید فریدمن»، سفیر آمریکا در اراضی اشغالی و شماری دیگر از مقام‌های آمریکایی برگزار شد.
به نظر می‌رسد اشتیاق اولیه دولت ترامپ برای اجرای طرح مذکور در پی تحولات اخیر کاهش یافته است.
 
براساس گزارش ها، آمریکا از طرح پیشنهادی گانتز و «گابی اشکنازی»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی که تاکنون سبب بروز مناقشات شدید در کابینه این رژیم شده، حمایت می‌کند.

این طرح موافق الحاق شمار محدودی از شهرک‌های نزدیک قدس اشغالی به اراضی اشغالی است.

از سوی دیگر، «اشکنازی» در نشستی گفت «به احتمال زیاد طرح الحاق شامل دره اردن نخواهد شد؛ همه این را می‌دانند.»

او مدعی شد «به دلیل حفظ منافع استراتژیک و امنیتی اسرائیل که برای این رژیم اولویت دارد، خواهان طرح الحاق حداقلی با تمرکز بر جدایی کامل از فلسطینی‌ها و هماهنگی کامل با کشور‌های همسایه و آمریکاست.»

«یوسی کوهن»، رییس سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی، نیز گفت «طرح الحاق کرانه باختری نهایتا تا ۳ ماه آینده یعنی اواخر ماه سپتامبر اجرایی خواهد شد.»

این در حالی است «محمد اشتائیه»، نخست وزیر فلسطین هرشکلی از الحاق را غیرقابل قبول خواند.

وی در دیدار با «جیمی مک گولدریک»، هماهنگ کننده بشردوستانه سازمان ملل در امور فلسطین و «جرالد راکانسچاوب»، رییس دفتر سازمان بهداشت جهانی در اراضی اشغالی، هرگونه الحاق اراضی فلسطینی را غیرقابل قبول خواند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *