صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رییس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضاییه: برای هوشمندسازی قوه قضاییه کارگروهی از متخصصان دانشگاهی و حقوقی و قضات با سابقه ایجاد شده است

۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۶:۲۹
کد خبر: ۶۳۲۰۰۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تشریح عملکرد دادگاه‌های آنلاین، گفت: برای هوشمندسازی قوه قضاییه کارگروهی از متخصصان دانشگاهی و حقوقی و قضات با سابقه ایجاد شده است.

- عیسی زارع پور با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، پیرامون برگزاری دادگاه‌های آنلاین، اظهار کرد: پیش‌تر اگر بحث دادگاه‌های آنلاین مطرح می‌شد مورداستقبال قرار نمی‌گرفت، اما تهدید کرونا تبدیل به فرصتی شد تا با استفاده از ظرفیت‌ها، دادگاه‌های آنلاین برگزار شود.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: با برگزاری دادگاه‌های آنلاین اعزام و انتقالی انجام نخواهد گرفت.

وی اظهار کرد: بالای ۴۰ درصد دادگاه‌های حقوقی استان خراسان جنوبی به‌صورت آنلاین برگزار شد.

زارع پور تاکید کرد: سامانه‌ای تحت عنوان سجل کیفری وجود دارد و در آن محکومیت موثر کیفری افراد بررسی شده و اگر در آن سامانه حضور نداشته باشند چراغی برای آن‌ها سبز خواهد شد و در کارتابل همکاران قضایی ما خواهد رفت.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درباره ثبت اثر انگشت گفت: روش سنتی ثبت عکس و اثر انگشت آن بود که نیروی انتظامی دارای بانک متهمان است و سال‌های گذشته به صورت جوهری اثر انگشت می‌گرفتند، بعد از آن همکاران ما اعلام کردند افرادی که در بانک نیروی انتظامی پرونده دارند، موثر بودن یا نبودن پرونده کیفری آن‌ها با دستگاه قضایی است.

وی ادامه داد: همچنین برخی از محکومیت‌ها دوره دارد؛ یعنی بعضی از محکومیت‌های شدید به مدت ۷ سال در سابقه افراد ثبت می‌شود که تشخیص آن با مقامات قضایی است ما نیز آن را الکترونیکی کردیم، لذا در لحظه می‌توانیم آن را در اختیار قرار دهیم.

زارع پور تاکید کرد: خدمت جدیدی از سوی قوه قضاییه ارایه شده است تا گواهی عدم سوء پیشینه حداکثر به یک روز کاهش یابد؛ چرا که در گذشته ارایه این گواهی به ۱۴ روز زمان نیاز داشت.

وی تصریح کرد: این اقدام در رونق کسب و کار نیز تاثیرگذار است؛ چرا که به راحتی می‌توان گواهی عدم سوء پیشینه دریافت کرد. لازم به ذکر است که باید هر شهروندی عضو سامانه ثنا باشد چراکه یکسری خدمات را باید مردم از قوه قضاییه بگیرند که این مهم برای سهولت کار‌های مردم بوده و در تنظیم روابط مردم با یکدیگر نیز تاثیرگذار است؛ موضوعی که در بسیاری از کشور‌ها به راه افتاده است.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به سامانه نوبت دهی و نظرسنجی گفت: یکی از کار‌های ریشه‌ای ما راه اندازی این سامانه در راستای تکریم ارباب رجوع است؛ موضوعی که جزء اولویت‌های رییس دستگاه قضا نیز واقع شده است.

وی یادآور شد: از بدیهی‌ترین کار‌ها، تکریم ارباب رجوع است، لذا تلاش کردیم سامانه نوبت دهی در دفاتر الکترونیک قضایی راه اندازی شود. همچنین این کار را نیز برای محاکم قضایی انجام دادیم و ابتدا در استان آذربایجان شرقی شروع کردیم و تقریباً در ۶ استان دیگر نیز اجرا شد و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت.

زارع پور تاکید کرد: می‌خواهیم همه مراحل مختلف رسیدگی پرونده از تنظیم دادخواست تا آخرین مرحله نظر مردم را جویا شویم و درباره عملکرد همکارانمان بیشتر بدانیم، لذا در هر مرحله پیامک به افراد ارسال شده و شش سوال درباره عملکرد نقطه قضایی که فرد انجام داده سوال پرسیده خواهد شد تا وی نمره و نظر دهد.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه قوه قضاییه گفت: این نتایج را به شکل گمنام و آنلاین رصد می‌کنیم چرا که این اقدام به نوعی تسهیل بدون روتوش است که انجام می‌گیرد که شاخص آن، سامانه نظرسنجی است که می‌تواند برای ارتقای نحوه ارتباط با مردم تاثیر گذار باشد.

وی ادامه داد: میزان رضایت کلی در زمان رسیدگی به بیش از ۷۰ درصد بوده است که این آمار برای هفته گذشته است و نشان می‌دهد که مردم به دستگاه عدالت امیدوارند.

زارع پور در ادامه با بیان اینکه برنامه‌های متعددی برای کمک به همکاران قضایی تدوین شده است، گفت: استعلام آنی اسناد در سازمان ثبت اجراشده است. همچنین در زمینه اسناد آنی اوراق قضایی صورت گرفته است که می‌توان به سوء پیشینه و استعلام اصالت اسناد ثبتی اشاره کرد.

وی در ادامه تسهیل در دادرسی را مورد توجه قرار داد و گفت: در طول سال‌های گذشته تلاش‌های بسیاری در زمینه ابلاغ الکترونیکی انجام شده است. ۸۵ درصد ابلاغ‌ها از طریق الکترونیکی انجام می‌شود و در نظر داریم این ابلاغ‌ها را به ۹۰ درصد برسانیم.

وی افزود: با استفاده از کارتابل قضایی سرعت رسیدگی به پرونده‌ها بیشتر می‌شود.

زارع پور در ادامه بیان داشت: یکی از کار‌های بسیار خوبی که در سال‌های گذشته در مرکز آمار فناوری قوه قضاییه، زندان‌ها و شرکت‌های دانش بنیان انجام شده، پابند‌های الکترونیکی است.

زارع پور گفت: شرکت‌های دانش بنیان با همکاری سازمان زندان‌ها اقدام به بومی سازی پابند‌های الکترونیکی کرده است.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل کارگروه مستقل هوش مصنوعی و هوشمند سازی در قوه قضاییه، گفت: برای هوشمندسازی قوه قضاییه کارگروهی از متخصصان دانشگاهی و حقوقی و قضات با سابقه ایجاد شده است.

رییس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضاییه در پایان امنیت شبکه در قوه قضاییه را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: ما شبکه مستقل داریم که کاملا یکپارچه است و دسترسی به آن از بیرون وجود ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *