صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درگیری پلیس آمریکا و معترضان نزدیک کاخ سفید، احتمال برچیده شدن مجسمه «لینکلن»

۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱:۲۶
کد خبر: ۶۳۱۷۱۰
اعتراض‌های سراسری علیه خشونت و تبعیض نژادی در آمریکا اکنون و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور به اعتراض علیه سیاست‌های داخلی دولت ترامپ مبدل شده است.
اعتراض‌ها به خشونت پلیس و تبعیض نژادی در آمریکا که در پی قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس شهر «مینیاپولیس» ایالت «مینه سوتا» آغاز شد، اکنون و در میانه کارزار‌های انتخاباتی از سرگرفته شده «دونالد ترامپ»، مانند سایه وی را دنبال می‌کند.
 

مهم‌ترین تحولات آمریکا در ساعات گذشته عبارتند از:

- انتقاد ترامپ از ایالت‌ها: روند تخریب و حذف مجسمه‌ها و بنا‌های یادبود در ایالت‌های مختلف آمریکا متعاقب بالا گرفتن اعتراض‌ها به خشونت پلیس و تبعیض نژادی سبب شد تا دونالد ترامپ، ایالت‌های این کشور را به عملکرد ضعیف در حفاظت از آنچه میراث و فرهنگ خواند، متهم کرد.

وی در ادامه معترضان را به ۱۰ سال حبس در صورت آسیب زدن و تخریب مجسمه‌ها و بنا‌های یادبود تهدید کرد.
 
رییس جمهور آمریکا پیشتر و در پی تلاش معترضان برای حذف مجسمه «اندرو جکسون»، هفتمین رییس جمهور آمریکا که به برده داری مشهور و شناخته شده است، بر برخورد شدید با این افراد تاکید کرده بود.

«مایک پنس»، معاون ترامپ نیز در گردهمایی شب گذشته در «ویسکانسین»، از پیگرد قانونی متعرضان به مجسمه جکسون خبر داد.

- ادامه جدال توییتر علیه ترامپ: توییتر بار دیگر یکی از پست‌های ترامپ مبنی بر تهدید معترضان واشنگتنی و انتقاد از ایجاد منطقه خودمختار «سیاتل» را مخفی کرد.

شبکه اجتماعی توییتر که از تابستان گذشته برچسب مخفی را ابداع و تاکنون دو بار علیه ترامپ استفاده کرده است، با انتشار بیانیه‌ای گفت «دلیل پنهان کردن توییت ترامپ، نقض سیاست‌های ما در مورد رفتار‌های سوء به ویژه وجود تهدید آسیب علیه یک گروه قابل شناسایی بوده است.»

ترامپ در حساب کاربری خود در توییتر نوشته بود «تا وقتی من رییس‌ جمهور آمریکا هستم هرگز منطقه‌ای به نام منطقه خودمختار در آمریکا تشکیل نمی‌شود؛ اگر آنها برای این کار تلاش کنند، با زور جدی در برابرشان می‌ایستیم.»
- گردهمایی انتخاباتی ترامپ در ایالت آریزونا: گردهمایی انتخاباتی ترامپ در «فینیکس» ایالت «آریزونا»، در حالی برگزار شد که وی پیش از آغاز این گردهمایی از دیوار مرزی آمریکا و مکزیک دیدار کرده بود.

رییس جمهور آمریکا در گردهمایی فینیکس ضمن گرفتن انگشت اتهام خود به سوی گروه‌های چپ در موضوع اعتراض‌های نژادپرستی اخیر گفت «ما در مسیر درستی هستیم.»
 
ترامپ همچنین دلیل پیروزی خود در انتخابات ۲۰۱۶ را عملکرد نامطلوب «باراک اوباما»، رییس جمهور پیشین آمریکا اعلام کرد.

وی در این گردهمایی به موضوعاتی مانند بحران مرگبار «کرونا»، حمله به چین، رای گیری پستی، ادعای پیروزی بر «داعش» و کشته شدن «ابوبکر البغدادی» پرداخت.

- درگیری پلیس فینیکس با معترضان حضور ترامپ در این شهر: پلیس فینیکس برای متفرق کردن معترضان به حضور ترامپ در این شهر از گاز اشک آور استفاده کرد.
 
 
 
شماری از معترضان به سیاست‌های ترامپ نیز با حضور در منطقه دیوارکشی شده در مرز آمریکا و مکزیک، شعار‌هایی را علیه وی سر دادند.
 
 
 
- درگیری پلیس با معترضان ضد نژادپرستی در نزدیکی کاخ سفید: پلیس «واشنگتن»، پایتخت آمریکا روز گذشته با معترضان حاضر در مقابل کاخ سفید درگیر شده و اقدام به جمع آوری چادر‌های آنها کرد.
 
 

این اعتراض‌ها که در چارچوب اعتراض‌های ضد نژادپرستی موسوم به «جان سیاهان مهم است»، در پارک «لافایت» برگزار شد، با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد.
 
 
 

- مجسمه لینکلن در آستانه حذف شدن: معترضان ضد نژادپرستی در آمریکا که به شکل گسترده‌ای اقدام به حذف مجسمه‌ها و نماد‌های یادبود با مضامین نژادپرستانه کرده اند، اعلام کردند روز پنجشنبه مجسمه «آبراهام لینکلن»، شانزدهمین رییس جمهور آمریکا را به زیر می‌کشند.
 
- تیراندازی در ویرجینا: بر اثر تیراندازی عصر روز سه شنبه به وقت محلی در یک مرکز تجاری در «ویرجینا» یک نفر به شدت مجروح شد.

گزارش‌ها از وخامت حال مجروح این حادثه حکایت دارند.

هنوز کسی در این رابطه دستگیر نشده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *