صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عملکرد آمریکا در افغانستان سبب بی‌اعتمادی در منطقه شده است

۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸:۰۱
کد خبر: ۶۳۰۹۴۷
رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری افغانستان در نشستی گفت که عملکرد آمریکا در ۲۰ سال گذشته درباره صلح افغانستان سبب بی‌اعتمادی کشورهای منطقه شده است.

- «عبدالکریم خرم» رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری افغانستان در یک ویدئو کنفرانس که به ابتکار انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شده بود، تصریح کرد که عملکرد آمریکا درباره صلح افغانستان سبب بی‌اعتمادی کشورهای منطقه شده است.

خرم در این نشست گفت: عملکرد آمریکا در بیست سال گذشته در مسئله صلح افغانستان باعث شده میان کشورهای منطقه بی‌اعتمادی به وجود آید و البته این در حالی است که تحکیم صلح در افغانستان می‌تواند سبب همکاری و همگرایی منطقه‌ای شود.

وی افزود که «در مسئله صلح افغانستان در سطح بزرگ این سوال مطرح می‌شود که آیا آمریکایی‌ها صلح در افغانستان را می‌خواهند و یا تغییر شکل جنگ را و همچنان در سطح کوچک، در چگونگی مدیریت روند صلح نیز بحث‌هایی وجود دارد که تردید درباره تحقق صلح واقعی را تقویت می‌بخشد».

رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری افغانستان ادامه داد که آمریکا تنها کشوری است که با شکل حکومتداری «امارت » طالبان موافق است.

«سید رسول موسوی» دستیار وزیر و مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه ایران نیز در این نشست درباره موضع تهران در روند صلح افغانستان پرداخت و بیان نمود که «صلح این کشور متعلق به ملت افغانستان است و هر روندی را که خود دولت مدیریت کند، ایران از آن حمایت می‌کند».

وی افزود: تا زمانیکه افغان‌ها در رابطه به صلح به جمع‌بندی و اجماع مشخصی دست نیابند، هیچ کشوری در سطح منطقه نمی‌تواند به آن‌ها کمک کند.

موسوی در ادامه نیز به اهمیت همگرایی منطقه‌ای پرداخت و تاکید کرد که اجماع بین‌المللی برای ادامه کمک‌ها به افغانستان یکی از شروط اصلی تحقق همگرایی منطقه‌ای است. شورای مصالحه ملی نیز ساختاری فرادولتی است که می‌تواند در تحقق صلح پایدار موفق شود و دولت ایران نیز از آن حمایت خواهد کرد.

«مجیب رحیمی» مشاور رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان نیز اظهارداشت که شورای عالی مصالحه قاطع‌تر و تاثیرگذارتر از نهادهای مشابه در راستای صلح پایدار در افغانستان عمل خواهد کرد و موثریت آن به دو نکته ارتباط دارد:

از صلحی که به محوریت عبدالله عبدالله و شورای مصالحه ملی ایجاد شده، حمایت صورت گیرد. از پیوستن به شوراها و روندهای موازی خودداری شود.

وی همچنین تاکید کرد که ما در افغانستان نیازمند یافتن یک اجماع در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی هستیم و صلح در افغانستان بدون همکاری دو کشور همسایه، ایران و پاکستان محقق نخواهد شد.

تسنیم



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *