صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شریعتمداری: لازمه تبادل نیروی کار میان ایران و افغانستان کنترل مرز‌ها و مهاجرت قانونی است

۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲:۱۳
کد خبر: ۶۳۰۹۰۹
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اهمیت انعقاد موافقت نامه تبادل نیروی کار ماهر و متخصص بین دو کشور ایران و افغانستان گفت: لازمه تبادل نیروی کار کنترل مرز‌ها و مهاجرت قانونی است.

- طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری، در دیدار با سید انورسادات وزیر کار کشور افغانستان، اظهار کرد: ایران و افغانستان دو ملت دوست و همسایه هستند و از لحاظ فرهنگی و تاریخی شباهت‌های فراوانی دارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: جمهوری اسلامی ایران، در هر شرایطی کنار کشور دوست و برادر افغانستان بوده است و امیدواریم همکاری‌های مشترک بین دو کشور توسعه و گسترش پیدا کند.

وی با بیان اینکه انعقاد موافقت نامه تبادل نیروی کار ماهر و متخصص بین دو کشور ایران و افغانستان از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: لازمه تبادل نیروی کار کنترل مرز‌ها و مهاجرت قانونی است و اگر مرزی برای تردد وجود نداشته باشد اثری از نظم و قانون نخواهد بود.

وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی افزود: شرایط کار مهاجران افغانستانی در ایران روند مطلوبی دارد، این مهاجران به حوزه کارفرمایی نیز وارد شده اند و بیش از ۳۰ هزار کارفرمای افغانی در ایران فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: براساس گزارش‌ها و اطلاعات ما اتباع افغانستان در ایران سالانه ارقام قابل توجهی از محل درآمد خود برای خانوده هایشان در افغانستان ارسال می‌کنند و زندگی بسیاری از این خانواده‌ها از محل این درآمد‌ها تامین می‌شود.

شریعتمداری خاطر نشان کرد: ایجاد هویت برای مهاجران افغانستانی نیز حائز اهمیت است و امیدواریم با توجه به امضای توافق سیاسی و شکل گیری دولت در افغانستان، ترتیبی اتخاذ گردد تا در اسرع وقت کار تثبیت هویت اتباع افغان در کشورمان آغازشود.

وزیر تعاون، کارورفاه اجتماعی با بیان اینکه حضور بدون برگه هویت رسمی و بدون عبور از مرز‌های رسمی باعث هرج و مرج می‌شود گفت: بیش از ۳ میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران زندگی می‌کنند که داشتن برگه هویتی کمک می‌کند آمار دقیق تری از آن‌ها داشته باشیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: پیش از این یادداشت تفاهمی بین دو وزارتخانه به امضا رسیده و در آن سند به تمام زمینه‌های همکاری دوجانبه بین ایران و افغانستان اشاره شده و پیشنهاد می‌کنم برای پیگیری توافقات آن کمیته مشترک تشکیل و فعال شود.

شریعتمداری با اشاره به فعالیت‌های مشترک با افغانستان در حوزه اجتماعی نیزاظهار داشت: وجود کودکان کار یک معضل و با قوانین جهانی مغایر است، بیش از ۸۰ درصد کودکان کاراز اتباع غیر ایرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی به ایران می‌آیند و مشکلات زیادی این کودکان را تهدید می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید درمسئله کودکان کار به یک جمع بندی برسیم و شرایط را برای این کودکان بهینه کنیم.

شریعتمداری گفت: موضوع بعدی ازدواج اتباع ایرانی‌ها و افغانستانی هاست که تلاش کردیم بنا به توافقات مادران ایرانی با تقاضای خود بتوانند برای فرزندان خود شناسنامه بگیرند.

وی خاطر نشان کرد: پیش از این، فقط پدران ایرانی می‌توانستند برای فرزندانشان شناسنامه بگیرند، اما توانستیم این شرایط را برای مادران ایرانی دارای همسر غیر ایرانی نیز فراهم کنیم تا انتقال هویت از طریق آن‌ها انجام و زندگی غیر رسمی کمتر تشکیل شود و مشکلات در زندگی زوج‌های ایرانی و افغانستانی کاهش یابد.

سید انور سادات وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان نیز در این دیدار با ابراز قدردانی از مهمان نوازی ایرانیان بر روابط خوب دو کشور تاکید کرد و گفت: ثبات سیاسی ودوستی به نفع هردو ملت است.

وی با بیان اینکه در ۶ ولایت افغانستان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای وجود دارد گفت: سالانه ۶ هزار نفر از این مراکز فارغ التحصیل می‌شوند.

وزیر کار افغانستان با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان گفت: دوستی ما با جمهوری اسلامی ایران همیشه و در هر شرایطی برقرار است.

وی در این دیدار برتبادل تجارب دو کشور تاکید و آمادگی خود را برای همکاری‌های دو جانبه اعلام کرد.

در ادامه این دیدار، علی حسین شهریور، مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: علاقمندیم که مردم افغانستان و ایران بهره مندی دوسویه‌ای از بازار کار دو کشور و تبادل نیروی کار ماهر و متخصص داشته باشند و همچنین فرصت کار در ایران به صورت عادلانه بین مهاجرین قانونی که مهارت و تخصص آن‌ها مورد نیاز کشور است تقسیم شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بخشی از سند جامع همکاری‌های راهبردی دو کشور به اتباع اختصاص یافته و توافقات در این حوزه قبلا صورت گرفته است، امیدوارم هرچه سریعتر این سند به امضای مقامات دو کشور رسیده و مقدمات امضا و اجرایی شدن توافقات در حوزه نیروی کار نیز فراهم گردد.

شهریور با تاکید بر ضرورت قانونمند شدن ورود نیروی کار افغانستانی به کشور گفت: کارگران افغانستانی که قانونی وارد کشور می‌شوند و پروانه کار دارند مانند کارگران ایرانی از خدمات مختلف از جمله حمایت‌های بیمه‌ای استفاده می‌کنند و در سال گذشته ۳۰ میلیارد ریال خسارت بابت حوادث ناشی از کار به آن‌ها پرداخت شده است.

محسن ابراهیمی، مدیر کل اشتغال اتباع خارجی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه افراد افغان در ایران طبق دو ماده قانونی پروانه کار می‌گیرند گفت: بر اساس ماده ۱۲۱ قانون کار برای ۱۴۰۰ نفر از اتباع افغانستان پروانه کار صادر شد که ۱۵ نفر از این افراد پزشک و پرستار بودند و بیشتر آن‌ها به عنوان کارفرما کار می‌کنند.

وی افزود: ماده ۱۲۲ قانون کار نیز شامل افرادی است که همسر ایرانی دارند و کسانی که به عنوان پناهنده در ایران حضور دارند، این جمعیت از مالیات معاف هستند.

ابراهیمی گفت: بیش از ۷۰۰ هزار تبعه افغان به صورت غیرمجاز در ایران مشغول به کار هستند که بهتر است برای آن‌ها مدارک شناسایی صادر شود و طبق تفاهم‌نامه قبلی پروانه کار داشته باشند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *