یافتههای جدید درباره کرونا؛ نگاهی به تاثیر دگزامتازون در درمان کووید ۱۹
پس از گذشت بیش از ۶ ماه از شیوع کرونا در جهان، وضعیت این بیماری ناشناخته به گفته سازمان بهداشت جهانی وارد مرحلهای خطرناک شده است.
– ویروس کووید ۱۹ که پیش از سال ۲۰۲۰، جهان را با بحرانی فراگیر رو به رو کرد، اکنون با جان باختن بیش از ۴۶۶ هزار نفر و مبتلا شدن نزدیک به ۹ میلیون نفر، گمانه زنیها را درباره آینده مبهمی که این ویروس، پیش روی مردم جهان قرار داده، بیشتر کرده است.
۲۱۳ کشور و منطقه در سراسر جهان در حال حاضر به نوعی با ویروس کرونا درگیر هستند.
در حالی که منحنی کرونا در برخی از کشورهای جهان روندی نزولی به خود گرفته است و بسیاری از دولتها بازگشایی مشاغل و از سر گرفتن فعالیتهای تجاری را آغاز کردند اما سازمان بهداشت جهانی به تازگی اعلام کرد که وضعیت ویروس کرونا در جهان رو به وخامت رفته و هشدار داده که ویروس کووید ۱۹ وارد یک فاز جدید و خطرناک شده است.
خطر ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا
«نیویورک تایمز» در گزارشی میگوید «یافتههای جدید نشان میدهد که از هر ۵ نفر در سراسر جهان که بیماری زمینه ای دارند، یک نفر در معرض خطر ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا قرار دارد.»
تجزیه و تحلیل دادهها نشان میدهد که حدود ۱.۷ میلیارد نفر در جهان حداقل یکی از بیماریهای زمینهای را دارند که میتواند موارد ابتلا به این ویروس را تشدید کند.
در میان افرادی که جزء گروههای آسیب پذیر جامعه به شمار میآیند، افرادی که از بیماریهای زمینهای مانند دیابت، بیماریهای قلبی و ریوی رنج میبرند، بیش از سایرین تحت تاثیر قرار ویروس کرونا خواهند گرفت.
حدود ۱.۷ میلیارد نفر در جهان که ۲۲ در درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، در این طبقه بندی قرار دارند.
محققان در این مطالعه با استناد به دادههای سازمان بهداشت جهانی و آژانسهای سلامت آمریکا و انگلیس دریافتند که ۱۱ گروه از افرادی که از این نوع بیماری رنج میبرند در خطر ابتلا به نوع شدید کرونا قرار دارند.
این گزارش میگوید «این مطالعه تخمین زده است، ۴ درصد از جمعیت جهان یعنی چیزی حدود ۳۴۹ میلیون انسان در صورت ابتلا به ویروس کرونا نیاز به بستری شدن در بیمارستان را پیدا خواهند کرد.»
داروی OM۸۵
در میان داروهایی که برای درمان بیماران کرونا مورد استفاده قرار گرفته، دارویی با نام OM۸۵ در استرالیا آزمایش شده است.
این دارو ترکیبی از مولوکولهای استخراج شده از دیواره باکتری هاست که معمولا باعث عفونتهای تنفسی است.
یکی از پزشکان دانشگاه «کوئینز لند» در خصوص اینکه چگونه باکتری موجود این دارو میتواند افراد را در برابر ویروس کرونا و سایر بیماریهای عفونت تنفسی محافظت کند، تحقیق کرده است.
استفاده از پلاسما خون در درمان کرونا
محققان همچنین بر روی استفاده از پلاسما خون افراد تازه بهبود یافته از بیماری کرونا مطالعه میکنند و این نوع از درمان را ایمن و موثر یافتند.
به گفته محققان، این روش میتواند حال بیمارانی که به نوع شدید کرونا مبتلا شدند را بهبود بدهد.
داروی دگزامتازون
در همین حال پایگاه اکونومیست در گزارشی درباره استفاده از داروی دگزامتازون، جدیدترین دارو توصیه شده در درمان بیماری کرونا، نوشت که این دارو میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در میان بیماران با وخامت شدید را تا یک سوم کاهش میدهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *