صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فساد و خشونت عامل پول های بی نام و نشان آمریکا در افغانستان

۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸:۰۱
کد خبر: ۶۳۰۶۱۱
روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» در گزارشی به نقل از یک سرلشکر بازنشسته ارتش پاکستان، پول های بی نام و نشان آمریکا در میان گروه های افغانستان را بزرگترین عامل فساد و بروز خشونت ها در این کشور توصیف کرد.

- «انعام الحق» سرلشکر بازنشسته ارتش پاکستان در مقاله‌ای با عنوان «افغانستان، شکست خشونت در برابر فساد» نوشت: آمریکایی‌ها که از ۱۹ سال گذشته تاکنون مدعی تلاش برای پایان دادن به خشونت‌ها، مبارزه با مواد مخدر و کمک به ثبات در افغانستان هستند ولی در عمل زمینه ساز فساد در این کشور بوده‌اند.

وی در این خصوص افزود: امروز مردم افغانستان از فساد و اختلاس به ستوه آمده‌اند، وضعیتی که آمریکایی‌ها از زمان یورش به این کشور آن را به وجود آوردند و هرگز به پیامدهای آتی آن توجهی نکردند.

این ستون نویس پاکستانی تصرح کرد: با اینکه آژانس‌های امنیتی آمریکا از جمله ماموران سیا در کابل از پول‌های سیاه (غیرقانونی) کاملاً آگاهی داشته و می‌دانستند که برای چه اهدافی هزینه می‌شود، اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از فساد نکردند.

به اعتقاد انعام الحق، فساد از سوی آمریکایی‌ها به همه اقشار جامعه افغانستان سرایت کرد، حتی نیروهای آمریکایی و ناتو برای عبور امن از مسیرهایی که تحت کنترل گروه طالبان بود، میلیاردها دلار باج پرداخته‌اند.

وی در این خصوص تاکید کرد: پول‌های بی‌نام و نشان آمریکایی‌ها بین تمامی گروه‌ها در افغانستان تقسیم می‌شد و بیشترین عناصری که آن سود بردند سرکرده‌های گروه‌های مسلح و باندهای قاچاق موادمخدر بودند.

این کارشناس پاکستانی نوشت: ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از همدستان در زمینه‌سازی فساد در جامعه افغانستان مقصر است، اقدامی که آنان از مقیاس تبعات مضر آن بی‌خبر بودند.

وی افزود: آمریکایی‌ها در طول ۱۹ سال گذشته مدعی صرف هزینه ۹ میلیارد دلاری برای مهار تولید تریاک در افغانستان هستند اما نتیجه آن تا سال ۲۰۱۸ چیز دیگری را نشان می‌دهد که براساس آن ۸۲ درصد تریاک جهانی در افغانستان تولید شده است.

انعام الحق اظهار داشت: رویکرد آمریکا و ناتو باعث ترویج فرهنگ تحمل فساد در افغانستان شده که البته پاکسازی آن شاید تا چند نسل آینده طول بکشد اما در مجموع این وضعیت باعث از دست رفتن اعتبار آمریکا و کشورهای غربی شده است.

دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه خود اعلام کرد که تلاش‌های دولت افغانستان در راستای مبارزه با فساد نتوانسته تاثیر مثبتی بر زندگی افغان‌ها داشته باشد.

ریاست جمهوری افغانستان به تازگی در فرمانی ۶۸ کارمند و معاون وزارت دارایی افغانستان را به دلیل فساد ممنوع الخروج کرد اما دادستانی کل افغانستان گفته است که پرونده این افراد برای بررسی در اختیار آن‌ها قرار نگرفته است.

افغانستان طی ۱۹ سال گذشته با سرازیر شدن ده‌ها میلیارد دلار کمک‌های خارجی و حضور صدها موسسه بین المللی و توصیه‌های مدیریتی نهادهای خارجی باید به یک کشور مدرن و رو به توسعه تبدیل اما با گسترش فساد ناشی از نداشتن برنامه درست به یکی از فسادخیزترین کشورهای جهان مبدل شده است.

‌براساس گزارش سازمان شفافیت بین الملل، افغانستان در سال ۱۳۹۶ در فهرست فاسدترین کشورهای جهان شناخته شد بطوریکه در بین ۱۸۷ کشور جهان در رتبه ۱۸۴ قرار گرفت که به این ترتیب جایگاه سومین کشور فاسد جهان را به خود اختصاص داد.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: افغانستان امریکا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *