صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی با کمک نخبگان جوان

۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۲:۳۲
کد خبر: ۶۳۰۵۸۳
در جلسه هم اندیشی نخبگان علمی کشور با مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ارزیابی و نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در حوزه سیاست‌های زیربنایی، کمک و همیاری نخبگان جوان و متخصصان علمی تاکید شد.

- طبق اعلام اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با حضور جمعی از نخبگان علمی کشور، جلسه هم‌اندیشی و تبادل‌نظر پیرامون سیاست‌های کلی مرتبط با مسائل دفتر امور زیربنایی و تولید در مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

در این جلسه محمد حق‌شناس، سرپرست دفتر امور زیربنایی و تولید مرکز با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری: «آنچه نگاه به نخبگان را به‌عنوان یک فریضه و واجب غیرقابل‌اجتناب بر همه‌ی مسئولان لازم می‌کند، یک هدف بزرگ است... آن هدف عبارت است از تبدیل کشور ایران به کشوری پیشرفته، قدرتمند، شریف صاحب حرف نو در مسائل بشری و در مسائل بین‌المللی»، استفاده از ظرفیت نخبگان را توسط همه نهاد‌های کشور لازم دانسته و همچنین استفاده از ظرفیت کارشناسی آنان را در حیطه وظایف نظارتی و ارزیابی فرض مطلق دفتر زیربنایی و تولید برشمردند.

وی ضمن معرفی مرکز و دفتر زیربنایی و تولید، به شرح اهداف و برنامه‌های نظارتی و ارزیابی این دفتر در سال ۱۳۹۹ پرداختند و موضوع رصد و ارزیابی حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام را امری دائمی و مستمر معرفی کردند که نیازمند نظارت همگانی و بالأخص نخبگانی است. ایشان تأکید کردند لازم است همواره قبل از آنکه در کشور شاهد انحراف از این سیاست‌ها باشیم، ارزیابی پیشینی و به هنگام انجام شود و هشدار‌های کارشناسی و تخصصی نسبت به آن داده شود تا دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در جریان آن قرار گیرند و بااتصال به بدنه نخبگانی کشور پیشنهاد‌های به‌روز را برای بهبود رویه‌های اجرایی از متخصصان و نخبگان جوان دریافت کرده و آن را به‌کارگیرند.

در این جلسه، هرکدام از بسته‌های سیاست‌های کلی نظام در حوزه‌های: انرژی، منابع طبیعی، منابع آب، بخش معدن، حمل‌ونقل، تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه، بخش شهرسازی، بخش مسکن، پدافند غیرعامل، آمایش سرزمین، محیط‌زیست، بخش کشاورزی و بخش صنعت تشریح و مفاد آن بررسی شد. همچنین بر لزوم ارزیابی دقیق و ژرف میزان تحقق هر یک از این سیاست‌ها با ابزار علمی و زبانی ساده و قابل‌فهم نیز تأکید شد.

حق‌شناس با درخواست از متخصصان علمی برای کمک در بحث نظارت و ارزیابی و تهیه گزارش‌های ارزشمند و مفید، اصل استفاده از دانش تخصصی و نقطه نظرات کارشناسی را در بررسی اجرای سیاست‌های کلی مهم دانسته و آن را از حیث نداشتن سوگیری‌های سلیقه‌ای یا شخصی و داشتن دقت بالا و حرفی نو لازم شمردند.

وی با اشاره به راه‌های مختلف همکاری نخبگان با دفتر امور زیربنایی و تولید مرکز، همچنین از حضار و سایر افراد متخصص خواستند که پیشنهاد‌ها و نظرات خود را پیرامون نوع و نحوه همکاری با حوزه ارزیابی و نظارت این دفتر ارائه دهند.

در ادامه این جلسه، عرب اسدی، جانشین مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در حوزه‌ی تخصصی ارزیابی و نظارت بر سیاست‌های کلی، مشکلات و فرصت‌های این حوزه را برای نخبگان مطرح کرده و تأکید داشتند در بحث سیاست‌گذاری در ایران سه حلقه مفقوده وجود دارد که لازم است نخبگان و متخصصان علمی به آن‌ها توجه کنند؛ ایشان با بیان اینکه الگوی سیاست‌گذاری مناسب در هر حوزه، الگویی برای سنجش آثار و پیامد‌های هر سیاست و داشتن شاخص برای ارزیابی دقیق و متناسب با هر سیاست، سه حلقه مفقوده سیاست‌گذاری هستند تاکید نمودندکه می‌توان با انجام جلسات گفتگو و بررسی‌های علمی و کارشناسی به همت نخبگان کشور این الگو‌ها را تدوین و ایجاد کرد.

در انتهای جلسه نیز حاضرین به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و نسبت به همکاری با مرکز در موضوعات مرتبط با دفتر زیربنایی و تولید اعلام آمادگی نمودند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *