صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از عرصه تئاتر کشور

۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۱:۰۳
کد خبر: ۶۳۰۴۴۲
عرصه هنرهای نمایشی بالاخره و بعد از نزدیک به چهار ماه تعطیلات اجباری به دلیل شیوع بیماری کرونا با دیگر از اول تیرماه سال جاری با حفظ اصول بهداشتی و رعایت پروتکل‌های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا آغاز به کار خواهد کرد.

خبرنگار گروه فرهنگی ، عرصه هنرهای نمایشی بالاخره و بعد از نزدیک به چهار ماه تعطیلات اجباری به دلیل شیوع بیماری کرونا با دیگر از اول تیرماه سال جاری با حفظ اصول بهداشتی و رعایت پروتکل‌های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا آغاز به کار خواهد کرد. 

تئاتر طی ماه‌های گذشته مشکلات فراوانی را پشت سر گذاشته است، این هنر و مخصوصا هنرمندان آن همواره با مشکلات شدید معیشتی روبرو بوده اند و حال با بروز چهار ماه تعطیلی بسیاری از آنها در امرار معاش خود به مشکل برخورد کرده اند. 

نسخه سال ۹۹ «کافه پولشری» به صحنه می‌رود

نمایش «کافه پولشری» به کارگردانی الهام پاوه‌نژاد به زودی و پس از پایان تعطیلی سالن‌های نمایشی در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.

نمایش «کافه پولشری» که پیش از این ظرف سال‌های ۹۶ (مجموعه تئاترشهر) و ۹۷ (پردیس تئاتر شهرزاد)، (خانه موزه استاد انتظامی) سه دوره اجرای موفق را تجربه کرد، در نتیجه نظرسنجی صورت گرفته و رای بالای مخاطبان سالن تئاتر شهرزاد از سوی مدیریت هنری مجموعه بار دیگر به اجرا دعوت شده است. به این ترتیب برای دومین سال است که «کافه پولشری» به‌عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین اجرا‌های این سالن تئاتری میزبان تماشاگران می‌شود. تا کنون حدود ۸۰۰۰ نفر به تماشای نمایش نشسته‌اند.

علاوه بر ایران، این نمایش در سال ۹۸ نیز تور اجرای کشور استرالیا را با موفقیت پشت سر گذاشت و استقبال تماشاگران شهر‌های «بریزبین»، «ادلاید»، «ملبورن» و «سیدنی» موجب شد گروه هر بار در نوبت فوق‌العاده نیز از مخاطبان ایرانی و خارجی خود میزبانی کند.

در «کافه پولشری» ماجرای زنی روایت می‌شود که به تنهایی مدیریت یک کافه را برعهده دارد و همزمان خاطرات و فراز و فرود‌های زندگی‌اش را با تماشاگر به اشتراک می‌گذارد.

الهام پاو ه‌نژاد در این نمایش علاوه بر کارگردانی، به ایفای نقش نیز می‌پردازد. نویسنده نمایشنامه آلن وتز و مترجم متن اصغر نوری است.

همچنین نورالدین حیدری ماهر بعنوان «مجری طرح»، رها شیرازی «دستیار کارگردان»، گلناز گلشن «طراح لباس»، سارا اسکندری «طراح گریم» و علی بوستان «انتخاب موسیقی» در این پروژه با الهام پاوه‌نژاد همراهی می‌کنند.

اخبار تکمیلی درباره تاریخ و زمان دقیق آغاز اجرا‌ها متعاقبا اعلام می‎‌شود.

ویژه برنامه تابستان ۹۹ با رویکرد طنز و سرگرمی

همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان، مدیر رادیو نمایش از برنامه‌های تابستانی این شبکه رادیویی در تابستان ۹۹ خبر داد.

حمید رضا افتخاری مدیرکل هنر‌های نمایشی ورادیو نمایش درباره ویژه برنامه‌های تابستان ۹۹ در این شبکه رادیویی گفت: فضای عمومی نمایش‌های رادیویی در تابستان ۹۹ تا اندازه‌ای متفاوت نسبت به سایر فصول ارائه می‌شود، رویکرد طنز و سرگرمی در ساختاری مفرح و خانوادگی از ویژگی‌های سریال‌های رادیویی تدارک دیده شده برای تابستان است.

وی ادامه داد: در نمایش‌های در نظر گرفته شده به موضوعات فرهنگی، تاکید بر روابط میان فردی و تحکیم بنیان خانواده، فرهنگ کتاب و کتاب خوانی و احیای سنت‌های پسندیده پرداخته می‌شود.

افتخاری عنوان کرد: «انبار کتاب‌های جادویی» نمایشی هفتگی است که هر پنج شنبه جمعه ساعت ۲۲ از رادیو نمایش پخش می‌شود و هر هفته یک کتاب معروف را با روایت نمایشی جدید و فانتزی معرفی می‌کند.

مدیرکل هنر‌های نمایشی و رادیو نمایش در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجایی که با توجه به اتفاقات کرونا، ردیف برنامه‌های تخصصی رادیو نمایش تعطیل شده بود حال متناسب با تابستان و بازگشایی سالن‌های تأتر و سینما و کنسرت ها، پخش برنامه‌های تخصصی رادیو نمایش با رویکردی جدید از سر گرفته شد.

وی افزود:در همین راستا یکی از برنامه‌های تخصصی که ساعت ۲۱ از رادیو نمایش پخش می‌شود، برنامه «امروز تأتر است» که به موضوع روز تأتر می‌پردازد. همچنین روز‌های یک شنبه و دوشنبه دو برنامه سینمایی داریم با عنوان «نمای نقره ای» و «به علاوه نمای نقره ای» که برنامه اول برنامه‌ای مجله‌ای است که درباره اتفاقات روز سینما صحبت می‌کند و علاوه بررادیو نمایش تکرار آن از رادیو تهران نیز پخش خواهد شد، برنامه دوم یا همان «به علاوه نمای نقره‌ای» یک برنامه گفتگو محور است که متناسب با یکی از این اتفاقات روز با کارگردانان و بازیگران گفت و گوی تفصیلی خواهد داشت.

افتخاری در ادامه گفت: پنج شنبه‌ها یک برنامه موسیقی محور با نام «کوک» از رادیونمایش پخش می‌شود که مجله‌ای در حوزه موسیقی کشور است، این مجله خبری به تازه‌های موسیقی و نقد فضای موسیقی در همه ژانر‌ها می‌پردازد و همچنین رویکرد خاصی به موسیقی فیلم و تأتر خواهد داشت.

مدیر رادیو نمایش افزود: دو برنامه تأتری دیگر نیز داریم، یکی از آن‌ها «ارغنون» است که به نمایش رادیویی و نقد نمایش‌های رادیویی می‌پردازد و برنامه «مکتبخانه تأتر» که فضای آن مربوط به آموزش تأتر است.

مدیر کل هنر‌های نمایشی و رادیو نمایش تأکید کرد: «محوطه جریمه» نیز برنامه مشارکتی رادیو نمایش با رادیو ورزش است که قراراست روز‌های جمعه پخش شود که موضوع این برنامه یک ساعته، شوخی با فضای ورزشی است. این برنامه صبح جمعه از رادیو ورزش پخش می‌شود ورادیو نمایش آن را عصر جمعه ساعت ۱۹ پخش می‌کند.

افتخاری در پایان گفت: برنامه رادیویی «استودیو هشت» با فضایی تابستانی تقدیم علاقه مندان می‌شود و «کارگاه تأتر» نیز در تابستان به معرفی نمایش‌های رو حوضی خواهد پرداخت.

تمدید مهلت ارسال آثار بخش خیابانی و محیطی جشنوارۀ تئاتر مقاومت

مدیر بخش خیابانی و محیطی هفدهمین جشنوارۀ سراسری تئاتر مقاومت از تمدید مهلت ارسال این بخش تا دهم تیرماه خبرداد.

داریوش نصیری مدیر بخش خیابانی و محیطی این جشنواره با اعلام این خبر گفت: با توجه به درخواست‌های مکرر همکارانم و هنرمندان حوزۀ تئاتر خیابانی و محیطی و با هماهنگی ستاد برگزاری و اجرایی جشنوارۀ هفدهم، مهلت ارسال آثار در این بخش تا دهم تیرماه تمدید شد، تا فعالان و هنرمندان تئاتر خیابانی در سراسر کشور بتوانند طرح‌های نیمه تمام خود را تکمیل و از طریق سایت جشنواره به نشانی www.rtfestival.ir ارسال کنند.

نصیری همچنین افزود: با توجه به اینکه نزدیک به دو دهه از فراگیری و انتشار شعار «تئاتر برای همه» می‌گذرد، همگان دریافته‌اند که یکی از پرمخاطب‌ترین و جذاب‌ترین عرصه‌ها و صحنه‌ها برای ظهور و بروز هنر نمایش، تئاتر خیابانی و محیطی است که توانسته است با کمترین امکانات و لوازم و با تکیه بر خلاقیت‌ها و استعداد‌های ذاتی، تئاتر را به معنی واقعی کلمه به میان جامعه بیاورد.

وی دربارۀ ویژگی جشنوارۀ امسال گفت: بخش خیابانی و محیطی جشنوارۀ مقاومت امسال ویژگی جذابی دارد؛ این ویژگی و خصیصۀ بارز همان‌طور که در فراخوان جشنواره درج شده این است که با تدبیر سیاست‌گذاران و تیم اجرایی جشنواره، مقرر شده است که آثار برگزیدۀ جشنواره توسط داوران این فستیوال، اجرای عمومی داشته باشند و این موضوع اهمیت کار هنرمندان تئاتر خیابانی و همچنین ارزش‌گذاری هیأت اجرایی این جشنواره به بخش مهم و تأثیر‌گذار خیابانی و محیطی را نشان می‌دهد. امیدوارم با حضور آثار ارزشمند هنرمندان و فعالان نمایش‌های خیابانی و محیطی، شاهد برگزاری اجرا‌هایی باشکوه و پررونق در این بخش از جشنواره باشیم.

نصیری در پایان اضافه کرد: با مشورت‌ها و دریافت نقطه نظرات اساتید و پیشکسوتان این حوزه که تاکنون با بنده در ارتباط بوده‌اند و با تعامل سازنده با نهاد‌ها و ارگان‌های فعال در این بخش، امیدواری بسیاری دارم که این بخش نسبت به دوره‌های قبلی پرشورتر و گرم‌تر برگزار گردد. مجدداً از دوستان و همکارانم که در این بخش فعال هستند دعوت می‌کنم که با حضور گرم و مؤثر خود، ما را در برگزاری هرچه باشکوه‌تر این جشنواره یاری رسانند.

هفدهمین جشنوارۀ سراسری تئاترمقاومت، به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، آذرماه سال جاری با دبیری حمید نیلی برگزار خواهد شد.


آغاز رسمی فعالیت‌های تئاتر مستقل تهران با دو نمایش

فعالیت رسمی «تئاتر مستقل تهران» در سال جدید با اجرای نمایش‌های «است» و «یازده جریحه روح» از روز یکشنبه اول تیرماه آغاز می‌شود.

نمایش «است» به کارگردانی پرنیا شمس از روز یکشنبه اول تیرماه در این مجموعه به صحنه می‌رود.

پروانه ذابح، یاسمن رسولی، ترانه یوسفی، شادی صف شکن، مهتاب کریمی، صدف ملکی، ماهور میرزانژاد در نمایش «است» ایفای نقش می‌کنند.

پرنیا شمس و امیر ابراهیم‌زاده بصورت مشترک کار نگارش متن و شهاب رحمانی دراماتورژی را برعهده داشته‌اند. نوید محمدزاده، تهیه‌کننده؛ روح‌اله زندی‌فرد، مدیر پروژه؛ پوریا اخوان، طراح صحنه؛ علیرضا میرانجمی، طراحی نور؛ متین حبیبیان، طراحی صدا؛ لیلا طاهری، طراحی لباس و سیدمحمد مساوات، طراح گرافیک.

همچنین نمایش «یازده جریحه روح» به کاگردانی فرزاد امینی بر اساس یازده داستان کوتاه مجموعه «سه قطره خون» اثر صادق هدایت نوشته شده که از روز سه‌شنبه سوم تیرماه در این مجموعه به صحنه می‌رود.

مهدی بازدار، نازنین زهرا برومند، محمد پسندیده کار، سروش حائری، آزیتا رحیمی، فرزانه فرجی، نیلوفر فولادی، مونا کریمی، کیانا کریم پور، مهربان کشاورزی و رضا میرجلیلی در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

نویسنده و کارگردان، فرزاد امینی؛ طراح لباس، غزاله فراهانی‌کیا؛ طراح صحنه، امیر خسروی؛ طراح نور، حسن محمدی و طراحی پوستر و بروشور، ماندانا روز خوش.

«تئاتر مستقل تهران» پیش از این نیز فعالیت غیررسمی خود را با اکران فیلم آثار اجرا رفته در این مجموعه فرهنگی و برپایی جلسه‌های نمایشنامه خوانی در «کافه بام مستقل» آغاز کرده بود. براین اساس تا کنون نمایش‌های «شب دشنه‌های بلند» به کارگردانی علی شمس، «رویای شب نیمه تابستان» و «رومولیت» به کارگردانی مصطفا کوشکی، «اپراتور نسل چهارم» به نویسندگی و کارگردانی باقر سروش و «شیطونی» کاری از مهدی کوشکی تا کنون در کافه اصلی تئاتر مستقل تهران اکران شده و این برنامه ادامه دارد.

مهلت ارسال اثار نخستین جشنواره مجازی هنر-۱۹ تمدید شد

آخرین مهلت ارسال اثار به جشنواره دانشجویی مجازی هنر -۱۹ با توجه به درخواست علاقمندان و تغییر زمان امتحانات دانشگاه ازاد اسلامی تا ۳۱ تیرماه تمدید شد. معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با همکاری دانشکده هنر این دانشگاه برای ایجاد انگیزه‌ی لازم در تولید و حمایت از آثار هنری دانشجویان در روز‌های شیوع بیماری کووید-۱۹ جشنواره هنر -۱۹ را در سه بخش بازیگری، نمایشنامه نویسی، و داستان نویسی در مرداد ماه ۹۹ برگزار می‌کند.

لازم به ذکر است دانشجویان تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با توجه به فراخوان زیر آثار خود را فقط تا پایان تیرماه ۹۹ می‌توانند به دبیر خانه جشنواره ارسال نمایند.

شرایط عمومی شرکت در جشنواره

• کلیه دانشجویان تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران امکان شرکت در جشنواره را دارند.

• تمامی آثار می‌بایستی برای نخستین جشنواره مجازی هنر-۱۹، تولید شده باشند.

• تمامی آثار می‌بایستی در ارتباط با ویروس کرونا و زندگی انسان پس از گسترش آن باشند.

• شرکت در بیش از یک بخش توسط یک متقاضی بلامانع است.

• متقاضیان تنها امکان معرفی و ارسال یک اثر را در هر بخش دارند.

• تکمیل و ارسال مدارک و مشخصات مندرج در صفحه آخر این فراخوان الزامی‌ست.

• دبیرخانه جشنواره در نشر آثار ارسالی هیچ محدودیتی ندارد.

کتاب نمایشنامه کمدی «شب عروسی بود...» منتشر شد

کتاب نمایشنامه کمدی «شب عروسی بود...» نوشته نمایشنامه‌نویس خوزستانی توسط انتشارات اطهر تهران چاپ و منتشر شد.

کتاب نمایشنامه کمدی «شب عروسی بود...» نوشته عبدالمحمد نعناکار نمایشنامه نویس خوزستانی شهرستان دزفول با نگاهی به تئاتر درمانی توسط انتشارات اطهر تهران چاپ و منتشر شد.

در خلاصه این نمایشنامه آمده است: صبح روز عروسی یوسف متوجه می‌شود عروس کچل شده، وقتی خانواده اش متوجه می‌شوند باورشان می‌شود که به وسیله دعا عروس کچل شده است. مادر عروس وارد منزل داماد می‌شود، وقتی وارد اتاق عروس می‌شود از زیر تشک عروس مقدار دعا پیدا می‌کند، و یوسف متهم می‌شود که او با دعا عروس را کچل کرده است. از عشق و علاقه زیادی که یوسف به عروس داشته دچار بیماری روانی می‌شود، دوتن از پرستاران آسایشگاه بیماران روانی عروسی را باز سازی می‌کنند و یوسف...

کتاب نمایشنامه «شب عروسی بود...» به شماره شابک ۶۱۲۶۹۳۳ در ۶۶ صفحه در خردادماه امسال چاپ شده است و علاقمندان به تهیه این نمایشنامه می‌توانند به آدرس تهران، خیابان آزادی، روبروی وزارت کار، کوچه مسجد امام علی (ع)، پلاک ۱ و شماره تلفن ۰۲۱۶۶۸۵۸۹۳۸ و یا سایت فروش انتشارات اطهر به آدرس www.atharshop.ir مراجعه نمایند.

پیش از این نیز نمایشنامه‌های «عطش» و «در داغ آفتاب» با موضوع تئاتر عاشورایی از همین عبدالمحمد نعناکار نمایشنامه نویس خوزستانی چاپ و روانه بازار شده بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *