صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند نکته مهم پیرامون اهمیت و ارزش تبلیغ و اطلاع‌رسانی دینی

۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷:۵۹
کد خبر: ۶۳۰۳۵۷
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: یکی از ارزشمندترین کار‌هایی که می‌توان در دنیا انجام داد و مشمول دعای خیر «معصومین (ع)» قرار گرفت، تبلیغ دین خدا، قرآن و سخنان معصومین است.

محمد فرضی پوریان در گفت‌وگو با پیرامون لزوم تبلیغات دینی گفت: خداوند متعال انسان را با قدرت خود آفرید و قدرت انتخاب و اختیار به او داد، در آیه ۸ سوره شمس پیرامون این مهم آمده است: «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا، پس بزه‌کاری و پرهیزکاری‌اش را به او الهام کرد»، یعنی هم تقوا و هم فجور را در درون او قرار داد. سپس بهترین بندگان خود و برگزیدگان آنان را به نبوت مبعوث کرد تا دستورات الهی و راه و رسم بندگی را به انسان‌ها برسانند و خود نیز الگوی رفتاری مناسبی برای مردم باشند لذا بزرگ‌ترین ماموریت خود را بر دوش بزرگ‌ترین بندگان خود قرار داد تا مردم را تربیت کرده و از هوای نفس و تبعیت از شیاطین دور کند.


وی به وظیفه انبیاء پرداخت و ابراز کرد: مهم‌ترین وظیفه انبیای الهی که در اوج انسانیت و قدرت روحی و معنوی بودند، تبلیغ دین خدا و هدایت جامعه بشری به سوی خداوند متعال و زندگی معنوی، انسانیت و تربیت نفوس بوده است، چنانچه قرآن کریم در آیه ۳۶ سوره نحل می‌فرماید: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ، ما در هر امتی رسولی برانگیختیم که، خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید».

پوریان تبلیغ دین را ادامه راه انبیاء دانست و تاکید کرد: حال اگر کسی در این مسیر متعالی قدم گذاشت و به تبلیغ دین خدا و تربیت معنوی مردم و هدایت جامعه پرداخت، بدون شک ادامه دهنده مسیر انبیای الهی است و اجر و مزدی هم‌چون اجر و مزد انبیای الهی دارد.

وی جایگاه تبلیغ دین را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: کار تبلیغ دین خدا چنان عظیم و ارزشمند است که خداوند متعال در آیه ۱۲۲ سوره توبه بدان امر کرده و می‌فرماید: «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ، چرا از هر جمیعتی گروهی به سوی پیامبر(ص) کوچ نمی‌کنند تا در دین آگاهی یابند و قوم خود را هنگامی که به سوی آنان بازگشتند بیم دهند، باشد که از مخالفت با خدا و عذاب او بپرهیزند». یعنی‌ ای مومنین باید برخی از شما کوچ کند و با درس خواندن و مطالعه عمیق در دین، تخصص لازم را پیدا کند، سپس به میان قوم خود برگردد و به تبلیغ دین خدا بپردازد.

پوریان به تاکیدات «امام صادق (ع)» در مورد ارزش و فضیلت دعوت مردم به پرستش و ایمان به خداوند متعال اشاره و ابراز کرد: دعوت مردم به پرستش و توجه به پروردگار چنان ارزشمند است که در روایات متعددی بر آن تاکید شده و حتی «ائمه معصومین(ع)» چنین کسی را دعا کرده و رحمت خدا را برای او درخواست کرده‌اند؛ به طور مثال «امام صادق (ع)» فرمودند: «خداوند رحمت کن بنده‌ای را که امر ما را احیا کند، سوال شد: احیای امر شما چگونه است؟ حضرت فرمودند: دین خدا را نزد اهل علم و مومنین و صاحبان خرد تذکر دهید»، یعنی مبلغی برای دین خدا در بین مردم باشید. هم‌چنین «عبد السلام بن صالح هروی» می‌گوید: از «امام رضا (ع)» شنیدم که فرمودند: «خداوندا رحمت کن بنده‌ای را که امر ما را احیا کند»، به ایشان عرض کردم چگونه امر شما احیا می‌شود؟ حضرت فرمودند: «علوم ما را یاد بگیرید و به مردم نیز یاد دهید، زیرا اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند، از ما تبعیت خواهند کرد».

وی به روایات متعدد پیرامون ارزش و جایگاه تبلیغ دین اشاره و بیان کرد: یکی از ارزشمندترین کار‌هایی که می‌توان در دنیا انجام داد و مشمول دعای خیر «معصومین (ع)» قرار گرفت، تبلیغ دین خدا، قرآن و سخنان معصومین است. «پیامبر اکرم (ص)» نیز در روایتی فرمودند: «خَیْرُکُمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ وَ عَلَّمَهُ، بهترین شما کسی است که قرآن را یاد بگیرد و به دیگران نیز بیاموزد»، یعنی آموزش قرآن و مفاهیم آن به دیگران آن‌قدر ارزش دارد که انسان را در زمره بهترین مسلمین قرار می‌دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *