صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم برنامه‌ریزی دولت برای توزیع کالای ارزان قیمت

۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲:۰۲
کد خبر: ۶۳۰۰۹۶
یک کارشناس اقتصادی گفت: مالیات مشکلات بودجه‌ای کشور را کمتر می‌کند و راهکار‌هایی مثل کالا برگ‌ها و کوپن برای کنترل قیمت‌ها مفید است و نقدینگی را افزایش نمی‌دهند.

- ایلنا نوشت: ابراهیم رزاقی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دولتی در زمینه توزیع کالای ارزان قیمت در جامعه اظهار داشت: متاسفانه حتی با وجود پیش‌بینی کسری بودجه و افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی، دولت تصور می‌کند که چیزی به نام مالیات نباید وجود داشته باشد. اخیراً نیز صحبت از منتفی بودن مالیات بر عایدی سرمایه شده است. درحالی که در خیلی از کشور‌ها مشکلات بودجه‌ای از طریق مالیات مرتفع می‌شود.

کارشناس اقتصادی افزود: در خیلی از موارد، اعطای تسهیلات بانکی واقعاً منجر به اشتغال نمی‌شود. این است که تنها دولت به دنبال راهکار‌هایی است که پول را از دست مردم در بیاورد و مشکلات خود را به صورت مقطعی حل کند. این راهکار‌ها اغلب کوتاه مدت هستند.

وی تصریح کرد: این مسئله موجب تورم‌های بالای ۳۰ درصد در اقتصاد ایران شده است. وقتی تورم بالا می‌رود، بخش اعظم جامعه قادر نخواهند بود که زندگی خود را تامین کنند. جمعیت این افراد شامل ۲۴ میلیون شاغل و اعضای خانواده این شاغلان است که جمعیت بزرگی از کشور را شامل می‌شود.

وی با اشاره به نقش کوپن در زمان جنگ گفت: در دوران جنگ تلاش دولت برای کنترل قیمت‌ها صرفا از طریق کالا برگ نبوده است. بلکه تعاونی‌ها نیز در کنار این سیاست، فعال بوده‌اند. در صنعت کشاورزی و فعالیت‌های خدماتی این تعاونی‌ها گسترده‌تر هم بودند. یکی از مزیت‌های تعاونی‌ها این است که به دنبال حداکثر سود نیستند و بر اساس سود همه اعضا بنا شده بود. تعاونی‌ها کمتر خام فروشی می‌کنند.

وی تصریح کرد: الان سیستم یارانه‌پردازی از محتوا تهی شده است. هم مبلغ آن پایین است و هم افراد به درستی شناسایی نشده‌اند. فایده کارت‌های اعتباری، کالابرگ‌ها یا کوپن‌ها این است که نقدینگی را افزایش نمی‌دهند، اما باعث می‌شوند که اقتصاد کشور زنده شود. تولیدکننده کالا را برای مردم تولید می‌کند. اما مردم پول ندارند، آن را بخرند. دولت جنگ خودش مسئولیت توزیع کالا را به عهده می‌گرفت و سودی هم برنمی‌داشت. دولت باید دغدغه رفاهیات جامعه را داشته باشد، همچنین کمیته امداد باید سعی کند تا شرایطی را فراهم کند که اقشار آسیب‌پذیر خودشان تولیدکننده شوند.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *