صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزانه ۳۵ هزار تن نخاله ساختمانی در تهران تولید می‌شود

۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۳۰۰۸۰
روزانه ۳۵ هزار تن نخاله ساختمانی در تهران تولید می‌شود که یکی از پسماند‌های پردردسر شهری به شمار می‌روند.

- بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، مهدی احمد مهرابی، معاون پسماند‌های ساختمانی و عمرانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: روزانه ۳۵ هزار تن نخاله ساختمانی در تهران تولید می‌شود که یکی از پسماند‌های پردردسر شهری به شمار می‌روند.
 
وی ادامه داد: آمار این نوع پسماند به فراخور ماه و وضعیت ساخت و ساز تغییر می‌کند، اما با توجه به اینکه نخاله‌های ساختمانی سرمایه ملی هستند نباید مانند پسماند عادی دفن شوند و باید مجدد از آن استفاده کرد؛ بنابراین در دو سال اخیر سازمان مدیریت پسماند به سمت این رفته است که استحصال مجدد را از نخاله‌های ساختماتی را در برنامه‌های خود داشته باشد.
 
او افزود: اکنون در این راستا دو کارخانه با ظرفیت بازچرخانی روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن در تهران فعال هستند که هم از نخاله‌های ورودی و هم از دپو‌های قدیمی برای استحصال استفاده می‌کنند، تا دو ماه آینده هم یک کارخانه جدید شروع به فعالیت کرده و همچنین تا پایان سال هم یک واحد دیگر که هر دو ظرفیت بازچرخانی روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن نخاله ساختمانی را دارند فعال می‌شود.
 
مهرابی درباره نحوه بازچرخانی نخاله‌های ساختمانی بیان کرد: نخاله‌های ساختمانی در این کارخانه‌ها شکسته شده و جداسازی می‌شود آن گروهی که مفید و ارزشمند است با افزودنی‌هایی مخلوط شده و یا به قطعات بتنی اسفنجی تبدیل شده که برای کفپوش پیاده‌رو‌ها استفاده می‌شود. علت تولید کف پوش اسفنجی هم این است که مانع حرکت روان‌آب شده و سبب می‌شود سفره‌های زیرزمینی تغذیه شود. باقی مانده این نخاله‌ها هم برای تبدیل به ماسه، قلوه سنگ، شن و خاک‌های باغچه‌ای به کارخانه منتقل می‌شوند تا در امور مربوط به باغبانی و زراعی و پر کردن گودال‌ها و آسفالت‌ها استفاده شوند. به این ترتیب پسماند‌های ساختمانی و عمرانی که پیش از این یکی از پسماند‌های پردردسر شهری محسوب می‌شدند، از این پس بازیافت و به محصولاتی همچون بلوک، جدول، نیوجرسی و کف پوش تبدیل شده و باعث ایجاد درآمد می‌شود.
او گفت: یکی از رسالت‌های این فعالیت حفظ محیط زیست است و برای آن باید از دفن پسماند ساختمانی و هر پسماند دیگری جلوگیری کنیم با فعالیت بازچرخانی نخاله‌های ساختمانی، روزانه ۶ هزار و ۶۰۰ تن ضایعات ساختمانی به جای آنکه دفن شود، به چرخه استفاده بازگردانده می‌شود که بهره این اتفاق از عدد و ارقام هزینه برای دفع پسماند فراتر است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *