صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتشار ۲ نمایشنامه به همراه یک مجموعه داستان

۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۲۹۹۹۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مجموعه داستان «این زندگی برای چند ماه اجاره داده می‌شود.» نوشته مهدی آذری و ترجمه نمایشنامه‌های «آلیس در بستر» نوشته سوزان سانتاگ و «خانه عروسک (۲)» از لوکاس نیث به تازگی راهی بازار شده‌اند.

- مجموعه داستان «این زندگی برای چند ماه اجاره داده می‌شود.» نوشته مهدی آذری و ترجمه نمایشنامه‌های «آلیس در بستر» نوشته سوزان سانتاگ و «خانه عروسک (۲)» از لوکاس نیث به تازگی راهی بازار شده‌اند.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: لازم است دست‌کم برای مدت کوتاهی زندگی را از تن‌مان بکنیم و به نزدیک‌ترین رخت‌آویز دم‌دستمان آویزان کنیم؛ البته به شرطی که هوا بارانی نباشد وگرنه بلافاصله دل‌مان برایش تنگ خواهد شد. شاید حتی عاقلانه‌تر و اقتصادی‌تر باشد اگر به جای رخت‌آویز، با گرفتن چند عکس باکیفیت از آن، در فضای مجازی برای کرایه‌اش آگهی بدهیم، چون این تنها راهی است که می‌توانیم با آن زندگی‌مان پولی  پس‌انداز کنیم.

من فروشش را به هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌کنم، زیرا وضیت کساد بازار اقتضا می‌کند دست‌کم دو سالی را برایش گارانتی در نظر بگیریم و متأسفانه با توجه به کیفیت نازل زندگی‌مان، این امر غیرممکن به‌نظر می‌رسد. بعد از کرایه‌دادن زندگی‌مان نباید هیچ نگرانی از فقدانش داشته باشیم؛ بلکه باید سعی کنیم از بی‌زندگی‌مان نهایت لذت را ببریم.

مثلا در این ساعت‌ها می‌توانیم کف پیاده‌رو شلوغ مرکز شهر دراز بکشیم و از تنوع در شکل و رنگ جوراب‌های عابران لذت ببریم. ناگفته ماند که من دیوانه جوراب‌های گورخری‌ام اما متأسفانه این طرح جوراب در این سمت شهر کمتر پوشیده می‌شود. برای همین تصمیم گرفتم سمتم را تغییر دهم و در پیاده‌روهای پایین شهر دراز بکشم تا بتوانم از بی‌زندگی‌ام نهایت لذت را ببرم.

همچنین نمایشنامه «آلیس در بستر» نوشته سوزان سانتاگ با ترجمه مریم رفیعی در ۷۲ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در نشر یادشده منتشر شده است.

در پشت جلد کتاب نوشته شده است: سوزان سانتاگ، منتقد، نظریه‌پرداز، نویسنده و نمایشنامه‌نویس امریکایی، به سال ۱۹۳۳ در نیویورک زاده شد. متن‌های او در زمینه‌های متفاوت، توجه بسیاری را به خود معطوف داشتند. آثاری نظیر درباره عکاسی، علیه تفسیر، نظر به درد دیگران، انحطاط سینما، عاشق آتشفشان و نمایشنامه «آلیس در بستر» از جمله‌ نوشته‌های برجسته اویند. سانتاگ منتقد و تحلیلگری جریان‌ساز بود  و نگاه ژرفی به دنیای پیرامونش داشت که او را به یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان و منتقدهای معاصر امریکا و جهان بدل می‌کرد. او در بیشتر نوشته‌هایش با ظرافت‌های هنری بسیار، نگرانی خود را از وضعیت سیاسی و اجتماعی حاکم بر مردم مطرح می‌کرد. این نویسنده و منتقد نامی در دسامبر ۲۰۰۴، بعد از یک دوره بیماری سخت، تسلیم مرگ شد.

دیگر نمایشنامه  منتشرشده در نشر روزبهان، «خانه عروسک ۲» نوشته لوکاس نیث با ترجمه بهار توفیقی  است که در ۷۲ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: لوکاس نیث، نمایشنامه‌نویس آمریکایی، در سال ۱۹۷۹ در اورلندو فلوریدا متولد شد. او در سال ۱۹۹۷، به نیویورک نقل مکان کرد تا در رشته‌های مرتبط با پزشکی تحصیل کند؛ اما تصمیمش را تغییر داد و در دانشگاه نیویورک، در رشته ادبیات نمایشی تا مقطع کارشناسی ارشد به تحصیل ادامه داد.

نیث تاکنون برنده جایزه‌های معتبری در حوزه تئاتر  شده است؛ از جمله: جایزه وایتینگ، جایزه تئاتر آف‌برادوی، جایزه گوگنهایم، جایزه حلقه منتقدان خارج از نیویورک، دو جایزه اساینبرگ از انجمن منتقدان تئاتر امریکا و جایزه‌های معتبر دیگر. او اکنون در دانشگاه نیویورک تدریس می‌کند. از دیگر نمایشنامه‌های نیث می‌توان به مسیحیان، چشم اسحاق، مالیات مرگ، اسپیدوی قرمز، دانا اچ و مکانی باریک اشاره کرد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *