صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غریب‌آبادی: نباید اجازه دهیم آمریکا از سازمان‌های بین المللی سوءاستفاده کند

۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶:۱۶
کد خبر: ۶۲۹۹۳۷
دسته بندی‌: سیاست
نماینده ایران در نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: نباید اجازه دهیم آمریکا از سازمان‌های بین المللی به عنوان یک ابزار سیاسی یکبار مصرف برای منافع یک طرفه خود سوءاستفاده کند. متأسفانه، ایالات متحده به چنین رفتاری عادت کرده است.
- کاظم غریب‌آبادی پیرو برخی ادعا‌های واهی سفیر رژیم آمریکا در نشست شورای حکام، اظهار داشت: اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا علیه ایران و کشور‌های دیگر، نشانگر این است که این دولت هیچ احترامی برای هنجار‌ها و اصول حقوق و روابط بین الملل قائل نیست.
 
وی افزود: گزارشات آژانس گواهی می‌دهد که ایران به تمامی تعهدات خود در رابطه با عدم اشاعه پایبند است، در حالی که ایالات متحده آمریکا برای اجرای تعهدات خود ذیل ماده شش ان. پی. تی در خصوص خلع سلاح هسته ای، حتی یک گام کوچک هم بر نداشته است.
 
غریب‌آبادی با بیان اینکه «سند بررسی وضعیت هسته‌ای ایالات متحده» نیز گواه دیگری برای تداوم رویکرد تهاجمی هسته‌ای این کشور است، تاکید کرد: این رژیم از این سلاح علیه مردم ژاپن استفاده کرده و سایر کشور‌ها را نیز در مورد استفاده احتمالی از آن تهدید می‌کند، سرمایه گذاری زیادی در تضعیف چارچوب‌های چندجانبه انجام می‌دهد، مقامات سازمان‌ها و دیوان‌های بین المللی را در صورت همراه نبودن در مسیر آمریکا تحریم می‌کند، از نهاد‌های چندجانبه خارج می‌شود یا حق عضویت خود به برخی از آن‌ها را قطع می‌کند تا آن‌ها را در مقابل سیاست‌ها و تدابیر ضد آمریکایی مرعوب کند.

وی اظهار داشت: نباید اجازه دهیم آمریکا از سازمان‌های بین المللی به عنوان یک ابزار سیاسی یکبار مصرف برای منافع یک طرفه خود سوءاستفاده کند. متأسفانه، ایالات متحده به چنین رفتاری عادت کرده است و اگر هر سازمان بین المللی بخواهد بر اساس وظیفه خود، برخلاف خواسته آمریکا عمل کند، با جمله معروف دونالد ترامپ «تو اخراج هستی»، مواجه می‌شود.

سفیر ایران در وین ادامه داد: عزم جدی آمریکا برای از بین بردن برجام و تحمیل فشار به اصطلاح حداکثری بر ایران، برای همه روشن است. حتی مقامات عالیرتبه این کشور نیز علناً اعلام کرده اند که سیاست آمریکا، استفاده از همه گونه فرصتی برای پیشبرد چنین راهبرد بیمارگونه بوده، و از اینکه می‌گویند هر کاری را برای ایجاد تغییرات جدی در ایران انجام می‌دهند، احساس شرم نمی‌کنند.
 
وی افزود: متأسفانه، برای مقامات آمریکایی اصطلاحاتی مانند «حق حاکمیت»، «برابری دولت ها»، «عدم مداخله» و ... فقط در کتاب‌های قدیمی یافت می‌شود. برای آنها، اگر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی در خدمت آن‌ها نباشند، تا زمانی که رفتار خود را تغییر ندهند، مجازات می‌شوند.

غریب آبادی ادامه داد: از زمان تصدی ریاست جمهوری دونالد ترامپ، دولت آمریکا مجددا به رویه اقدامات قهری یکجانبه متوسل شده و بیش از ۱۲۹ تحریم علیه ایران وضع کرده است. تحریم‌های غیر انسانی یکجانبه و غیرقانونی اعمال شده توسط ایالات متحده، حیات مردم عادی، از جمله آن‌هایی که نیاز مبرم به دارو دارند را به طور مستقیم هدف قرار داده است. اعمال محدودیت یا تحریم به هر شکل ممکن بر تأمین دارو، به ویژه در این شرایط بحرانی که تمام جهان از جمله ایران با ویروس کرونا درگیر هستند، نقض آشکار حق سلامتی و حق حیات است. این اقدام، همچنین در تضاد آشکار با دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری است که از ایالات متحده می‌خواهد همه موانع صادرات آزاد کالا‌های بشردوستانه به ایران را از میان بردارد.

وی اظهار داشت: همکاران محترم، البته باید اعتراف کنم که نباید از دولتی که سیاست آن مبتنی بر "رویکرد زانو بر روی گردن"، چه با شهروندان خود یا چه با دیگران بوده، و با افتخار ابراز خرسندی می‌کند که فشار بر مردم عادی و تروریسم اقتصادی کارساز بوده، انتظاری بیش از این داشت.
 
نماینده ایران در نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تاکید کرد: بگذارید به شما اطمینان دهم که زمان دیگری فرا خواهد رسید که هیچ راهی به جز پیوستن به موج به راه افتاده علیه آن‌هایی که زانوی خود را در عرصه بین الملل روی گردن دیگران قرار می‌دهند، نخواهد بود؛ مانند «جنبش من هم» یا آنچه که اکنون در رابطه با «جنبش نمی‌توانم نفس بکشم» اتفاق می‌افتد. آن زمان فرا خواهد رسید و ما امیدواریم که زودتر از موعد آن فرا رسد؛ امیدواریم قبل از آن که خیلی دیر شود، فرا برسد؛ امیدواریم قبل از اینکه این معماری چندجانبه موجود به طور برگشت ناپذیر خراب شود، فرا برسد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *