صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خورشید گرفتگی یکم تیر ماه از کدام مناطق ایران بهتر دیده می‌شود؟

۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵:۰۷
کد خبر: ۶۲۹۹۳۲
استان‌های جنوب شرقی کشور بیشتر و بهتر می‌توانند شاهد گرفت یکم تیرماه باشند و با حرکت به سمت شمال غرب قدر این خورشید گرفتگی کاهش می‌یابد.

- مهر نوشت: علی ابراهیمی سراجی، کارشناس نجوم اظهار داشت: در کل ۴ نوع خورشید گرفتگی کلی، جزئی، حلقوی و مرکب داریم که به طور متوسط گرفت کلی هر ۳۶۰ سال یکبار در یک نقطه رخ می‌دهد.

وی افزود: در کسوف ۱ تیر ۱۳۹۹ نوار گرفتگی حلقوی از روی دریای عمان و نزدیک به ساحل ایران عبور می‌کند و شاهد کسوف جزئی عمیق در جنوب شرقی ایران خواهیم بود.

به گفته کارشناس نجوم، به طور متوسط هر ۲.۵ سال یک بار می‌توانیم شاهد خورشیدگرفتگی جزئی باشیم، ولی تعداد خورشید گرفتگی‌های جزئی در دهه ۸۰ از دهه ۹۰ بیشتر بوده است.

ابراهیمی سراجی در خصوص خورشید گرفتگی تیرماه امسال که به صورت حلقوی رخ می‌دهد ادامه داد: کسوف اول تیرماه در دنیا به صورت حلقوی روی خواهد داد و از کشورهای آفریقایی از جمله سودان، کنگو، اتیوپی وارد آسیا و کشورهای یمن، عربستان، عمان و سپس وارد دریای عمان می‌شود و سپس به سمت پاکستان و هند می‌رود.

کارشناس نجوم با بیان اینکه مرکز این گرفتگی در هند است، بیان کرد: در منطقه‌ای نزدیک به تبت مرکز خورشیدگرفتگی حلقوی به مدت ۳۴ ثانیه خواهد بود. پس از هند، نوار گرفتگی به سمت چین و تایوان رفته و سپس وارد اقیانوس آرام می‌شود و با غروب خورشید در نزدیکی «گوام‌» از سطح زمین جدا می‌شود.

وی با اشاره به بهترین مکان رصدی خورشید گرفتگی حلقوی در ایران گفت: استان‌های سمت جنوب شرقی کشور همچون سیستان و بلوچستان بیشتر و بهتر می‌توانند شاهد گرفت یکم تیرماه باشند و قدر گرفتگی در این استان‌ها بیشتر است یعنی خورشید گرفتگی طولانی‌تری را می‌توانند رصد کنند.

ابراهیمی سراجی تاکید کرد: بهترین نقطه رصد خورشید گرفتگی روستای «پسابندر» با قدر ۹۸.۲ درصد است و هر چقدر به سمت روستای بورآلان در استان آذربایجان غربی برویم قدر خورشیدگرفتگی کاهش و به ۴۰ درصد خواهد رسید.

زمان رصد خورشید گرفتگی در تهران

وی با اشاره به ساعت رصد خورشید گرفتگی یکم تیرماه گفت: این خورشید گرفتگی در تهران در ساعت ۰۹:۰۴:۳۶ شروع می‌شود و در ساعت ۱۰:۱۶:۴۰ به اوج رسیده و در ساعت ۱۱:۳۸:۰۱ به پایان می‌رسد. قدر پوشیدگی در تهران ۵۸.۲ درصد است و زمان کمتری در تهران نسبت به جنوب کشور قابل رصد است.

وی با تاکید براینکه مشخصه‌های خورشید گرفتگی جزئی یکم تیرماه در استان‌ها و نقشه این رویداد در کل کشور را بدست آوردیم، گفت: در این نقشه و جدول زمان، مکان و … جزئیات این خورشید گرفتگی حلقوی را مشخص کرده ایم.

این کارشناس نجوم با اشاره به شرایط رصد خورشید گرفتگی حلقوی گفت: این خورشید گرفتگی با چشم غیرمسلح دیده می‌شود ولی برای رصد نیاز به ابزارهای محافظتی چشم وجود دارد، فیلترهای مخصوص، عینک‌های رصدی که از فروشگاه‌های نجومی قابل تهیه هستند برای رؤیت این خورشید گرفتگی نیاز است.

ابراهیمی سراجی خاطر نشان کرد: خورشید گرفتگی حلقوی در حالتی است که ماه از زمین دورتر است و شرایطی را ایجاد می‌کند که حلقه ای از خورشید به دور ماه باقی بماند؛ رؤیت این حلقه از خورشید بسیار جذاب است که فرصت مناسبی برای عکاسی و مطالعه بر روی عوارض سطحی لبه ماه خواهد بود.

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *