صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم با کتاب و کتابخوانی قهر نکرده‌اند/قیمت کتاب عامل اصلی کاهش سرانه مطالعه در کشور

۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹:۴۰
کد خبر: ۶۲۹۷۷۴
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
ناشر انتشارات ۲۷ بعثت گفت: رکورد ناشی از بیماری کرونا بسیاری از انتشاراتی‌ها و کتاب فروشی را تعطیل کرد، اما با این حال در زمانی که برخی از کتاب‌فروشی‌ها و ناشران تعطیل بودند برخی دیگر همچنان به تلاش خود ادامه دادند آن‌ها سعی کردند به هر نحوی شده کتاب را در دسترس مردم قرار دهند.

مازیار حاتمی در گفت‌وگو با پیرامون کاهش سرانه مطالعه گفت: باید باور کنیم که مردم با کتاب قهر نکردند، علل و عوامل متعددی وجود دارد که باعث شده روز به روز فاصله مردم با کتاب و کتابخوانی افزایش پیدا کند.

وی با انتقاد به رویه برخی از ناشران افزود: همه ناشران برای ترمیم رابطه بین مخاطب و کتاب عزم خود را جذب کردند و با تدبیر و تلاش رویکرد‌های و برنامه ریزی‌هایی انجام دادند، هر چند بیماری کرونا و تعطیلات پس از آن تا حدودی پیش بینی نشده بود و با خود چالش‌هایی را به دنبال داشت، اما برخی از ناشران تمام تلاش و سعی خود را برای برقراری ارتباط به صورت مستمر و مداوم با مخاطبان خود داشتند.

وی در همین راستا ادامه داد: رکورد ناشی از بیماری کرونا بسیاری از انتشاراتی‌ها و کتاب فروشی را تعطیل کرد، اما با این حال در زمانی که برخی از کتاب‌فروشی‌ها و ناشران تعطیل بودند برخی دیگر همچنان به تلاش خود ادامه دادند آن‌ها سعی کردند به هر نحوی شده کتاب را در دسترس مردم قرار دهند.

وی مشکلات اقتصادی را بزرگترین عامل ضربه به رابطه بین کتاب و مخاطب دانست و تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که مشکلات اقتصادی ارتباط مستقیمی با سطح سرانه مطالعه کتاب در کشور دارد، به عبارت دیگر مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت کاغذ خرید کتاب و کتابخوانی را تحت الشعاع خود قرار داده و سبد خانوار را از بسته‌های فرهنگی خالی می‌کند.

حاتمی علاقه اکثریت قریب به اتفاق مردم را به خواندن کتاب‌های فیزیکی مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: بیشتر مردم در سطح جامعه علاقمند هستند تا کتاب‌های فیزیکی را مورد مطالعه قرار دهند، هر چند فضای مجازی توانسته شرایطی را فراهم کند تا مردم به مطالعه بپردازند، اما باید قبول کنیم که هنوز کتاب‌های مجازی نتوانسته جای کتاب‌های فیزیکی را بگیرد. کسانی که کتاب و کتابخوانی را در اولویت کار‌های خود قرار دادند همچنان به کتاب‌های کاغذی اهمیت داده و آنان را خرید می‌کنند.

وی لزوم توجه مسئولان به حوزه فرهنگی و سرانه مطالعه را مطرح و تصریح کرد: مسئولان فرهنگی باید به فکر چاره، تدابیر مناسب و خردمندانه باشند، مشکلات فرهنگی و کمبود سرانه مطالعه از جمله امور مهم و جزء ارکان مهم جامعه محسوب می‌شود، در عین حال آینده را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. کمبود اطلاعات در بین جوانان و نوجوانان ضربات سختی را در آینده به توسعه و هوشمندی در انتخاب و زندگی می‌زند، اما افزایش اطلاعات با کمک کتاب و کتابخوانی می‌تواند از مشکلات آینده پیشگیری کند.

حاتمی پیرامون راهکارهای افزایش سرانه مطالعه خاطرنشان کرد: راه‌ها و شیوه‌های گوناگونی برای جذب مخاطبان به کتاب و کتابخوانی وجود دارد، راه‌هایی که چنانچه با کمی تدبیر و دقت نظر مورد بحث و بررسی قرار گیرد قطعاً می‌تواند در مدت زمانی کوتاه جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی سوق دهد، این تدابیر باید از سوی ناشران و خصوصاً مسئولان فرهنگی اتخاذ گردد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *