صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بهانه کرونا، ابزار دولت‎های اروپایی برای مقابله با اعتراض‎ها علیه تبعیض نژادی

۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۲:۰۵
کد خبر: ۶۲۹۲۷۸
لندن و پاریس تلاش دارند با توسل به نگرانی در مورد شیوع کرونا از برگزاری تجمع و راهپیمایی در اعتراض به نژادپرستی و خشونت پلیس جلوگیری کنند.
اعتراض‌های گسترده علیه خشونت پلیس و تبعیض نژادی در کشور‌های مختلف اروپایی در پی آغاز اعتراض‌های مشابه در آمریکا در پی قتل یک شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس، بحرانی جدی را برای پایتخت‌های قاره سبز رقم زده است.

هزاران شهروند اروپایی در روز‌های اخیر با حضور در خیابان‌های شهر‌های مختلف در این قاره در تظاهرات موسوم به «جان سیاهان مهم است»، شرکت کرده و به خشونت پلیس و تبعیض نژادی اعتراض کردند.

تعداد تجمع‌های اعتراضی و شرکت کنندگان حاضر در آن از جمعه گذشته و متعاقب کشته شدن یک شهروند سیاه پوست دیگر در آمریکا و برخورد خشونت بار پلیس با معترضان در کشور‌های اروپایی، افزایش یافت.

استفاده پلیس از گاز اشک آور علیه اعتراض‌های عمدتا مسالمت آمیز و حضور پلیس ضد شورش برای متفرق کردن معترضان بر شدت اعتراض‌ها افزوده و سبب سازمان دهی اعتراض‌های مشابه در روز‌های آینده شد.

از بزرگ‌ترین تجمع‌های اعتراضی با هدف محکوم کردن نژادپرستی و نابرابری اجتماعی تظاهرات در روز یکشنبه، تشکیل زنجیره انسانی در «برلین»، پایتخت آلمان بود.
 
این زنجیره انسانی که با حضور ۲۰ هزار نفر برگزار شد، در ادامه اعتراض‌های دو هفته گذشته در این کشور بود.
 

نکته قابل توجه در این اعتراض‌ها، واکنش دولت‌های اروپایی به این چالش در میانه بحران کروناست.

«امانوئل مکرون»، رییس جمهور فرانسه، روز گذشته در نخستین واکنش به اعتراض‌های اخیر در این کشور در پی قتل «جورج فلوید»، به موضوع تخریب مجسمه‌ها و نماد‌ها انتقاد کرد و با توسل به بحران شیوع کرونا، از معترضان خواست از حضور در خیابان‌ها بپرهیزند.

ادعای مکرون مبنی بر عدم حضور در تجمع‌ها به دلیل مبارزه با شیوع کرونا در حالی مطرح می‌شود که محدودیت‌های کرونایی از ۱۱ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) در فرانسه کاهش یافته اند.

همچنین از امشب شمار بیشتری از محدودیت‌های مرزی و ترددی در این کشور لغو می‌شوند.
 
فرانسه پیشتر اعلام کرده بود که از زمان کاهش محدودیت‎ها، رشدی در آمار مبتلایان را ثبت نکرده است.

مکرون در واکنش دیرهنگام خود به تحولات اخیر، اشاره‌ای به خشونت پلیس نکرد و خواستار احترام به نیرو‌های امنیتی شد.
 
این در حالی است که دولت مکرون با فشار فزاینده‌ای برای مقابله با نژادپرستی و خشونت پلیس روبرو است.
 

اعتراض‌ها در فرانسه که به شکل قابل توجهی به تشدید تنش‌ها میان پلیس و اقلیت‌های نژادی معطوف شده، سبب شد دولت تاکتیک‌های بازداشت را مورد تجدید نظر قرار دهد؛ موضوعی که به مذاق پلیس فرانسه خوش نیامد.
پیش بینی می‌شود که اقتصاد فرانسه امسال شاهد رکودی ۱۱ درصدی باشد؛ ضمن اینکه نرخ بیکاری نیز در این کشور افزایش یابد.
 
این مسائل و معضل‌ها تاثیر مهمی بر سیاست‌های اقتصادی و تلاش برای تثبیت موقعیت این کشور در سطح بین المللی آن گونه که مکرون قصد داشت، می‌گذارند.

از انگلیس نیز خبر می‌رسد که انتقاد‌ها به دولت به دلیل تلاش برای کاهش اعتراض‌ها با هدف حفظ مجسمه‌ها و بنا‌های یادبود، افزایش یافته است.
 

پلیس انگلیس منتقد اصلی درخواست دولت از معترضان برای کاهش اعتراض‎ها، در پی مجروح شدن ۲۳ افسر پلیس در جریان اعتراضات روز شنبه، درصدد است ممنوعیت برگزاری اعتراض‌ها را اجرایی کند.

پلیس انگلیس با توسل به بحران شیوع کرونا در این کشور خواهان برگزاری هرگونه تجمع اعتراضی شده و رویکرد دولت در تلاش برای کاهش اعتراض‌ها به دلیل حفظ مجسمه‌ها و بنا‌های یادبود را مورد انتقاد قرار داد.

پلیس متروپولیتن اکتبر سال گذشته نیز محدودیت‌هایی را برای برگزاری اعتراض‌های اقلیمی اجرایی کرده بود.

در اعتراض‌های اخیر در انگلیس ۱۱۳ معترض دستگیر شدند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *