قیمت پلاسمای بهبود یافتگان کرونایی
مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: به هر بهبودیافته کرونایی که پلاسما اهدا میکند، ۱۰۰ هزار تومان میپردازیم که هزینه رفت و برگشت و یک ساعت وقتی است که برای اهدای پلاسما صرف میکند. در دنیا خیلی بیشتر از این اعداد و ارقام به اهداکنندگان میپردازند و نتیجه این میشود که در آمریکا ۱۵ هزار اهداکننده پلاسما مراجعه میکنند، اما در کشور ما ۱۰۰۰ نفر مراجعه میکنند. اگر این اقدام را هم انجام ندهیم و همین میزان اهداکننده هم برای اهدای پلاسما مراجعه نکنند، پاسخ بیماری را که بر روی تخت بیمارستان خوابیده است، چه کسی میدهد؟.
عشقی ادامه میدهد: البته بسیاری از اهداکنندگان این پول را نمیگیرند و به صورت داوطلبانه پلاسما اهدا میکنند، اما نباید به آن کسی که کارگر است، بیمار شده، شغلش را از دست داده، یک ماه در خانه است و حالا هم که بهبود پیدا کرده است، برای اهدای پلاسما مراجعه کرده، هزینهای برای جبران هزینههای رفت و آمدش بپردازیم؟. البته این اقدام یک حسن دیگری هم دارد و آن اینکه اگر پلاسما به هر دلیلی مصرف نشد و روزی خواستیم آن را برای تبدیل به دارو به کمپانیهای خارجی ارسال کنیم، از نظر اخلاقی مدیون مردم نیستیم.
عشقی در ادامه صحبتهایش تاکید میکند: افرادی که چهار سال تمام اطلاعات غلط به مردم میدادند که پلاسما مورد نیاز مصرفی است، بیایید و پلاسما اهدا کنید، چرا این صحبتها را مطرح کردند؟. شخصا در اصفهان دیدم که در روزهایی که کمبود خون داشتیم، جوانی بر روی تخت خوابیده بود و داشت پلاسما اهدا میکرد. به او گفتم چرا پلاسما اهدا میکنی؟. گفت، برای من توضیح دادند که به پلاسما بیشتر نیاز داریم، هرچه نیاز باشد همان را اهدا میکنم. مردم ما چنین بخشندگی دارند. من همانجا به پزشک درمانگاه عتاب کردم که گفت ما را مجبور کردند که به بُرش استانی تولید پلاسما برسیم و تا آخر ماه میزان مشخصی پلاسما دریافت کنیم.
- بیشتربخوانید:
- مردم کدام منطقه تهران، رکورددار اهدای خون هستند؟
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.