صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«تروریسم سعودی در یمن» چگونه سانسور می‌شود؟ / عربستان؛ خط قرمز رسانه‌های غربی!

۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۲۱
کد خبر: ۶۲۹۰۶۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
شورای امنیت سازمان ملل متحد به خوبی می‌داند اصلی‌ترین پیش شرط کنترل بحران در یمن، توقف حملات ائتلاف سعودی‌ و در مرحله بعدی، از بین بردن حصر جغرافیایی یمن است.

- مانیتورینگ حقوق بشر، این روز‌ها هشدار‌های جدی و صریح در مورد وضعیت اسفبار انسانی در یمن به افکار عمومی دنیا مخابره می‌شود. ترکیب پدیده‌های کرونا، وبا، جنگ و قحطی سبب شده است ساکنان این کشور جنگ زده در معرض نوعی نسل کشی آشکار قرار گیرند. شورای امنیت سازمان ملل متحد به خوبی می‌داند اصلی‌ترین پیش شرط کنترل بحران در یمن، توقف حملات ائتلاف سعودی‌ و در مرحله بعدی، از بین بردن حصر جغرافیایی یمن است. طی سال‌های اخیر، ورود کالا‌های بشردوستانه به یمن به دلیل تسلط سعودی‌ و امارات بر بندرگاه‌های این کشور امکانپذیر نبوده است.

سازمان ملل نامی از عربستان نمی‌آورد!

در حالی که سعودی‌ به بمباران یمن و کشتار مردان، زنان و کودکان این کشور در بحبوحه شیوع کرونا ادامه می‌دهد، سازمان ملل متحد نامی از این کشور و سران آن (به عنوان عامل این کشتار و نسل کشی) نمی‌آورد. این در حالیست که با توجه به تشدید وخامت اوضاع انسانی در یمن، سازمان ملل متحد نمی‌تواند از مسئولیت ذاتی خود در قبال این کشور شانه خالی کند. آمار و ارقامی که در این خصوص منتشر می‌شود نگران کننده است! مطابق آخرین گزارش‌ها، نرخ مرگ و میر بر اثر کرونا در کشور یمن ۲۰ درصد است. این میزان، از متوسط جهانی (حدود ۷ درصد) به مراتب بالاتر است. فراتر از آن، عدم دسترسی یمنی‌ها به آب آشامیدنی سالم منجر به ابتلای میلیون‌ها نفر به وبا شده است. متخصصین امور بهداشتی در جهان معتقدند یمن با بدترین سناریوی انسانی ممکن مواجه شده و چاره‌ای جز توقف درگیری‌ها (برای جلوگیری از یک بحران بشری غیر قابل جبران) وجود ندارد. با این حال ایالات متحده آمریکا، انگلیس و فرانسه به عنوان سه عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، اجازه طرح پرونده یمن در این مجموعه را نمی‌دهند.

مقامات سازمان ملل متحد نیز در عین هشدار نسبت به وضعیت وخیم یمنی‌ها، حتی از بردن نام عربستان سعودی به عنوان بانی و عامل کشتار یمنی‌ها اجتناب می‌کنند. وجه اشتراک بان کی مون دبیر کل سابق و آنتونیو گوترش دبیر کل فعلی سازمان ملل متحد، سکوت مطلق در برابر نسل کشی آشکار سعودی‌ و متحدان آن‌ها در یمن است. بی دلیل نیست سازمان‌های مستقل حقوق بشری، سازمان ملل را یکی از اضلاع و عوامل تشدید بحران انسانی در یمن قلمداد می‌کنند.

رسانه‌های غربی نامی از تروریسم سعودی نمی‌آورند!

ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود. شبکه یورونیوز در گزارشی از شهر اب در جنوب یمن می‌نویسد: ساکنان این شهر (شهر اب) با ویروس همه‌گیر کرونا دست‌وپنجه نرم می‌کنند. افرادی را می‌بینیم که لباس محافظ را به تن دارند و جسدی را که در کفنی پیچیده شده به سمت آمبولانس می‌برند.

شبکه یورونیوز به نقل از مروان الغفوری، پزشک یمنی در تشریح وضعیت این روز‌های کشورش و درمان مبتلایان به ویروس کرونا می‌گوید: «مردم در خیابان‌ها می‌میرند و بیمارستان‌ها درهایشان را بسته‌اند. شاهد مرگ تیم‌های پزشکی و درمانی هستیم. منابع خدمات بهداشتی کشور رو به پایان است و پیش‌بینی بدبینانه می‌گوید تا یک ماه آینده از همین حالا دیگر شاید حتی یک پزشک هم نداشته باشیم».

ایلان عبدالحقا، نماینده بهداشت در فرمانداری تعز می‌گوید: «سرکوب تعمدی پوشش رسانه‌ای از سوی مسئولان، چه در استان‌های شمالی و چه جنوبی صورت می‌گیرد. این سرکوب نتایج بسیار خطرناکی دارد. از جمله اینکه جهان به تعداد واقعی این بیماری همه‌گیر پی نخواهد برد و مردم نیز منشا آن را نمی‌فهمند. این بیماری به طور گسترده گسترش خواهد یافت و منجر به مرگ بسیاری خواهد شد. هیچ کس قادر نخواهد بود جلوی آن را بگیرد».

همان گونه که مشاهده می‌شود، در گزارش یورونیوز و دیگر رسانه‌های اروپایی نیز ذره‌ای به نام عربستان سعودی به عنوان عامل کشتار و نسل کشی و محاصره دارویی یمن اشاره‌ای نمی‌شود. به عبارت بهتر، میان نهاد‌های رسمی و رسانه‌های غربی در سانسور نام عربستان سعودی (به عنوان قاتل ملت یمن)، نوعی هم افزایی غیر اعلامی، ولی ملموس صورت گرفته است. در این میان، کمتر رسانه‌ای در غرب پیدا می‌شود تا نقش مسلم سعودی‌ها در ایجاد و استمرار بحران انسانی در یمن را متذکر شود. در این میان، اکثر رسانه‌های غربی صرفا به توصیف حداقلی بحران در یمن اکتفا می‌کنند!

تزیین چهره قاتلان ملت یمن توسط رسانه‌های غربی

کشور آلمان، از جمله بازیگرانی است که ضمن فروش تسلیحات عمده و گسترده به عربستان سعودی، این کشور را در تجاوز نظامی علیه مردم بی دفاع و بی پناه یمنی تجهیز و از نسل کشی ریاض و متحدانش در یمن حمایت می‌کند. شبکه دویچه وله که وابستگی کامل به منبع قدرت در آلمان دارد، اساسا اشاره‌ای به نقش برلین در کشتار، بیماری، آوارگی و محاصره میلیون‌ها یمنی نمی‌کند. بالعکس، این شبکه در گزارش اخیر خود سعی کرده است با بزرگنمایی کمک مالی نمایشی و مضحکانه دولت آنگلا مرکل به یمنی‌ها، دولت آلمان را ناجی مردم این کشور جنگ زده نشان دهد: آلمان می‌خواهد در مجموع ۲۰۰ میلیون یورو به یمن کمک کند. وزارت خارجه آلمان گفته است قرار است ۱۲۵ میلیون یورو در سال جاری میلادی برای کمک بشردوستانه به یمن اختصاص داده شود. علاوه بر آن وزارت همکاری‌های بین المللی آلمان ۷۰ میلیون یوروی دیگر را به برنامه‌های حمایتی به یمن کمک می‌کند. این پول‌های کمکی در تامین عاجل مواد غذایی، خدمات بهداشتی و تامین آب مصرف می‌شوند.

شبکه دویچه وله، کمترین اشاره‌ای به نقش عربستان سعودی در کشتار یمنی‌ها و فراتر از آن، نقش دولت آلمان در حمایت از تروریسم سعودی در یمن نمی‌کند. با این حال، کمک‌های مالی بی ارزش و نمایشی دولت آلمان (که خود یکی از مسببان کشتار و قحطی در یمن بوده است) از سوی این رسانه و رسانه‌های مشابه بزرگنمایی می‌شود! این همان رویکرد مسبوق به سابقه‌ای است که رسانه‌های غربی سالهاست آن را در همراهی با راس هرم قدرت در کشورهایشان دنبال می‌کنند. هم اکنون زمان پرده برداری کامل از این بازی وقیحانه فرا رسیده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *