چتر امنیت حشدالشعبی بر عراق؛ ۶ سال مبارزه بی امان با گروههای تروریستی
تاسیس حشدالشعبی عراق در سال ۲۰۱۴ برگی جدید بر دفتر مقاومت منطقهای و عراق اضافه کرد.
سقوط موصل، دومین شهر بزرگ عراق با ذخایر نفتی قابل ملاحظه، سبب شد تا چتر مقاومتی و امنیتی موسوم به «حشدالشعبی» شکل بگیرد که در شش سال گذشته مولفه موثری در مبارزه عراق با گروه تروریستی «داعش» و بازگرداندن ثبات و امنیت به عراق شود.
حشدالشعبی، سازمانی متشکل از بیش از ۴۰ گروه مقاومتی با هدف مبارزه با داعش در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۵ خرداد ۱۳۹۳) اعلام موجودیت کرد و در نوامبر ۲۰۱۶ با کسب اکثریت آرا پارلمان عراق به عنوان سازمان نظامی مستقل از ارتش تحت کنترل نهایی نخست وزیر به رسمیت شناخته شد.
نقش غیرقابل کتمان حشدالشعبی در مبارزه با داعش در شش سال گذشته سبب شد تا «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر تازه منصوب شده عراق در ۱۶ ماه مه (۲۷ اردیبهشت)، یعنی همان نخستین روزهای حضور در دفتر نخست وزیری، با پوشیدن لباس فرم این سازمان به دیدار با فرماندهان آن رفت.
این سازمان ۱۵۰ هزار نفره که عمده تسلیحات و تجهیزاتش بومی است، نقش مهمی در قطع کردن شریانهای اصلی داعش در عراق داشته و دارد؛ از مهمترین نبردهای ضد داعشی که حشدالشعبی نقش مهمی در آنها داشته، جنگ دوم «تکریت»، بازپس گیری موصل و «کرکوک» است.
شناسایی و نابودی عناصر باقی مانده داعش در استانهای «صلاح الدین»، «الانبار» و «دیاله» در هفتهها و ماههای اخیر، مراحل پایانی مبارزه موفقیت آمیز حشدالشعبی با تروریسم است.
حشدالشعبی را به حق باید عامل تاثیرگذاری در حفظ هویت ملی عراق دانست؛ این سازمان به عنوان نیروی امنیت جمعی که نمایندگانی از ادیان، فِرَق و اقوام مختلف عراقی را دارد، نشان داده که تعلق خاطر فراوانی به خاکش دارد؛ در واقع باید توجه داشت که اساس شکل گیری این سازمان ترکیبی از مولفههای وطن پرستی و درک نیاز استراتژیک فوری امنیتی بوده است.
پایگاه «العهد» در گزارشی که به مناسبت ششمین سالروز تاسیس این سازمان منتشر کرده، در توضیح وجه تمایز حشدالشعبی از دیگر سازمانها و گروهها بر پایبندی به اندیشههای قهرمانانه اهل بیت تاکید دارد.
«حمید الهلالی»، حقوقدان عراقی بر این باور است که تجربه حشدالشعبی تجربهای پیشگام در دفاع از کشور و دستاوردهای آن در بر ابر هرگونه تجاوز است.
وی میگوید «حشدالشعبی محصول آگاهی و بلوغ متعالی عراقی هاست ... لحظهای نمیتوان به اهداف این سازمان وطن پرست تردید کرد.»
«رائد جبار کاظم»، تحلیلگر امور عراق در مورد حشدالشعبی میگوید «در برخی از حوادث و دوره ها، من تقریبا امنیت در عراق و موفقیت آن در مبارزه با تروریسم را رویایی از دست رفته میدیدم اما حضور حشدالشعبی با توکلی که به خداوند و عشقی که به عراق و مردم و مقدساتش دارند، از کشور در برابر دشمنان دین، وطن و انسانیت محافظت کرد.»
«علی الطالقانی»، نویسنده و روزنامه نگار با اشاره به فتوای به موقع و سرنوشت ساز مرجعیت عراق در تاسیس حشدالشعبی، گفت «این فتوای ملی کشور را از فروپاشی، سقوط و ویرانی نجات داد و به دستاوردی باور نکردنی دست یافت.»
«شیخ سعدی الساعدی» از فرماندهان حشدالشعبی تاکید دارد که تنها کسانی که میتوانند در برابر فتنه گری و خشونت طلبی دشمنان علیه عراق بایستند، خود عراقیها هستند.
«فراس المسلماوی»، دیگر فرمانده حشدالشعبی، ضمن مدیون دانستن شکل گیری این سازمان به فتوای مرجعیت، تاکید دارد «دشمنان بر سقوط عراق قمار کرده بودند اما در نهایت فتوای مرجعیت عراق فرقه گرایی مطلوب دشمن را از بین برد و به مردم عراق هویت جمعی و ارزش حفظ کشور از تهدیدهای پیش روی را یادآوری کرد.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *