دریافت مالیات از خانههای خالی در پله آخر
دریافت مالیات از خانههای خالی که چندین سال است از سوی مسئولان مطرح میشود در مراحل نهایی قرار گرفته است.
یکی از راهکارهای پیشنهادی از سوی مسئولان برای کنترل بازار مسکن دریافت مالیات از خانههای خالی است که با وجود اهمیت بسیار با اما و اگرهایی همراه بوده است.
در راستای عملیاتی شدن این قانون در تاریخ ۲۹ بهمن ۹۸ با هدف شناسایی خانههای خالی سامانه ملی املاک و اسکان با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد که برخی از کارشناسان این امر را گامی رو به جلو برای اجرای طرح مالیات بر خانه های خالی دانستند.
این طور که وزیر راه و شهرسازی گفته است سامانه جامع املاک و اسکان آماده و در اختیار سازمان مالیاتی قرار گرفته که از واحدهای مسکونی خالی مالیات دریافت کنند.
به گفته اسلامی اخذ مالیات از خانههای خالی از زمان تصویب قانون بوده و برای صاحبان این خانهها برگه مالیات فرستاده میشود.
با وجود ۲ میلیون واحد خالی در کشور، بستن مالیات بر خانه ها میتواند به فروش یا اجاره خانههای خالی بلااستفاده کمک کند و این روش راهی برای کاهش قیمت مسکن در بازار است.
اسلامی در تازهترین صحبتهای خود زمان اجرای مالیات بر خانههای خالی را تابستان امسال دانست و اعلام کرد: از زمانی که قانون مالیاتهای مستقیم تصویب شده، مالیات بر خانههای خالی قابل وصول است و در همین تابستان، سازمان امور مالیاتی باید صدور برگههای مالیاتی را آغاز کند.
اواخر اردیبهشت ماه امسال وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که سامانه جامع املاک و اسکان رونمایی شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و این سازمان باید اطلاعات مربوطه را در این سامانه ثبت کند.
باتوجه به اینکه در قانون ایجاد سامانه جامع املاک و اسکان به سازمان امور مالیاتی واگذار نشده بود وزارت راه و شهرسازی بر مبنای قانون، اقدام به راه اندازی این سامانه کرد و چندی پیش کمیسیون اقتصادی دولت مصوبه بهره برداری از این سامانه و اخذ مالیات از خانههای خالی را توسط سازمان امور مالیاتی تصویب کرد.
این طور که اسلامی گفته با تصویب این مصوبه در دولت، موانع سر راه سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از خانههای برداشته شده است.
براساس مصوبه دولت واحدهای مسکونی مازاد بر نیاز هر نفر مشمول مالیات میشود و سازمان امور مالیاتی از طریق این سامانه میتواند آنها را شناسایی و مبادرت به اخذ مالیات کند.
افشین پروین پور عضو سابق شورای عالی مسکن در گفتوگو با میزان اظهار کرد: بهتر است مسئولان وزارت راه و شهرسازی در زمینه کنترل بازار مسکن سیاستهای حمایتی از جمله مالیات بر خانههای خالی، بحث مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر املاک لوکس و دریافت مالیاتهای متنوعی که در بیشتر کشورهای جهان در حال اجراست را در دستور کار قرار دهد.
به گفته وی بازار مسکن ایران به دلیل اعمال نشدن سیاستهای مالیاتی یکی از رهاترین بازارهای مسکن در جهان به شمار میرود.
عضو سابق شورای عالی مسکن معتقد است باید هرچه سریعتر ضعفهای مالیاتی بازار مسکن از سوی مسئولان دنبال شود تا مشکلات بازار مسکن مرتفع شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *