صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سی ان ان بررسی کرد؛ زیان‎های الحاق کرانه باختری برای رژیم صهیونیستی

۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹:۲۷
کد خبر: ۶۲۸۶۴۸
طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی به اذعان کارشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی بیش از منفعت برای صهیونیست‎ها هزینه در پی خواهد داشت.
موضوع الحاق «کرانه باختری» به اراضی اشغالی که با تعیین الحاق سه شهرک صهیونیست نشین وارد مرحله اجرایی شد، در کانون بحث‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار گرفته است.

طرح الحاق کرانه باختری رود اردن به اراضی اشغالی براساس توافق میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز»، وزیر جنگ این رژیم با هدف انضمام ۳۰ درصد کرانه باختری، تاکنون جنگ قضایی «تل آویو» با دادگاه بین المللی کیفری و جنگ دیپلماتیک منطقه‌ای را سبب شده است.

«سی ان ان» در گزارشی با تاکید بر برتری هزینه‌های الحاق بر منافعش برای رژیم صهیونیستی نوشت که پیامد‌های منفی کوتاه مدت و بلندمدت برای «تل آویو» شامل تشدید مخالفت‌های جامعه بین المللی، ارائه تصویر جنایت اشغال غیرقانونی توسط رژیم صهیونیستی، وخامت اوضاع امنیتی رژیم صهیونیستی در منطقه، تشدید تنش‌ها با فلسطینیان، نابودی معاهده صلح با اردن، پایان دادن به روند عادی سازی روابط «تل آویو» با کشور‌های عربی به ویژه عربستان و امارات و از دست رفتن موقعیت «تل آویو» در سیاست‌های آمریکاست و نشان می‌دهد این رژیم مزیتی از این الحاق عایدش نمی‌شود.

ضمن اینکه رژیم صهیونیستی علاوه بر در دست نداشتن ابزار‌های لازم برای الحاق، با ابزار قابل توجه فلسطین و کشور‌های عربی برای متوقف کردن طرح الحاق مواجه است.

«سی ان ان» در ادامه تاکید می‌کند که این اقدام پیامد‌هایی برای آمریکا در دو عرصه سیاست داخلی دفاع از «تل آویو» و عرصه خارجی سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در پی خواهد داشت؛ ضمن اینکه توانایی اقدام مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی را برای مقابله با دشمنان مشترک تحلیل می‌برد و مقاومت مردمی فلسطین را افزایش می‌دهد.

در مورد افزایش مقاومت عربی در فلسطین در پی اعلام خبر اجرای طرح الحاق باید به بیانیه کمیته عالی راهپیمایی بازگشت مبنی بر برگزاری جلساتی برای بررسی موضوع از سرگیری اعتراض‌ها در آینده نزدیک اشاره کرد.

راهپیمایی بازگشت که از ۳۰ مارس ۲۰۱۸ (۱۰ فروردین ۱۳۹۷) با هدف تاکید بر حق بازگشت فلسطینیان به اراضی اشغالی، اعتراض به محاصره نوار غزه و محکومیت انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی آغاز شد.
 
برگزاری هفتگی این اعتراض‌ها تا دسامبر ۲۰۱۹ ادامه داشت و شهادت ۳۰۰ فلسطینی را بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست سبب شد.

البته اعتراض‌ها به موضوع الحاق محدود به مقام‌های منطقه‌ای نشده و شامل مقام‌ها و شخصیت‌های مختلفی در نقاط مختلف دنیا می‌شود.
 
اسقف اعظم «کانتربوری» و اسقف اعظم «وست مینستر» با ارسال نامه‌هایی به «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس و سفیر رژیم صهیونیستی در لندن مخالفت خود را با هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری در اوایل ماه آینده میلادی اعلام کردند.

۵۵ عضو کنگره آمریکا نیز با ارسال نامه‌ای به «دیوید فریدمن»، سفیر آمریکا در اراضی اشغالی ضمن ابراز مخالفت خود با طرح الحاق و افزایش خشونت‌ها علیه مردم فلسطین، تاکید کردند این اقدام چرخه خشونت علیه مردم فلسطین را زنده نگه می‌دارد.
آنها در این نامه نوشتند «در دو هفته آخر ماه مارس سال جاری اقدام‌های خشونت بار شهرک نشینان علیه فلسطینیان ۷۸ درصد در میانه شیوع بیماری کرونا افزایش یافته است که شامل حمله فیزیکی، از بین بردن درختان زیتون و پرتاب سنگ به خودرو‌های فلسطینیان می‌شود.»

در این میان تلاش کشور‌های عربی مانند عربستان و امارات برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بر مشکلات فلسطینیان افزوده است.

«حازم قاسم»، سخنگوی «حماس» با اشاره به مواضع اخیر دولت امارات در مورد رژیم صهیونیستی می‎گوید «امارات در حقیقت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را گدایی می‌کند.»

«جبهه مردمی فلسطین» نیز امارات را همکاری با رژیم صهیونیستی علیه منافع و امنیت مردم عرب متهم کرد.

در بیانیه این جنبش آمده است «امارات درصدد اعمال فشار به فلسطینی هاست در برابر طرح‌های معامله قرن و طرح الحاق تسلیم شود.»


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *