کشورهای خارجی در تلاش برای تخریب روابط ایران و افغانستان هستند
- وقوع ۲ حادثه برای اتباع افغانستان موجب ظهور و بروز برخی سوء تفاهمها میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران شده بود. در این میان اما دستهایی نیز در پشت پرده به حرکت درآمدهاند تا به روابط ریشهای، تاریخی و مستحکم میان تهران و کابل را خدشه وارد سازند. رسانهها و شبکههای اجتماعی معاند نیز در این زمینه آتشبیار معرکه شدهاند.
در حادثه اول که بیش از ۴۰ روز پیش اتفاق افتاد، طرف افغانستانی اعلام کرد شماری از اتباع این کشور که قصد ورود غیرقانونی به ایران را داشتند در رودخانه هریرود غرق شدند. پس از طرح این موضوع توسط طرف افغانستانی بود که جمهوری اسلامی ایران صراحتاً و به طور کاملاً شفاف اعلام کرد که از هیچ تلاشی برای روشن شدن ابعاد مختلف حادثه رخ داده، دریغ نمیکند. تهران تأکید کرد که به دور از هیاهوی رسانهای واقعیت ماجرا را دنبال خواهد کرد.
حادثه دوم اما روز ۱۴ خرداد در یزد اتفاق افتاد و یک خودروی حامل اتباع افغانستانی که به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و توسط قاچاقچیان انسان در حال انتقال به شهرهای دیگر بودند، پس از مشکوک شدن پلیس و بیتوجهی راننده به فرمان ایست از ناحیه چرخ عقب مورد اصابت گلوله مأموران قرار گرفت و به دلیل سرعت بسیار بالا نهایتاً پس از طی ۸ کیلومتر بدلیل اصطکاک رینگ خودرو با آسفالت دچار آتشسوزی شد و چند سرنشین آن کشته و مجروح شدند.
در این حادثه جمهوری اسلامی ایران مقصر نبود چراکه خودروی حامل مهاجران غیرقانونی افغانستان، با وجود پنچری لاستیک، بیش از هشت کیلومتر ادامه مسیر داده و به علت داغ شدن رینگها بر اثر اصطکاک، استفاده از سیستم احتراق و دودزا و آتش گرفتن جلو خودرو و ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه، خودرو از جاده منحرف و به گاردریل وسط جاده برخورد کرد که در نهایت دچار آتش سوزی شد.
پس از این دو حادثه بود که بسیاری از رسانههای بیگانگان از جمله شبکههای آمریکایی و سعودی به برجسته سازی این مسأله پرداختند و صراحتاً انگشت اتهام را بدون هیچ مدرک و سندی به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفتند. این رسانهها که همواره بر طبل فتنه و فتنهگری کوبیدهاند، مدعی شدند که جمهوری اسلامی ایران به صورت عامدانه به قتل مهاجران افغانستانی مبادرت ورزیده است! این ادعای مضحک که بازتاب گستردهای نیز در شبکههای اجتماعیِ هدایت شده توسط بیگانگان داشت، بدون ارائه هیچگونه سندِ متقنی مطرح شد.
پس از راه افتادن موج سنگینی علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی رسانههای بیگانه و شبکههای اجتماعی تحت هدایت آنها بود که مقامات دولت افغانستان مواضع غیر دوستانهای را علیه تهران اتخاذ کردند که به نظر میرسد در این مواضع، تحت تأثیر موجسواریهایِ بدخواهانِ روابط تهران و کابل، قرار گرفتهاند. علیرغم این موضع دولت کابل، جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع خود مبنی بر ابراز همدردی با دولت و ملت افغانستان و تلاش بی وقفه برای روشن شدن تمامی ابعاد حادثه رخ داده، تأکید کرد.
«حسن جعفری» دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان گفت که انگلیسیها، آمریکاییها و سعودی همواره قصد داشتهاند تا روابط ایران و افغانستان را تنش آلود کنند
انگلیسیها، آمریکاییها و عربستان سعودی همواره قصد داشتهاند تا روابط ایران و افغانستان را تنش آلود کنند؛ اما مردم آگاه ما هرگز نخواهند گذاشت دشمنان مشترک دو ملت چنین فرصت شومی را پیدا کنند.
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان در این خصوص گفت: حوادثی که برای اتباع افغانستانی روی داده است؛ خیلی تأسف بار است؛ اما این مسئولین دو کشور هستند که وظیفه دارند با تحقیق به این حوادث رسیدگی کنند؛ نیاز نیست خارجیها در این بین فضا را تنش آلود کنند تا احساسات مردم را تحریک و باعث ایجاد اختلاف شوند.
وی در این ارتباط اضافه کرد: مسائل به وجود آمده تعمدی نبوده و قطعاً مسئولین ایرانی در اجرای قانون تفاوتی بین ایرانی و افغانستانی قائل نبوده و نیستند. سازمانهای اطلاعاتی تلاش میکنند تا به مسائلی که در منطقه مهریز یزد ایجاد شده دامن بزنند؛ اما من مطمئنم برادران ایرانی ما کارهایی که درخور شأن آنها نباشد، انجام نمیدهند و نخواهند داد؛ منتهی قوانین و مقررات برای همه از سوی مسئولین ایرانی یکسان اجرا میشود چه ایرانی باشد چه افغان.
حسن جعفری در این خصوص افزود: سازمانهای اطلاعاتی غرب نقش پررنگی در دامن زدن به این اختلافها دارند؛ اما مردم بیدار و همیشه در صحنه افغانستان هوشیار هستند و هرگز نخواند گذاشت دشمنان قسم خورده شان به چنین فرصت شومی دست یابند.
این مقام افغانستانی نقش رسانه بیبیسی که به قول وی اهداف کثیف انگلیس را دنبال کرده و در دامن زدن به اختلافها و تنش آلود کردن فضا نقش بسزایی دارد را مورد تأکید قرار داده و افزود: انگلیسیها برنامههای وسیعی را برای ایجاد اختلاف دارند
انگلیسیها برنامههای وسیعی را برای اختلافافکنی دارند؛ چنانچه در رسانههای این کشور از جمله بی بی سی این موضوعات به وفور مشاهده میشود. خبرنگاران بی بی سی که در افغانستان فعالیت میکنند، به عنوان یک ابزار از سوی دولت انگلیس استفاده میشوند. شما میبینید که بی بی سی مدام برای ایجاد اختلاف، برنامه ریزی میکند؛ چون وظیفه این رسانه همین است.
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان سپس گفت: انگلیس، آمریکا و عربستان به اختلافها دامن میزنند. این مشکلات با احساسات حل نمیشود، باید فرصت داد تا در این رابطه تحقیقات لازم صورت گیرد تا منطقی با این مسائل برخورد شود.
جعفری در پایان از مقامات افغانستانی خواست تا زمینه کار را در کشور فراهم سازند تا از ورود غیر قانونی اتباع این کشور به کشورهای همسایه جلوگیری شود.
/انتهای پیام/
مهر