چرا مردان کمتر از زنان عمر میکنند؟
وی در پاسخ به این سوال که چرا بر اساس مصاحبههای انجام شده توسط برخی متخصصین عمر مردان کوتاهتر از زنان است بیان میشود، افزود: علاوه بر مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹، به طور کلی مردان در همه گروههای سنی، مرگ و میر بالاتر و طول عمر کوتاهتری نسبت به زنان به دلایل مشابه دارند. مشکلات، مواجهات و عوامل خطر اختصاصی متعددی نیز، سلامت آنان را تهدید میکند. رفتارهای پرخطر بیشتر، مواجهات خطرناک مانند مواجهات خطرناک شغلی، خشونت بالاتر در مردان، سوانح و حوادث ترافیکی و شغلی کشنده و شیوع و بروز بیشتر بیماریهای مزمن کشنده مانند سکته قلبی و مغزی در مردان از مهمترین دلایل مرگ و میر بالاتر و عمر کوتاهتر مردان است که آن را به یک بحران مهم سلامتی در همه دنیا تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه از طرف دیگر مردان از خدمات بهداشتی درمانی کمتری بهرهمند میشوند، ادامه داد: در چنین شرایطی آگاهی، حمایت و عمل به عنوان اصلیترین راهکارهای رفع بحران یاد شده، میتواند جامعه مردان را نیز از حداقل مواهب سلامت بهرهمند سازد.
وی درباره تاثیر شغل مردان در بروز بیماری در آنها، اظهار کرد: بیماریهای شغلی مانند بیماریهای ریوی، سرطانهای شغلی، گرفتاریهای اسکلتی_عضلانی، عوامل تاثیرگذار ناشی از شغل بر سلامت باروری مردان و حوادث شغلی از مهمترین مواردی هستند که سبب مرگ و میر یا ناتوانی و بیماری مزمن در مردان میشوند. فراهم شدن محیط کار سالم که در آن کارکنان و مدیران با هم برای حمایت و ارتقای سلامت کار میکنند و شرایط لازم برای تغذیه صحیح، تحرک بدنی کافی، حفظ وزن سالم، حذف مصرف دخانیات و سایر مواد اعتیاد آور فراهم شده و شرایطی ایجاد شود که ایمنی و سلامتی برای کارکنان تامین شود، بسیار مهم است. همچنین در صورتی که رفاه و سلامت روانی کارکنان مد نظر قرار گیرد و امکان استفاده از خدمات بهداشتی و غربالگری فراهم باشد، میتواند در ارتقای سلامت شغلی کارکنان و بویژه مردان موثر باشد.
- بیشتر بخوانید:
وی شایعترین سرطان میان مردان را سرطان معده و سرطان ریه معرفی کرد و افزود: همچنین این سرطانها کشندهترین سرطانها در مردان ایران هستند. سرطان روده نیز سرطان شایعی است که در صورت تشخیص زودهنگام قابلیت درمان کامل دارد. اما سرطانهای اختصاصی مردان از جمله سرطان پروستات، بیضه و مثانه در مردان از اهمیت زیادی برخوردارند.
علامه ادامه داد: از ۵۹ هزار مورد جدید سرطان در سال ۲۰۱۸ در مردان ایران، ۶هزار و ۴ مورد آن سرطان پروستات بوده است که ۱۰ تا ۱۱ درصد سرطانهای مردان را شامل میشود. به طور کلی سرطان پروستات سیر کندی دارد و در صورتی که به موقع تشخیص داده شود، موفقیت بالایی در درمان خواهد داشت.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.