صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار بیش از یک هزار محقق و دانشمند جهان در مورد خطرات 'ربات های قاتل '

۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵:۴۷
کد خبر: ۶۲۸۰۱
خبرگزاری میزان :‌ بیش از یک هزار تن از متخصصان، محققان و دانشمندان جهان ازجمله 'استفان هاوکینگ' کیهان شناس و فیزیکدان انگلیسی در نامه ای نسبت به خطرات ناشی از سلاح های خودکار هوشمند که به آنها 'ربات های قاتل ' گفته می شود، هشدار دادند.


به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایرنا، این متخصصان و دانشمندان در نامه سرگشاده ای که روز سه شنبه در تارنمای موسسه 'زندگی آینده ' ( اف ال آی ) منتشر و قرار است در اجلاس بین المللی 'هوش مصنوعی' ( ای آی ) در آرژانتین نیز ارائه شود، خواستار ممنوعیت جهانی ربات های قاتل شده اند.

در این نامه اعتراضی در ارتباط با 'ربات های قاتل '، گفته شده است که مسابقه تسلیحاتی در مورد 'سلاح های نظامی که برخوردار از هوش مصنوعی هستند'(ای آی ) یک فکر 'بد ' بشمار می آید.

علاوه بر 'استفان هاوکینگ 'کیهان شناس و فیزیکدان انگلیسی، نام 'ایلان ماسک ' کارآفرین و مدیر اجرایی 'تسلا' ،' استیو وازنیاک'، مخترع و از بنیان گذاران شرکت اپل، 'نوام چامسکی ' استاد دانشگاه 'ام آی تی '، «دمیس هاسابیس» مدیر بخش هوش مصنوعی شرکت گوگل و 'دنیل دِنِت' فیلسوف آمریکایی در این نامه بچشم می خورد.

این محققان در این نامه، یادآوری کردند: ربات های قاتل در حال حاضر موضوع بحث های زیادی است و ضمن اینکه اخیر در کمیته های سازمان ملل مورد بحث و در جریان این گفت وگوها احتمال ممنوعیت برخی از سلاح های خودکار موردتوجه قرار گرفت.

در این نامه درخواست شده است که ممنوعیت خاص بر روی استفاده از فناوری های هوشمند که می تواند در ساخت و مدیریت سلاح ها بکار گرفته شود و به طور بالقوه قادرند ' فراتر از کنترل معنادار انسانی ' عمل کنند، صورت گیرد.

این نامه می افزاید: در حال حاضر همان طور که بیشتر شیمیدان ها و بیولوژیست ها علاقه ای به ساخت سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی ندارد، تمامی محققان فعال در حوزه هوش مصنوعی نیز علاقه مند به ساخت سلاح های دارای هوش مصنوعی نبوده و خواهان این نیستند که دیگران نیز این فناوری را که می تواند در موارد بسیار زیادی استفاده شود، لکه دار کنند.

این برای دومین بار در سال جاری است که موسسه 'زندگی آینده ' که در سال 2014 میلادی بنیان گذاری شده و استفان هاوکینگ ازجمله اعضای آن بشمار می آید، در مورد خطرات سلاح های دارای هوش مصنوعی هشدارمی دهد.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز ، وزارت دفاع آمریکا ( پنتاگون ) از مهم ترین حامیان تحقیقات مربوط به روباتیک در جهان به شمار می آید و بودجه سنگینی نیز بدین منظور اختصاص داده است.

بر اساس گزارش های منتشرشده در حال حاضر اشکالی از روبات های دارای هوش مصنوعی در سلاح های مختلف ازجمله هواپیماهای جنگی استفاده می شود و بر اساس ارزیابی سازمان ملل، روبات های قاتل به زودی به معضل جدید دنیای امروز تبدیل خواهند شد.

بر اساس گزارش دفتر پاسخگویی دولت آمریکا، تاکنون 76 کشور جهان توانسته اند انواعی از ماشین های خودکار مانند هواپیماهای بدون سرنشین تولید کنند و 16 کشور ماشین های خودکاری را تولید کرده اند که در جنگ و برای گرفتن جان انسان کاربرد دارد.

گفته می شود کشورهای چین، روسیه، انگلستان و آمریکا به همراه 50 کشور دیگر به دنبال تقویت زرادخانه روباتیک خود ازجمله روبات های قاتل هستند. و دراین بین کشور چین با رونمایی از 27مدل مختلف روبات های مسلح تا سال 2012 میلادی، مقام اول را به خود اختصاص داده است.

چندین کشور نیز نمونه های اولیه روبات های قاتل را عملا به کار گرفته اند.

بر اساس گزارش های منتشرشده آمریکا روباتی موسوم به X47B را طراحی و تولید کرده است که قادر است در یک مسیر از پیش تعیین شده به پرواز درآید و منطقه وسیعی را تحت نظارت و پوشش امنیتی قرار دهد.

در حال حاضر این روبات توسط انسان و از راه دور کنترل می شوند، اما انتظار می رود تا سال 2019 میلادی نمونه کاملا خودکار آن در ارتش آمریکا مورداستفاده قرار گیرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *