صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عکس و فیلم|سرکوب رسانه‌ها و خبرنگاران در ناآرامی‌های آمریکا

۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۲۷۹۳۷
گروه های رسانه‌ ای و خبرنگاران در جریان اعتراض‌ها و درگیری‌ها در آمریکا پس از قتل جورج فلوید با سرکوب شدید پلیس این کشور مواجه شدند.
قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست به دست پلیس آمریکا، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های دنیا داشت؛ صد‌ها خبرنگار از در جریان این ناآرامی‌ها و درگیری‌ها حاضر شدند تا خشم معترضان به نژادپرستی نهادینه را به تصویر بکشند.

تصاویر و فیلم‌های منتشر شده بسیاری رفتار خشونت آمیز نیرو‌های پلیس آمریکا با خبرنگاران، عکاسان و گروه های رسانه‌های خبری را نشان می‎دهند.
 

تصویری به ثبت رسیده که در آن مشاهده می‌شود یک افسر پلیس در شهر نیویورک در جریان اعتراض‌های هفته گذشته در حال فریاد زدن و درگیری با خبرنگار خبرگزاری «آسوشیتدپرس» است؛ این فیلم در شبکه های اجتماعی بسیار دست به دست شد. 
حتی خبرنگار شبکه «سی ان ان» در حالی که تظاهرات مسالمت آمیز مردم در شهر مینیاپولیس را به صورت پخش زنده گزارش می‌داد توسط پلیس ضد شورش آمریکا دستگیر شد. 
 
پلیس، فیلمبردار را با سپر محافظتی خود هل داد و او را بازداشت کرد.
 
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2622530_857.mp4"]

در جریان اعتراض‌ها و ناآرامی‌هایی که طی ۲ هفته اخیر در سراسر آمریکا رخ داد، خبرنگارانی که در خیابان‌ها صحنه‌های اعتراض را پوشش می‌دادند از سوی افسران پلیس هدف قرار می‌گرفتند.

پایگاه ردیابی آزادی مطبوعات آمریکا گزارش داده که از آغاز ناآرامی‌ها در صد‌ها شهر آمریکا بیش از ۳۰۰ حادثه برای اعضای رسانه ها رخ داده که ۴۹ مورد دستگیر، ۱۹۲ مورد ضرب و شتم (۱۶۰ مورد از سوی پلیس)، ۴۲ مورد آسیب به تجهیزات خبرنگاران، ۴۳ مورد حمله فیزیکی پلیس، ۴۳ مورد استفاده از گاز اشک آور، ۲۴ مورد استفاده از اسپری فلفل و ۷۷ مورد شلیک گلوله پلاستیکی ثبت شده است.
 

به نوشته گاردین، گروه‌های مختلف بر این باورند که سرکوب تیم رسانه‌ای از سوی پلیس ضد شورش در جریان ناآرامی‌های اخیر آمریکا امری مجزا از رفتار تحقیر آمیز ترامپ نسبت به رسانه‌ها نیست چرا که دونالد ترامپ، مطبوعات و رسانه‌ها را دشمن مردم توصیف کرده است.

«سوزان نوسل»، مدیر اجرایی PEN America می‌گوید «شما می‌توانید پیوند میان حوادث را مشاهده کنید وقتی که شخصی با چنین قدرتی بی وقفه به روزنامه نگاران و رسانه‌ها حمله می‌کند و گزارش های آنها را بی اعتبار می‌کند و بعد افسران پلیس در خیابان‌های آمریکا را می‌بینید که مایلند زمانی که به تیم رسانه‌ای حمله کرده و آنان را دستگیر می‌کنند، فیلم برداری شود.»

var player = videojs('player_732108_2621986',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2621986',{},function (data) {}); }));

وی در ادامه می‌گوید «این گونه به نظر می‎رسد که در آمریکا دکمه احترام به نقش مطبوعات خاموش شده است.»
 

همچنین حمله معترضان به خبرنگاران، یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجهی است که در اعتراض‌های اخیر این کشور مشاهده شده است.

اعضای تیم رسانه‌ای «فاکس نیوز»، مقابل کاخ سفید توسط گرو‌هی از معترضان محاصره شده و معترضان با پرتاب اشیا، آنها را فراری دادند.
 
var player = videojs('player_460507_2621987',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2621987',{},function (data) {}); }));

حتی گزارش‌ها حاکی از آن است که در آتلانتا، افرادی به دفتر «سی ان ان» حمله کردند.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *