صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورزش ایران در انتظار سنگین ترین غرامت تاریخ

۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱:۰۲
کد خبر: ۶۲۷۸۰۶
قرارداد ویلموتس برای تاریخ فوتبال ایران بسیار سنگین و پر هزینه بود و زمانی که رای احتمالی فیفا به نفع ویلموتس مشخص شود، ایران سنگین‌ترین غرامت تاریخ ورزش کشور را متحمل می شود.

- روزنامه خراسان نوشت: «باشکوه‌تر طلوع می‌کنیم» این جمله از زبان ناظمی سخنگوی وزارت ورزش با اشاره ضمنی به نام مربیان بزرگی همچون زیدان، مورینیو و کلینزمن قرار بود خبر از روز‌های خوشی برای فوتبال ایران بدهد.

اما امروز که نزدیک به یک سال و نیم از آن روز‌ها می‌گذرد، جانشین کارلوس کی‌روش هم آمده و رفته، مربی دیگری جایگزین او شده و فوتبال ایران روز‌های بدی را پشت سر می‌گذارد به طوری که شانس حضور فوتبال ایران در جام جهانی پیش رو هم کمرنگ شده است. این‌ها البته وقتی تلخ‌تر می‌شود که اخباری از رای احتمالی فیفا به نفع ویلموتس هم به گوش می‌رسد که اگر درست باشد بایدآماده پرداخت سنگین‌ترین غرامت تاریخ ورزش کشور شویم! در مطلب امروز به سیر اتفاقاتی که در قرارداد بستن با مارک ویلموتس اتفاق افتاده می‌پردازیم و اعداد و ارقام این قرارداد پرحاشیه را مرور می‌کنیم.

ماجرای انجمن فرهنگی ایران در هلند

یکی از جنجال‌هایی که در ماجرای قرارداد ویلموتس مطرح شده ادعای دخالت وزیر ورزش در این موضوع بوده است. مهدی تاج در اخبار ۲۰:۳۰ روز ۱۶ خرداد می‌گوید، وزیر ورزش در نامه دریافتی از مرکز فرهنگی ایران و هلند، مارک ویلموتس را به فدراسیون فوتبال معرفی کرده است. هر چند وزیر ادعای دخالت در انتخاب سرمربی را تکذیب کرد، اما ببینیم این مرکز فرهنگی ایران و هلند از کجا پیدایش شده.

با جست وجو کردن نام مرکز فرهنگی ایران و هلند در اینترنت اطلاعات فوتبالی درباره آن پیدا نمی‌کنید، اما خبر‌های مختلفی درباره برگزاری برنامه‌های فرهنگی در هلند خواهید دید. به گزارش ایرنا این موسسه شهریور ۱۳۹۵ در لاهه با حضور مسعود سلطانی‌فر (وزیر ورزش) که آن‌موقع رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود به همراه علیرضا جهانگیری سفیر وقت ایران در هلند شروع به کار کرده که عمده کار‌های آن تاکنون اجرای موسیقی زنده سنتی، نگارگری، معرق کاری، سفالگری، خاتم کاری، قلمزنی و... بوده است. پیگیری‌ها نشان می‌دهد این موسسه از حدود دو سال پیش فعالیت رسمی نداشته و تقریبا تعطیل بوده و معلوم نیست چرا باید در موضوع انتخاب سرمربی تیم ملی دخیل بوده باشد.

چاله‌های حقوقی یک قرارداد عجیب

در ماجرای قرارداد با مربیان خارجی همچنان شفافیت دقیقی وجود ندارد که دقیقا چه سازوکاری وجود دارد تا دست دلال‌ها و افراد غیرمرتبط کوتاه شود. آن‌طور که برخی منابع مدعی شده اند قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال ایران توسط یک شرکت نقل و انتقالاتی متعلق به فردی به نام «فالی رمضانی» که با مربیان مطرحی همچون مائوریتسیو ساری، آنتونیو کونته، مائوریتسیو پوچتینو و بازیکنان بزرگی در دنیای فوتبال همکاری می‌کند، منعقد شده است.

دراین میان کاترین همسر ویلموتس که یکی از وکلای شناخته شده بلژیک است تمامی امور مربوط به قرارداد‌های سرمربی سابق ایران را برعهده داشته و دارد. همسر ویلموتس روی دو موضوع تأکید داشته؛ زندگی نکردن در تهران و چگونگی دریافت مطالبات. کاترین اعتقاد داشت به دلیل تحریم‌های آمریکامهم‌ترین شرط برای امضای قرارداد، شفافیت در موضوع پرداخت دستمزد بوده است. همچنین در قرارداد بندی وجود داشته که اگر او و دستیارانش دو ماه حقوق دریافت نکنند، می‌توانند قرارداد را فسخ و از طرف مقابل ضرر و زیان دریافت کنند. این در حالی است که تا قبل از فسخ قرارداد توسط ویلموتس او ۵ ماه حقوق نگرفته بود!

پرداختی‌های ما به ویلموتس

متاسفانه در فوتبال ایران و برخلاف دیگر کشور‌های دنیا مبلغ قرارداد مربیان خارجی موضوعی کاملاً محرمانه است و معمولاً تا زمان حضور آن مربی در ایران محرمانه باقی می‌ماند. اما به نقل از رسانه‌های بلژیکی و آلمانی و همچنین دوستان نزدیک ویلموتس قرارداد این مربی سالیانه مبلغ سه میلیون دلار بوده است در حالی که تاج مدعی شد مبلغ قرارداد ویلموتس سالانه ۲.۲ میلیون یوور بوده است.

به گفته تاج پیش از بازی با عراق ویلموتس در نامه‌ای مبلغ یک میلیون و ۲۵۰ هزار یورو بابت پنج ماه حضور خود نامه زده و مطالبه کرده است و باشگاه خبرنگاران به نقل از تاج می‌نویسد که ۲ میلیون یورو پیش از بازی با عراق از شستا گرفته شده و از طریق امارات به بانک زراعت ترکیه منتقل و به ویلموتس پرداخت شده است.

در این میان قرارداد ویلموتس آپشن‌های عجیب و غریب دیگری هم دارد که می‌توان به ۲۲۰ میلیون تومان پاداش برای بردن هنگ‌کنگ و کامبوج، هزینه تامین خانه لاکچری و بلیت بیزینس کلاس و گران‌ترین بیمه عمر نام برد. همچنین ۱۰ درصد از دریافتی‌های فدراسیون از فیفا را هم باید به آپشن‌های قرارداد این مربی اضافه کرد.

اما حالا دعوای فدراسیون با ویلموتس بر سر غرامتی است که ویلموتس می‌خواهد از ایران بگیرد و این غرامت شامل حقوق و دستمزد این مربی تا پایان قرارداد است آن هم به این دلیل که فدراسیون به بند‌های پرداختی اش در قرارداد پایبند نبوده است.

نتیجه شکایت ویلموتس چه می‌شود

اگر جواب نتیجه شکایت ویلموتس را از هر ایرانی بپرسی با توجه به سابقه پرونده‌های ایران در فیفا به شما می‌گوید که طرف ایرانی به احتمال زیاد بازنده است. همین دو روز پیش هم پژمان فر نماینده مجلس اعلام کرد که «ایران شانسی برای شکست ویلموتس در فیفا ندارد و فدراسیون باید به این مربی ۷ میلیون دلار یعنی حدود ۱۱۲ میلیارد تومان غرامت بدهد.» و در صورت محکوم شدن فدراسیون این غرامت به سنگین‌ترین غرامت تاریخ ورزش ایران تبدیل می‌شود و البته در صورت شفاف نبودن همچنان ممکن است ادامه داشته باشد.

مقایسه قرارداد کی روش و ویلموتس

برای این که بهتر متوجه شوید که قرارداد ویلموتس برای فوتبال ایران سنگین بوده یا نه، ایسنا به بررسی قرارداد و کارنامه این دو سرمربی سابق تیم ملی پرداخته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *