معترضان به قتل جورج فلوید در شهر «سیاتل»، وارد ساختمان شهرداری شده و خواستار استعفای شهردار این شهر شده اند.
عکس و فیلم| قتل جورج فلوید؛ پیروزیهای پی در پی معترضان، جنگ در کابینه ترامپ
قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس شهر «مینیاپولیس» ایالت «مینه سوتا»، سبب برافروخته شدن آتش زیر خاکستر تبعیض نژادی در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ شد.
دادستان کل «لس آنجلس» گزارش داد که یک افسر پلیس که فرد بازداشت شده را مورد ضرب و شتم قرار داده بود متهم شناخته شده است.
براساس گزارش «آسوشیتدپرس»، شماری از نیروهای گارد ملی فراخوانده شده برای سرکوب اعتراضها در «واشنگتن»، پایتخت آمریکا، به کرونا مبتلا بوده اند.
شمار دقیق این اعضای گارد ملی که نتیجه آزمایش کرونای آنها روز گذشته مثبت اعلام شد، توسط مقامهای آمریکایی اعلام نشد.
باید توجه داشت که نیروهای گارد ملی حاضر در واشنگتن نه ماسکی داشتند و نه قادر به حفظ فاصله اجتماعی بودند. خروج کامل این نیروها از واشنگتن امروز تمام می شود.
عکاس- خبرنگار خبرگزاری آمریکایی «یو اسای تودی»، روز گذشته در هنگام پوشش اعتراضها در نزدیکی «واشنگتن»، پایتخت آمریکا، دستگیر شد.
در ویدئوی منتشر شده از لحظههای دستگیری، این خبرنگار ضمن معرفی خود، مرتبا دلیل بازداشتش را از پلیس میپرسد. در ادامه صدای وی مبنی بر این که «نمی توانم نفس بکشم»، شنیده میشود.
بنا به اعلام خبرگزاری مذکور، این خبرنگار اکنون در زندان به سر میبرد.
اعتراض های متعاقب قتل «جورج فلوید» که امروز وارد سومین هفته خود شد، در شهرها و کشورهای مختلف ادامه دارد.
واشنگتن
نیویورک
داکار
پاریس
«ویلیام بار»، دادستان کل آمریکا در نامهای به شهردار «واشنگتن»، پایتخت این کشور، از حضور ارتش برای سرکوب معترضان دفاع کرد.
شهردار واشنگتن پیشتر این اقدام را سبب ملتهبتر شدن اعتراضها در پایتخت خوانده بود.
خیابانهای «ژنو» روز گذشته شاهد حضور حدود ۱۰ هزار نفری معترضان به خشونت و نژادپرستی پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان بود.
اعتراضها به خشونت پلیس سبب شد تا در ۱۱ شهر مختلف این کشور محدودیتهایی برای پلیس در اعمال تاکتیکهای بازداشت اجرایی شود.
این شهرها عبارتند از: «فونیکس»، «لس آنجلس»، «ساکرامنتو»، «سن دیگو»، «بروارد کانتی»، «میامی»، «شیکاگو»، «مینیاپولیس»، «هیوستون»، «واشنگتن» و «نیویورک».
شورای شهر «واشنگتن»، پایتخت آمریکا به اتفاق آرا لایحه تغییر در ساختار پلیس را تصویب کرد. براساس این لایحه، استفاده پلیس از گاز اشک آور و اسپری فلفل، استفاده از تاکتیک چوک هولدز (تاکتیکی که ریشه در ورزش جودو دارد و برای وارد کردن فشار به گردن در هنگام بازداشت مورد استفاده قرار می گیرد) و نیز گلولههای پلاستیکی و نارنجکهای صوتی علیه معترضان ممنوع شد.
این ممنوعیت ۹۰ روزه بوده و میتواند تا ۲۲۵ روز تمدید شود. برای تصویب دائم این تغییرات، شورا باید با برگزاری جلسه علنی، موضوع را به رای بگذارد.
قتل فلوید سبب بروز اعتراضهای گستردهای در آمریکا شد.
مخالفت «مارک اسپر» با تصمیم «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا مبنی بر استفاده از ارتش در سرکوب اعتراضها به خشونت پلیس و تبعیض نژادی در این کشور در پی مرگ «جورج فلوید»، سبب خشم ترامپ شده بود.