صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اگر مشارکت عمومی باشد مردم شهر را مانند فرزند خود دوست دارند

۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۲۷۷۴
خبرگزاری میزان: رئیس شورای شهر تهران در مقر سازمان ملل گفت: اگر مردم شهر در اداره و ساخت شهر سهيم و شريک باشند همه شهر را همانند فرزند خود دوست مي دارند.

به گزارش گروه اجتماعی ، مهدی چمران که برای شرکت در اجلاس «شهرداران برای شکوفایی شهری» به وين سفر کرده است، طی سخنانی در مقر سازمان ملل متحد گفت: آرامش روانی و معنوی است که می تواند شکوفايي را شکوفاتر، جدی و فراگير سازد، برابري و تحول اجتماعی را به عدالت اجتماعي برساند تا همه مردم شهر با جان و دل وبراساس اعتقاد و نه احتياج در شکوفا ساختن شهر تلاش کنند. ‌

وي با بيان اينکه شهر از مشارکت مجموعه انسانها شکل مي گيرد و بناي اداره شهر بر مشارکت عموم شهروندان استوار است، افزود: همانند کارخانه بزرگي که هر پيچ و مهره آن وظيفه اي خاص بر عهده دارند، حتي اگر يکي از آنها سائيده شود و خراب باشد کل دستگاه و کارخانه از کار مي ايستد، در اداره شهر هم همه انسانها و انسجام آنها مهم هستند و دخالت دارند و ناهماهنگي يکي از آنها به لنگ زدن و بهم ريختگي شهر مي انجامد. البته تفاوت عمده اي بين شهر و کارخانه هست که مبناي ديدگاهي جديد و اصولي در بررسي مسائل شهري و نوع نگاه به شکوفايي شهري است که به آن خواهيم پرداخت.

چمران ادامه داد: انسان ها آنچه که خود ساخته اند، همانند کودکي که آن را بزرگ کرده اند علاقه بيشتري دارند تا آنچه را که هديه وار به آن دست مي يابند، برهمين اساس اگر مردم شهر در اداره و ساخت شهر سهيم و شريک باشند همه شهر را همانند فرزند خود دوست مي دارند و اين احساس عاطفي شيرازه انسجام شهر است. به طور طبيعی در شهرها و محيط هاي کوچک اين همبستگي بيشتر خود را مي نماياند و در شهرهاي بزرگ همچون يک کارخانه خيلي بزرگ تأثير نفرات شهروندان در کل شهر کمتر است ولي هيچگاه از اثرات و ارزش مشارکت عمومي نمي کاهد.

وي اضافه کرد: آنچه که مهمتر است نوع مشارکت شهروندان و مبناي فکري اين مشارکت است. بديهي است که در ۶ بعد شکوفايي شهر مشارکت عمومي سخت مؤثر و ضروری است ولي براساس چه تفکري؟ در دنياي کنوني مبناي اين مشارکت منطق نياز و احتياج و قانون چرخش چرخ هاي همان کارخانه است که اگر هماهنگي چرخ ها نباشد به طور قطع کارخانه از چرخش بازمي ايستد.

وی افزود: بنابراين در شهر هم احساس نياز به هماهنگي و همکاري عمومي مردم را به اين مشارکت مي خواند و به خوبي در شهرهاي شکوفا با مديريت جدّي و عالي شهر اداره مي شود و هر چه اين انسجام و مشارکت بيشتر باشد شکوفايي شهر بيشتر خواهد بود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که در چنين شهرهایی اين مشارکت تا حد زيادی اجباري است، بیان کرد: در صورت نبود مشارکت و عدم هماهنگي کنترل هاي فراوان موضوع را پيگيري مي نمايد، بنابراين در چنين شهرهای شکوفا، فيزيک شهر و ساختار اداره شهر و آبادانی شهر و زيبايي شهر به خوبي نمايان است ولي آيا اين فقط کافي است و رسيدن به اين نقطه پايان راه است؟ مردم چنين شهري سعادتمند هستند؟

چمران ادامه داد: در چنين شهری شکوفایی آن در مقايسه با ساير شهرها قابل تحسين است، ظاهر همه چيز زيبا است و همه با هم براساس اصول فيزيکي زندگي شکوفاي مادي دارند ولي آيا در اين شهرها که نمونه هاي آن را کم و بيش هم داريم زندگي واقعاً زيبا است؟ آرامش واقعي اجتماعی، نه آرامش پليسي و فيزيکي، وجود دارد و همين مقدار کافيست؟

به گفته رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، مشارکت زمانی کاملا شکوفا است که از ظاهر احتياج آن به مشارکت براساس اعتقاد برسد، آن هم اعتقادي فراتر از رعايت قوانين بلکه بر مبناي اعتقادات الهي که در اين شرايط حتي عدم وجود پليس و برق و دوربين و کنترل هاي دقيق و در زماني که يک چشم هم او را نمي بيند به وظايف شهروندي خود به خوبي پاي بند است.

وي در ادامه سخنان خود در مقر سازمان ملل متحد با بيان اينکه حاکميت و قوانين الهي به گونه اي است که علاوه بر نياز و احتياج به مشارکت عمومي براي شکوفايي و بقاي لذت بخش، اعتقاد واقعي به مشارکت و همکاري و همدري حماسه ها مي آفريند، تصريح کرد: اين زيباترين و مهمترين نمود و نماد شهرهاي اسلامي است. در شهر اسلامي که تا چهل منزل همسايه محسوب مي شود و مشارکت عمومي آنچنان است که اگر همسايه اي گرسنه باشد ديگران مسئول هستند و تنظيم امور اجتماعی براساس اخوت اسلامي است که «اِنّما المؤمنون اِخوَة » همه اين شهروندان شهر اسلامي برادرند. نه تنها خود بايستي ملزم به رعايت قوانين اسلامي باشند بلکه ديگران را نيز بايستي در اين راه مستقيم هدايت گر باشند.

چمران با اشاره به مثال خود که شهر را به کارخانه تشبيه کرد، گفت: البته اين موضوع بسيار متفاوت است چون شهر زنده است و از انسان های داراي فکر و اراده شکل يافته که تصميم دارند با هم زندگي کنند بنابراين فقط يک کارخانه فيزيکي نيست بلکه همانند انسان دارای روح و روان است و زماني به شکوفایی واقعی مي رسد که علاوه بر ابعاد ۶ گانه شکوفايی و همزمان با همه آنها روح و روان او را نيز مد نظر داشته باشيم و آرامش رواني و معنوی است که می تواند شکوفایی را شکوفاتر و جدی و فراگير سازد، برابري و تحول اجتماعي را به عدالت اجتماعي برساند تا همه مردم شهر با جان و دل وبراساس اعتقاد و نه احتياج در شکوفا ساختن شهر تلاش نمايند. در چنين شرايطي همه مردم شهر با برادری و برابری اجتماعی در محيطي آرام و به دور از تضادهای کنوني زندگي مي کنند.

وی معتقد است اين موضوع نه فقط در يک شهر و يک کشور، حتي در جهان نيز بايد تسری يابد.

رئيس شورای شهر تهران اضافه کرد: به همين دليل است که نمي توانيم شهری را زير گلوله باران و بمباران ها در دنيای اسلام و دنيای حقوق بشري بپذيريم. بدان اميد که همه شهرها و به ويژه شهرهاي اسلامي با بازيافت هويت اسلامي خود در ظاهر فيزيکي که خود هدايتگر به معنا است و هم در روح و روان در جايگاه رفيع شکوفایی واقعی قرار گيرند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *