صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«عقاب‌های تپه ۶۰» روایتی عجیب از دوران دفاع مقدس

۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷:۲۰
کد خبر: ۶۲۷۵۸۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «عقب‌های تپه ۶۰» زندگی نوجوان است که به جنگ رفته است، او جنگ را از نگاه خود می‌بیند و توصیف می‌کند. داستان این رمان با محوریت تپه‌ای شکل می‌گیرد که کمی جلوتر از خط مقدم نبرد واقع شده و در تسخیر عراقی‌هاست.

محمدرضا بایرامی در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» گفت: کتاب «عقب‌های تپه ۶۰» زندگی نوجوان است که به جنگ رفته است، او جنگ را از نگاه خود می‌بیند و توصیف می‌کند. داستان این رمان با محوریت تپه‌ای شکل می‌گیرد که کمی جلوتر از خط مقدم نبرد واقع شده و در تسخیر عراقی‌هاست.

وی در همین راستا ادامه داد: از سویی قهرمان و راوی داستان، احمد که رزمنده نوجوان و ایرانی است در سودای نبرد و مواجهه با این مانع نظامی است، در همین حال عقاب‌های ساکن تپه در حال آمد و شد روزانه به لانه‌هایی که بر فراز سنگر‌های نیرو‌های ایرانی بود دچار حادثه می‌شوند. این امر ذهن قهرمان نوجوان داستان را به خود جلب می‌کند.

وی به بخشی از کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» اشاره و بیان کرد: تعدادی از رزمندگان که به تپه ۶۰ می‌روند و در دید عراقی‌ها قرار می‌گیرند در این میان عقاب‌هایی که در همسایگی آنان زندگی می‌کردند ترکش می‌خورند و روای داستان و دوستش، جوجه‌های عقاب را با خودشان از لانه به سنگر منتقل می‌کنند، در این زمان بخشی از بی‌سیم ترکش خورده و گشتی‌ها بین دو خط گیر کرده‌اند، در همین حین عقاب به کمک شان می‌آید به شکل اسطوره‌ای همه چیز شکلی دیگر به خود میگیرد.

وی درباره بازخورد مخاطبان نسبت به کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» بیان کرد: کتاب «عقب‌های تپه ۶۰» در زمان چاپ خودش برای برخی باعث تعجب بود که آیا حوادثی از این دست اصلا می‌تواند روی بدهد؟ کسی البته نمی‌دانست که اصل قضیه و دست آموز کردن عقاب واقعی بوده و در منطقه خود ما روی داده است.

وی در مورد علل نامگذاری کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» ابراز کرد: تپه ۶۰ بلندترین تپه‌ محل وقوع داستان در جنوب غربی خوزستان است. اسم اصلی این تپه ۱۷۵ بود. اما من آن را تبدیل به تپه ۶۰ کردم.

وی به داستان کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» اشاره کرد و افزود: داستان نیز از آنجا شروع می‌شود که دو نوجوان که تازه به جبهه آمده‌اند و هنوز آشنایی کامل به جبهه ندارند شاهد وقایع مختلف هستند، همه چیز برایشان تازگی دارد از حمله‌های ناگهانی اسکاداران‌های دشمن تا حوادث طبیعی که در کنارشان به وقوع می‌پیوندد.

بایرامی در مورد شیوه نگارش کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» بیان کرد: کتاب «عقب‌های تپه ۶۰» اثری بسیار ساده و داستانی است که با خود تعلیق‌های داستانی به همراه دارد و برای مخاطب جذاب است.

وی نکات جذاب کتاب «عقاب‌های تپه ۶۰» را مطرح کرد و افزود: همراهی بچه عقابی که رزمندگان نوجوان پس از مرگ مادر در اثر حمله هواپیما‌های دشمن با خود به سنگرشان آورده اند و بزرگ کرده اند در لحظه‌های سخت مبارزه با دشمن جذاب است، در عین حال زمان آموختن پرواز به جوجه عقاب و گرفتن جیره برای جوجه عقاب و بزرگ شدن او همچنین کمک عقاب بالغ از فراز و فرود‌هایی برخوردار است که به راحتی نوجوانان و حتی در موارد بزرگسالان را با خود همراه کرده است.



نظرات بینندگان
حمید عفیفی ثابت
|
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
یاد همه شهیدان جاوید باد به رسم وفاداری اسامی تعدادی از شهد ای لشکر ۲۱ حمزه تیپ ۲ گردان ۱۴۱ گروهان اشک را ذکر میکنم که مدتی در جوارشان بر روی همین تپه ۶۰ و بقیه مناطق از انان فیض می بردم.شهید سرهنگ ۲ خسروتاش با محاسن سپید و شجاعت بی تظیرش.شهید عباس بهمنی.شهید صادق ویسی شهید داروگر شهید مسلم ملک نسب شهیدمحمد براتی شهید خراشادی زاده گروهبان بیادی کروهبان حسینی شهید علی زاده شهید علیشاهی شهیدنصیر ی.شهید البو خنفر و بسیاری از شهدای دیگر که فعلا در خاطر ندارم.یاد ان روزهای پر خاطره و تلخ و شیرین به خیر....حمید عفیفی ثابت یک جانباز گنه کار و برادر یک شهید والا مقام به نام شهید سعید عفیفی ثابت از رشت.
حمید عفیفی ثاب
|
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
سلام و درود بر شهیدان. من در دوران جنگ در لشکر ۲۱ حمزه تیپ ۲ گردان ۱۴۱ خدمت می کردم و لحظات سخت و دلهره اوری را با همسنگرانم که اکثرا به شهادت رسیدند بر روی همین تپه ۶۰ مدتی مستقر بودیم و علت نام تپه ۶۰ که خود بچه ها داده بودند این بود که نیروهای صدامی به علت تحت نظر داشتن این تپه و فاصله اندکشان با این تپه انقدر با خمپاره ۶۰ این محل را می کوبیدند که تپه سوراخ سوراخ شده بود و به همین خاطر این نام به صورت خودجوش انتخاب شد. یاد همه شهدا و جانبازان زنده و جاودان باد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *