صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران موفق نخواهد بود

۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹:۱۲
کد خبر: ۶۲۷۳۸۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: من معتقدم برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی نمی‌تواند موثر باشد و از نظرم مورد استقبال نیز قرار نمی‌گیرد زیرا تاثیرگذاری این رویداد ادبی در گردهمایی کتابخوانان آن است.

مریم عرفانیان درگفت‌و گو با ، پیرامون سرانه مطالعه در کشور در دوران قرنطینه خانگی گفت: سرانه مطالعه در کشور پایین است، اما باید در نظر بگیریم که این امر ریشه در برخی رفتار‌های موجود در خانواده دارد. اتفاقی که حتی با خانه نشینی طولانی مدت در ماه‌های گذشته هم تغییر چندانی نکرده است. 

وی در همین راستا ادامه داد: کتاب‌های صوتی و حتی «پی دی اف»‌هایی که عموماً در تلفن همراه خوانده می‌شود عموماً در آمار مطالعه‌ گنجانده نمی‌شود؟، در عین حال هنگامی که کودکان گوشی‌هایی را که در آن کتاب‌ها به صورت صوتی و یا پی دی اف قرار گرفته در دست والدین مشاهده می‌کنند متوجه نمی‌شوند که والدین در حال مطالعه هستند بلکه به نظر آن‌ها می‌آید که والدین در حال وقت گذرانی در فضای مجازی هستند.

عرفانیان مطالعه کتاب کاغذی را ارزشمند دانست و ابراز کرد: کتاب‌های فیزیکی حال و هوای خود را دارند، در عین حال حضورشان در خانواده بیانگر فرهنگ مطالعه است، از سوی دیگر کودکان می‌آموزند که مطالعه جزیی از رویکرد روزانه برای هر فرد محسوب می‌شود. مانوس شدن کودکان با کتاب و کتابخوانی به کانون خانواده‌ها باز می‌گردد البته باید باید این مهم را در نظر داشت که کتاب خواندن به بلوغ فکری کودکان کمک می‌کند.

وی ارزش کتاب و کتاب خوانی را مورد بررسی قرار داد و ابرازکرد: کتاب خوانی زمینه باز شدن فکر را در نوجوانان رقم می‌زند، در عین حال افراد با سرنوشت‌های متعدد آشنا می‌شود و می‌توانند تجربه اندوزی کنند. می‌توان با کتاب سفر کرد و ناشناخته‌ها را شناخت می‌توان سیستم کار با برخی از تکنولوژی‌ها را آموخت. کتاب همواره یار خوب و دوست شفیق برای انسان بوده است لذا باید مطالعه را یکی از فعالیت‌های روزانه دانست.

عرفانیان در مورد برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ابراز کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یک رویداد فرهنگی است که در حاشیه آن رخداد‌های جالبی رقم می‌خورد به عنوان مثال رونمایی بسیاری از کتاب‌ها که در نوع خود جذاب است و به نوعی معرفی و تبلیغ برای کتاب‌ها بشمار می‌رود.

وی برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب را یک رویداد ناموفق دانست و اظهار کرد: من معتقدم برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی نمی‌تواند موثر باشد و از نظرم مورد استقبال نیز قرار نمی‌گیرد.

عرفانیان بازگشایی نمایشگاه بین المللی را همانند سال‌های گذشته مناسب دانست و خاطر نشان کرد: نمایشگاه کتاب چنانچه طبق اعلام وزارت بهداشت برگزار شود باید با تدابیر بهداشتی و توجه به فاصله اجتماعی همراه باشد، بی توجهی به عمق فاجعه بیماری کرونا عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد لذا چنانچه این رویداد ادبی برگزار شود حتما باید با در نظر گرفتن اصول و ضوابط باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *