صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در صورت ادامه رویه فعلی بشر مجبور به پناه بردن به آب‌ها می‌شود/بهره برداری بی رویه از اقیانوس‌ها شدت گرفته است

۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷:۵۶
کد خبر: ۶۲۷۲۴۳
مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه در پی توسعه فعالیت‌های صنعتی، بهره برداری بی رویه از اقیانوس‌ها شدت گرفته است. این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی اعم از انتقال گونه‌های مهاجر به اکوسیستم جدید، ورود آلودگی‌های زیاد، تولید دی اکسید کربن و اسیدی شدن محیط آبی می‌شود.

داوود میرشکار در گفت‌وگو با میزان گفت: اقیانوس‌ها و دریا‌ها فواید بسیار زیادی برای زندگی ما دارند. اقیانوس‌ها در تامین زنجیره غذایی و تعدیل وضعیت آب و هوایی کره زمین نقش به سزایی دارند. همچنین در تولید دارو، گردشگری و حمل و نقل کالا و سوخت تاثیر تاثیرگذار هستند.

وی با تاکید بر اهمیت اقیانوس‌ها در زندگی ما افزود: بر همین اساس هشتم ژوئن که در کشور ما مصادف با ۱۹ خرداد است را با هدف حفظ موثر از منابع طبیعی و نجات آن‌ها از نابودی روز اقیانوس‌ها نامگذاری کرده اند.

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی اظهار کرد: در این روز می‌توان آگاهی عمومی نبست به اهمیت اقیانوس‌ها را افزایش داد. شعار انتخابی سال ۲۰۲۰ در این روز، اقدام مبتکرانه برای یک اقیانوس پایدار است و امیدواریم دولت‌ها در این زمینه اقدامات مناسبی برای حفظ اقیانوس‌ها انجام دهند.

بهره برداری بی رویه از اقیانوس‌ها شدت گرفته است

وی ادامه داد: متاسفانه در پی توسعه فعالیت‌های صنعتی، بهره برداری بی رویه از اقیانوس‌ها شدت گرفته است. این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی اعم از انتقال گونه‌های مهاجر به اکوسیستم جدید، ورود آلودگی‌های زیاد، تولید دی اکسید کربن و اسیدی شدن محیط آبی می‌شود.

آسیب‌های پیشرفت صنعت بر اقیانوس‌ها

میرشکار گفت: تاثیر منفی بر زیستگاه‌ها و از بین رفتن گونه‌های زیستی متعدد از جمله آسیب‌هایی پیشرفت صنعت بر اقیانوس‌ها است.

غذای بیش از ۲ میلیارد انسان از طریق اقیانوس‌ها تامین می‌شود

این مقام مسئول سازمان حفاظت از محیط زیست درباره مهم ترین فواید اقیانوس ها در زندگی بشر  اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد اکسیژن مصرفی ما برای تنفس از طریق اقیانوس‌ها استفاده می‌شود. همچنین غذای بیش از ۲ میلیارد انسان از طریق این آب‌ها تامین می‌شود.  همچنین بسیاری از موجوداتی که در آب‌ها زندگی می‌کنند، ریشته درمان بیماری‌هایی مانند سرطان‌ها هستند. 

وی افزود: زندگی ۹۰ درصد موجودات دریایی، وابسته به زیستگاه‌های مهمی همچون آب سنگ‌های مرجانی، جنگل‌های حرا و علف‌های دریایی هستند. با افزایش تولید دی اکسید کربن، آب اسیدی می‌شود که این مسئله باعث از بین رفتن این زیستگاه‌ها می‌شوند.

لزوم برنامه ریزی دقیق در استفاده از اقیانوس‌ها

میرشکار اظهار کرد: اقیانوس‌ها منبع ارزش هستند که برای استفاده از آن‌ها باید برنامه ریزی دقیق در سیاست کشوری داشته باشیم. همچنین مردم عادی نیز باید در حفظ آن تلاش کنند.

در صورت ادامه رویه فعلی بشر مجبور به پناه بردن به آب‌ها می‌شود

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اذعان کرد: اگر رویه فعلی در از بین بردن طبیعت ادامه پیدا کند، بشر مجبور به پناه بردن به آب‌ها می‌شود. اگر ما اقیانوس سالمی نداشته باشیم و اکوسیستم آن را برهم بزنیم در آینده با مشکلات متعددی مانند طوفان‌های بزرگ مواجه خواهیم بود.

وی درباره ارتباط کشور ما با اقیانوس‌ها گفت: ما از طریق تنگه هرمز و دریای عمان، با اقیانوس هند در ارتباط هستیم. در حال حاضر کشتی‌ها از این تنگه عبور می‌کنند و زنجیره غذایی بسیاری از مردم جنوب کشور ما از همین محل تامین می‌شود.

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی افزود: ما هنوز استفاده کاملی از اقیانوس‌ها نبرده ایم. به عنوان مثال در دنیا از اقیانوس‌ها به عنوان محلی برای پرورش انواع آبزیان استفاده می‌کنند.

تاثیرات منفی انسان‌ها بر اقیانوس‌ها

این فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه حتی کشور‌هایی که از اقیانوس‌ها بسیار دور هستند نیز تحت تاثیر آن قرار دارند، بیان کرد: استفاده بی رویه از سوخت‌های فسیلی، تولید زباله، رها کردن پلاستیک‌ها در طبیعت، از جمله تاثیرات منفی انسان‌ها بر اقیانوس‌ها هستند.

میرشکار در پایان گفت: در حال حاضر ۲۵۰ هزار گونه گیاهی و جانوری در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند. سالانه بیش از ۲ هزار گونه جدید شناسایی می‌شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *