صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنهایی که خرسندند آنهایی که عصبانی

۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰:۳۲
کد خبر: ۶۲۶۷۷
دسته بندی‌: سیاست
توافق هسته ای میان ایران و آمریکا را اگر تمام شده بدانیم، این توافق تأثیر مستقیم بر تحولات حال و آینده منطقه خواهد گذاشت. همانگونه که دست نیتفتن به توافق می توانست تأثیر خود را بگذارد.
برخی کشورها و سران آنها در منطقه از رسیدن به توافق هسته ای ناخشنودند و برخی دیگر اما خرسندی خود را هم نمی توانند نهان کنند. آنهایی که که از این اتفاق خرسند نیستند و حتی عصبانیت خود را هم نمی توانند کتمان کنند و آشکارا بروز می دهند، مانند رژیم صهیونیستی به این خاطر خشمگین هستند که در کمترین نتیجه، بحشی از دشمنی ها و کینه های دیرینه آمریکا علیه ایران اسلامی برداشته می شود، توامندی، اقتدار و قدرتنمایی جمهوری اسلامی ایران را هم به اثبات می رساند که توانست با مقاومت و ایستادگی طولانی به اندازه 12 سال ، فشار، تهدید و تحریم راپشت سر بگذارد و سرانجام در یک نبرد دیپلماتیک سنگین و حساس اگر نگوییم کامل، به بخشی از خواسته های به حق خود رسیده است.

سران برخی از کشورهای مرتجع عربی منطقه از جمله آل سعود همواره با جمهوری اسلامی ایران زاویه داشته اند و همین باعث شده است که هیچگاه نتوانند مناسبات و روابط عادی رو به جلو و پایداری را برقار سازند. در حالی که جمهوری اسلامی ایران در هیچ مقطعی س از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون تهدیدی برای همسایگان و کشورهای مسلمان منطقه نبوده است.

البته دلیل اصلی رفتارهای خصمانه برخی سران کشورهای منطقه چیزی جز وابستگی و سرسپردگی به آمریکا و پیروی از سیاست ها و دستورات حاکمان کاخ سفید نیست. سرسپردگی مطلق آنها باعث اتخاذ چنین رفتارهایی علیه ایران می شود.

اکنون که ارباب آنها به خاطر این که توان و قدرت مقابله و مهار جمهوری اسلامی ایران را ندارد و به همین خاطر تن به مذاکره داده است تا بتواند با گفت وگو موضوع هسته ای ایران را حل و فصل کند، باید هم برخی در منطقه به خاطر چنین اتفاقی خشمگین باشند. آنها توقع داشتند که نتیجه ای از مذاکرات حاصل نخواهد شد و تنها گزینه موجود اقدام نظامی علیه ایران است.

در این میان رژیم صهیونیستی که هیچگاه نسبت به مذاکرات هسته ای روی خوش نشان نداده است، بیشترین و شدیدتذین کارشکنی ها را برای جلوگیری از دستیابی به توافق هسته ای انجام داده و اکنون عصبانیت این رژیم به حدی است که اعلام می کند این حق را برای خود محفوظ می داند که علیه ایران اقدام نظامی کند.

این رژیم به خوبی می داند که حتی در صورت همراهی آمریکا با اسرائیل در اقدام نظامی علیه ایران، نابودی این رژیم را در پی خواهد داشت، اکنون که توافق در حال نهایی شدن است، آمریکا در چنین دیوانگی ای مشارکت نخواهد کرد و به تنهایی اگر وارد عمل شود، نابودی این رژیم بسیار سریعتر اتفاق خواهد افتاد.

یکی از مهمترین و بزرگترین ابزارهایی که توانست آمریکا را پای میز مذاکره بنشاند، وجود نیروهای مسلح توانمند، مقتدر با سلاح های پیشرفته و کاربردی، همراه با موشک های قدرتمند و منحصر به فردی است که با همت و پشتکار فرزندان این ملت برای دفاع از مردم و سرزمین ایران اسلامی ساخته شده است. به همین خاطر است که آمریکایی ها نسبت به این توانمندی های ویژه موشکی ایران حساس هستند.

اما تأثیرات توافق هسته ای می تواند بسیار گسترده باشد و در آینده نه چندان دور این تحولات ایجاد خواهد شد که البته به نفع جبهه مقاومت اسلامی در منطقه خواهد بود.

نخست بحران سوریه و رفتارهایی است که در این 4 سال گذشته از ترکیه سر زده که همواره حاکی از اصرار دولت این کشور بر سرنگونی دولت قانونی بشار اسد و حمایت از گروه های تروریستی تکفیری بوده است.

اما اکنون با توجه به توافق هسته ای ایران و آمریکا، ترکیه هم هر چند دیر هنگام و اندک، کمی تغییر رویه داده و حملات چند روز گذشته ارتش این کشور به پایگاه های داعش در سوریه نشان می دهد اردوغان هم پی به ایجاد تحولات بزرگ در منطقه پس از توافق هسته ای ایران برده به همین خاطر با چراغ سبز آمریکا به جنگ داعش رفته است.

هر چند نمی توان حمایت های گسترده اردوغان از گروه تکفیری داعش و دیگر تروریست های سوریه را از یاد برد و این اقدامات در کارنامه این دولت به ثبت رسیده است،اما تا دیروز تروریست ها مورد حمایت ترکیه قرار داشتند و اکنون شاهد حملات ارتش این کشور به پایگاه های داعش در سوریه هستند، پس خطر تلافی داعش برای ترکیه وجود دارد. برای این که ترکیه از خطر رهایی یابد تنها یک اقدام لازم است.

ترکیه برای این که گروه های تروریستی، داخل این کشور توان اجرای عملیات نداشته باشند، باید ساست خود را علیه دولت و مردم سوریه تغییر دهد و برای مقابله با تروریست ها به سوریه کمک کند تا بتواند آرامش را در خاک خود برقرار سازد. ضمن این که همکاری واقعی ترکیه در مبارزه با تروریسم سوریه را نیز از شر آنها خلاص خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور همسایه و دوست عراق که روابط استراتژیک با هم دارند به کمک مردم و دولت عراق رفته و با حمایت های خود باعث پیروزی های بزرگی برای ارتش و نیروهای مردمی عراق شده است که البته هیچگاه از یاد مردم و دولت این کشور نخواهد رفت. حمایتهای ایران از سوریه هم وجود دارد اما همسایگی عراق کار را برای ایران آسانتر کرده است.

پس سران ترکیه یک راه دارند و آن هم دوری از سیاست های گذشته علیه سوریه، سپس حمایت از مردم و دولت این کشور تا بتوانند ضمن جبران اشتباهات گذشته خود، ترکیه را از گزند درگیری های داخلی مصون بدارند.

اکنون جایگاه ایران اسلامی در منطقه بیش از پیش به خاطر دستیابی به توافق هسته ای ارتقاء یافته و بیشتر شدن محبوبیت ایران هم به خاطر این دستاورد نزد مردم کشورهای مسلمان ظرفیت های بسیاری را ایجاد خواهد کرد که می تواند در جهت ایجاد صح و ثبات غرب آسیا و خلیج فارس به کار گرفته شود.

ترکیه باید سیاست رقابت با ایران را تبدیل به رفاقت کند به همین خاطر باید متوجه شده باشد که سرنگونی بشار اسد و قدرت گرفتن گروه های تروریستی تکفیری در سوریه ترکیه را هم با خطر جی روبرو می سازد. ضمن این که مهمترین موضوع جهان اسلام یعنی رژیم صهیونیستی مغفول واقع شده چرا که کشورهای جهان اسلام که باید در مقابل این رژیم صف آرایی کنند در حال نابودی یکدیگرند در حالی که سر سلسله این جنگ و فتنه رژیم صهیونیستی است.

ایران اسلامی به فرموده رهب معظم انقلاب چه توافق بشود چه نشود حمایت های خود را از دوستان منطقه ای خود و مردم کشورهای مسلمان از جمله فلسطین، سوریه، عراق، یمن و بحرین ادامه خواهد داد و تغییری در سیاست های آن به وجود نخواهد آمد.

محمد صفری -


 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *